Danmarks landshold løb en i et stort nederlag i Finland, da man spillede den anden kvalifikationskamp mod Finland, som danskerne endte med at tabe med cifrene 44-3.

En finsk opvisning

Første quarter starter fantastisk ud for danskerne, der udmærket vidste, at de kom på en svær opgave ude mod Finland, der var storfavoritter til lørdagens opgør. Thomas Zinck Thellufsen startede med at tage sagerne i egen hånd midt i første quarter og løb et fantastisk stykke ned ad banen til et godt udgangspunkt for Danmark. Det lykkedes dog ikke at veksle de mange yards til et touchdown, men danskerne får sat tre point på tavlen og kommer dermed foran tidligt i kampen på en scoring af Aske Troen fra Copenhagen Towers.

Derfra så Finland sig dog ikke tilbage og danskerne havde tre rigtig lange quarters foran sig, hvor det skulle vise sig at blive fuldstændig uden flere point til Danmarks landshold. Den finske runningback Karri Pajarinen gjorde dog dette til en kort dansk fornøjelse, da han scorede det første touchdown efter blot få sekunder af andet quarter. Dette blev også et vendepunkt, som ikke skulle vise sig at være en fordel for de danske drenge.

Blot nogle få øjeblikke efter kunne den finske wide reciever Mikko Seppänen gøre ondt endnu værre for Danmark, da han udbyggede føringen til 14-3. Den føromtalte quarterback Mira Kadmiry fra Finland gjorde dog alt for, at Danmark skulle holdes inde i kampen, da han smed hele tre interceptions. Ikke desto mindre lykkedes det ikke den danske offensiv at vise nogle af de gode takter som man så mod Holland. Dermed kunne Micky Kyel fra Finland igen score for Finland og gøre det til 20-3, som også blev stillingen til en yderst tiltrængt pause for det danske landshold.

Selvom håbet var spinkelt, så kunne landstræner Lars Carlsens teamtalk i pausen forhåbentlig ændre på nogle ting og bringe danskerne et lille stykke tilbage i kampen. Dog blev dette slet ikke scenariet, da Finland kom blæsende ud til tredje quarter og formåede at vinde dette quarter med cifrene 21-0. Hele tre touchdowns blev det til for Finland, der moste Danmark i dette quarter, hvor Veikka Lehtonen var en stor oplevelse med to touchdowns.

Trods lidt rotation på det finske hold, kom Danmark dog ikke i nærheden af noget i tredje quarter og man kunne gå ind til den sidste fjerdedel af kampen bagud med hele 41-3.

En succeshistorie for Danmark blev dog, at der i fjerde quarter blev sat prop i og udeholdet i rødt og hvidt kun tillod tre point på et field goal af Roope Niskanen midt i fjerde quarter.

Dermed blev det en yderst fortjent og enorm sejr til det finske landshold, der kunne forlade banen med en sejr på 44-3 over Danmark. Dette betyder derfor også, at Danmark ikke bliver en del af de fire bedste hold til næste års A-EM. Sejren over Holland gør dog, at man stadig skal kæmpe med om femte til ottendepladsen når EM løber over staben næste år. For Finland gælder det dog, at man skal jagte EM-guldet mod de tre andre gruppevindere, men et finsk hold med en sejr over Danmark på 44-3 og 55-0 over Holland ser de yderst varme ud i forhold til at skulle forsøge at vinde EM.

Kampens slutresultat: Finland – Danmark 44-3