Det danske landshold åbnede Europamesterskaberne i amerikansk fodbold mod Østrig. Kampen blev spillet på ISS Stadium i Helsinki foran et stemningsfyldt publikum. Danmark tabte kampen 40-15 til 1. seede Østrig.

Kampen starter godt. Danmark lukker ned for østrigerne på første drive. Det samme gør Østrig for Danmark. Kampen er faktisk tæt rigtig længe. I kampens start har det danske forsvar svært ved at tage højde for den atletiske Tobias Bonatti i passing gamet, og flere gange laver han store spil på swing ruter, men ellers har danskerne godt styr på Østrigerne. Offensivt blev bolden flyttet, dog uden at score. Jakob Karkov leverede gennem hele kampen bolde, der lå så de enten kunne være catches eller incomplete. På den må spillede han sikkert og lod WRs lave spil. Og det gjorde særligt Thomas Ashworth og Aske Troen. Som nævnt i optakten til kampen ville Troens evner til at vinde en mod en situationer, og Ashworths evner til at finde huller i forsvaret være vigtigt. Og det gjorde begge spillere ganske flot.

Stillingen på 0-0 holder første quarter ud

Østrig scorer først, og bringer sig foran med 7 – 0 i starten af anden quarter. Sandro Platzgummer finder et stort hul i det danske forsvar, og løber nærmest uberørt i endzone.

I midten af anden quarter lægger Karkov en flot bold til en pivåben Ashworth, der løber videre med bolden til et gain på 35-40 yards. Herefter er vi tæt på endzone. Over to omgange forsøger Karkov at finde Troen på en fade rute, og i anden omgang lykkedes det, og Danmark får udlignet til stillingen 7-7.

Kort før pausen bringer Østrig sig igen i front. Denne gang var det Bonatti der fandt plads på løbet op igennem midten. Danmark får et sidste forsøg, men får ikke eksekveret, så pausestillingen bliver 14 – 7.

En tæt og spændende 3. quarter

I starten af anden halvleg starter Danmark med, men formår ikke at sætte point på tavlen. Kort tid efter scorer Sandro Platzgummer endnu en gang, men på det efterfølgende PAT får både Alexander Bitsch og Mads Marquard en hånd på bolden, og dermed bliver stillingen 20 – 7.

Kort tid efter står Lasse Tor helt fri på et af danskernes Run/Pass option spil, og får bragt Danmark dybt i østrigsk territorie. Endnu en gang er det Aske Troen der løber i endzone, og endnu en gang hiver han bolden ind på en fade rute. Danmark spiller på PAT et såkaldt Swinging Gate system, hvor man prøver at stresse forsvaret. Det lykkes og Lasse Tor finder en fri Thomas Zinck i til 2 point, og stillingen 20 – 15.

4. quarter bliver altafgørende

Danskerne prøver hårdt at holde sig inde i kampen, men Østrig begynder at trække fra. Først beholder Alexander Thury bolden selv, og løber ind til en ny stilling på 27 – 15. Herefter begynder Danmark at rotere en del på spillerne, for at holde truppen så frisk, som muligt til den vigtige kamp mod Sverige.

Østrig scorer to gange mere, og til trods for et blokeret PAT fra Jens Eg Nørgaard, kommer Danmark ikke mere ind i kampen, og den ender 40 – 15 til Østrig.

Stillingen snyder. Indtil slutningen af tredje quarter var Danmark godt med. Det var en af Danmarks bedste landskampe til dato. Det var tydeligt, at man trak stikket i slutningen af tredje quarter, da point forskellen blev for stor, og satte fokus på at fokusere på svenskerne.

Næste kamp for danskerne er på tirsdag kl. 16:00 mod Sverige.

Se highlights fra kampen.

Scoringer

0–7 Sandro Platzgummer + 1p Thomas Pichlmann

7–7 Aske Troen Klixbüll (Jacob Karkov) + 1p Klixbüll

7–14 Tobias Bonatti + 1p Pichlmann

7–20 Platzgummer

15–20 Klixbüll (Karkov) + 2p Thellufsen

15–27 Alexander Thury + 1p Pichlmann

15–34 Anton Wegan + 1p Pichlmann

15–40 Thury