Det danske A-landshold har aldrig vundet over Sverige til en slutrunde, og alle var sikre på, at idag skulle være dagen. Momentum kan vende hurtigt, er den bedste sætning, som kan beskrive denne kamp.

Danmark kom bedst fra start, og så ud til at have krammet på svenskerne, men sådan skulle det ikke blive ved med at være. Danmark tabte en alt for tæt kamp 30-20, og skal spille om 5.-6. pladsen på lørdag.

Danmark kommer rigtig godt fra starte, men starter deres offensive serie, med et dommerkald, delay of game. På det efterfølgende punt, laver gunner Frederik Haugaard et stort spil, da den svenske returner muffer bolden. Haugaard er først over bolden, og danskerne får den dybt i det svenske territorie. I denne kamp var Lasse Lykke ustoppelig tidligt i kampen, og han finder hurtigt derefter end zone, og danskerne er flyvende. På det efterfølgende ekstra point løber Lasse Tor bolden ind til stillingen 8 – 0.

Det danske forsvar har fået rettet assignment problemerne fra sidste kamp, og stod ofte de rigtige steder. Hvor vi i Østrig-kampen flere gange var lige ved at intercepte bolden, lykkes det her for Lau Hartoft. Endnu en gang er Lasse Lykke på spil – først med et langt løb, hvor Center Joachim Navntoft puller ud foran og lægger et godt block. Dernæst scorer Lasse Lykke igen, og stillingen er 14 – 0.

Momentum kan skifte hurtigt

På et drive hvor Danmark får stoppet svenskerne på en vigtig tredje down, laver Linebacker Alexander Mathiesen et meget sent hit på Phillip Juhlin. Dette giver svenskerne en ny første down dybt på den danske banehalvdel, og det udnytter de til at score til 14 – 7. Dette bliver også stillingen ved pausen.

De dumme personlige fejl og mange penalties skulle desværre præge resten af den danske kamp. I starten af anden halvleg, sender longsnapper Thomas Zinck bolden højt over hovedet på punter Aske Troen. Han forsøger at samle bolden op, men den triller i end zone, og svenskerne lander på den. Nu er stillingen 14 – 14.

Sveriges momentum kører videre, og efter en interception af et Karkov pass, bruger svenskerne ikke lang tid på at score til 21 – 14.

Det udisciplinerede danske spil, mange tvivlsomme dommerkald og dumme fejl koster danskerne dyrt. Hvor jeg i sidste kamp roste Karkov for sit kloge spil, spiller han i denne kamp, som om han skal lave det hele, og tager nogle dumme beslutninger. Det kombineret med en skade til Lasse Lykke kort inden halvlegen, gjorde at offense ikke kunne flytte bolden.

I tredje quarter kommer Kasper Skyum ind i stedet for Karkov. Han er laver, med undtagelse af en dum interception rigtig mange kloge beslutninger, og offense får flyttet bolden, men formår ikke at få scoret.

Defense spiller god football gennem hele kampen, men laver over 100 yards i penalties, på dumme udisciplinerede spil. Det lykkes dem dog at stoppe Sverige til et field goal til stillingen 24 – 14.

Med et minut tilbage scorer Sverige til 30 – 14, på et tidspunkt hvor de kunne have lukket kampen ved at kneele. Det udnytter Danmark først med et rigtig flot return af Thomas Ashworth, hvor svenskerne lavede en penalty. Skyum finder kort efter Phillip Thue Nielsen helt fri i end zone. På det efterfølgende ekstra point, bliver bolden snappet for tidligt, så selvom der bliver scoret, bliver det kaldt tilbage. Stillingen er 30 – 20.

Så med 22 sekunder tilbage gør Danmark et sidste desperat forsøg på at score to gange mere, men onside sparket er en yard for kort, og Sverige lukker dermed kampen.

Danmark havde en reel chance i denne kamp, men smider kampen væk på penalties og ufokuserede handlinger, begge noget man ikke kan vinde EM kampe med. Der er modstanderne simpelthen for gode. Retter vi ikke disse ting, får vi en svær kamp mod Storbritannien på lørdag.

Danmark skal møde Storbritannien på lørdag kl. 11:00.

Streaming: http://ifaf.yaretv.com