Foto: Jack Pedersens Facebook-profil

Det er ikke mange måneder siden, at Jack Pedersen, i sin første sæson for Aarhus Tigers, stod i en Mermaid Bowl. For enkelte var det kulminationen på en lang karriere, men for Jack blev det skridtet på vej mod noget endnu større. Vi tog en snak med Jack for at høre, hvad der fik ham til at vende næsen mod tysk football, og hvordan oplevelsen har været indtil videre.

Kaotisk start i det tyske

21-årige Jack Pedersen blev i februar måned kontaktet af Cologne Falcons i Tyskland, der ønskede at invitere ham til en såkaldt ”Combine” i Köln. Jack havde med en fortid på landsholdet, Odense Swans og Aarhus Tigers, oprettet en profil på Europlayers.com, hvor Falcons havde kontaktet ham. ”Jeg blev kontaktet over Europlayers af deres head coach, som sagde, at de manglede O-line. Men de ville ikke bare skrive kontrakt med nogen ved bare at have set film på dem. De ville gerne se, hvad man kunne og hvor atletisk man var. De gav så en flybillet derned og betalte hotelophold og mad for den weekend man var dernede” forklarer Jack, der fløj til Köln en fredag, og havde combine allerede dagen efter. Det lyder som fantastiske forhold for enhver dansk football-spiller og med et kontrakttilbud fra en tysk klub i rivende udvikling var Jack overbevist om, at det var den helt rigtige situation for ham, men alligevel var drømmen ved at blive til et mareridt.

”De havde en stor sponsor i BWF-Gold, der havde skudt godt 1 million euro i klubben og de penge skulle bruges på at vinde et mesterskab. Så det de gjorde, var at hente en masse imports ind, især til deres offensive line, for det var der de havde problemer sidste år” fortæller Jack og giver et indblik i hvor professionel en oplevelse det var i hans korte ophold i klubben. ”De betalte for alt! Da vi kom om fredagen, blev vi hentet ind til lægetjek og blev kigget igennem i sømmene. Ud over det så manglede der ikke noget. Alt blev sørget for”. ”Der skete jo så desværre det, at vores sponsor blev taget for snyd af politiet, og Cologne Falcons’ hovedkontor blev stormet af politiet en morgen to dage inden jeg skulle derned” uddyber Jack så om situationen. Alle konti blev lukket, og alle finanser blev indefrosset, men Jack havde fået at vide, at der måske ville være lidt problemer med sponsoren. ”De regnede med, at de godt kunne få det løst, så jeg fløj derned godtroende, men da jeg kommer derned, finder jeg så ud af, at alle konti er lukket og klubben ikke har nogle penge”. Jack hægtede sig lidt på en af klubbens andre imports, DL Francis Bah (Tysker m. fortid i Liberty University), og lyttede lidt til hans erfaringer med situationen. ”De to uger jeg var der, fungerede træningerne egentligt som normalt, og vi fik at vide, at når de to uger var gået, ville vi få at vide om sæsonen kunne komme i gang som planlagt.” Desværre for Jack lykkedes det kun Falcons at skrabe ca. halvdelen af de 500.000 euro ind som klubben havde brug for til at kunne gennemføre sæsonen, og pludselig var gode råd dyre for den unge dansker. ”Det er lidt en ting hernede i Tyskland, at nogle klubber har én stor sponsor, og det lever de jo på så længe sponsoren er der, men hvis sponsoren så trækker sig, så kan man gå fra at være et tophold til ikke engang at kunne overleve i GFL (German Football League, red.)” siger den unge dansker afsluttende om Falcons-fadæsen.

En ny mulighed

Heldigvis for Jack åbnede muligheden sig for at komme til Allgäu Comets sammen med førnævnte Francis Bah. ”Efter den første uge rådede han mig til at kontakte nogle andre klubber og finde nogle andre muligheder for at kunne få lov at spille ude i Europa. Så jeg gjorde det, at jeg først søgte ind på en dansk uddannelse for at være sikker på, at hvis ikke jeg kunne spille nede i Tyskland, så havde jeg noget at vende tilbage til” fortæller Jack. ”De andre klubber der var, før jeg skrev under med Köln, prøvede jeg lige at stikke fingeren i vandet for at se hvilke klubber, der stadigvæk manglede O-line. Der var to svenske hold, et norsk hold og to tyske hold.” Jack havde inden turen til Köln allerede snakket med Comets, og havde i den forbindelse også snakket med danske Kristian Gildsig, der tidligere har spillet for klubben (nu Swarco Raiders red.), for at høre lidt om klubben. Heldigvis for Jack kunne Comets tilbyde ham en fornuftig kontrakt, og drømmen kunne fortsætte i det sydtyske.

Hvordan er sammenligningen så mellem de to hold så? ”Det er dag og nat! Det kunne faktisk ikke være mere forskellige” forklarer Jack med et grin ”I Köln der var alt jo meget professionelt, og vi skulle helst ligne et NFL-hold så meget som muligt. I Allgäu er det mere en familiefølelse. Den måde klubben er bygget op på hernede, i en by (Kempten red.) med ca. 60-65.000 indbyggere, er vi lidt byens stolthed, hvis man kan sige det sådan.” Jack fortæller, at byen ikke satser på andre sportsgrene eller hold, og det derfor er football,  som folk slutter sig til. ”Uanset hvor vi går, er der folk, der interesserer sig for amerikansk fodbold, hvilket er en super fed oplevelse, hvorimod i Köln var ingen rigtig interesserede i importsene. Vi var bare nogen, der var kommet for at skulle spille noget bold, og det var så det.” Jack sætter virkelig pris på den velkomst, han har fået, både på holdet og blandt tilhængerne, og lyder virkelig til at nyde klubben, området og ikke mindst tilværelsen i Allgäu. ”Jeg er ikke glad for at Falcons gik ned, men jeg er glad for, at jeg ikke skal spille der. Jeg vil faktisk meget hellere spille her i Comets.” siger Jack om skiftet.

Succes fra start

Comets er et af de nyere hold i GFL 1, men har gennem mange års hårdt arbejde skabt en klub, der selv er i stand til at producere nyt talent, mens han så Falcons som et hold, der havde købt sig til succesen, og pludseligt måtte se det falde fra hinanden, da pengene forsvandt. Jack startede sæsonen på left tackle, men holdets center brækkede benet i en af sæsonens første kampe, og Jack måtte overtage pladsen. Comets har vundet sæsonens første fire kampe, og står til at møde GFL Syds andet ubesejrede hold Schwäbisch Hall Unicorns, og klubben er da også blandt favoritterne til at nå finalen. Holdet er også med i EFL, hvor de i holdets først to kampe har vundet med samlet 110-13 over Badalona Dracs og Amsterdam Crusaders. Her står de nu til at skulle i finalen, og formentligt skal de møde Kiel Baltic Hurricanes, der virker som det stærkeste hold i den anden gruppe. Hvorvidt planen om enten en German Bowl- eller en Eurobowl-sejr går i opfyldelse for Jack, tør selv ikke han spå om, men lige nu nyder han bare oplevelsen. Om oplevelsen fortsætter efter denne sæson, ved han ikke, men han vil ikke afvise det. ”Lige nu er planen, at jeg næste år gerne vil hjem og studere igen. Med mindre at jeg selvfølgelig får et tilbud, jeg ikke kan sige nej til” fortæller han slutteligt.

Vi siger rigtig mange tak til Jack for hans tid, og ønsker ham fortsat rigtig meget held og lykke med både den tyske og den europæiske sæson.

Vil du følge Jack i hans oplevelser, kan det gøres her