Søllerøds Patrick Tambour har skrevet kontrakt med finske East City Giants.

Efter bare én sæson i Søllerød Gold Diggers, og National Ligaen, vil den danske linebacker, Patrick Tambour i den kommende sæson uddele hårde hits i den næstbedste finske række, hvor han skal tørne ud for Helsinki-klubben, East City Giants (ECG).

Det er ikke Frederikssundsdrengens første udenlandseventyr. I sidste sæson spillede han for Novi Sad Dukes i den bedste serbiske række.

”Jeg oprettede en profil på europlayers.com, da min sæson hos Frederikssund Oaks sluttede i efteråret 2015. Jeg ville gerne til udlandet og prøve mig selv af, og samtidig få muligheden for at opleve en ny kultur og få en masse fede oplevelser,” siger han til nationalligaen.dk.  Og det er altså opholdet i Serbien der, af omveje, betød at Patrick Tambour nu endte i East City Giants.

”Da jeg kom hjem fra Serbien spillede jeg den danske sæson færdig hos Søllerød Gold Diggers i National Ligaen. Herefter blev jeg kontaktet af East City Giants Head Coach, Jabari Harris, som også er vores quarterback på holdet. Jabari Harris’ gode kammerat, Jammie Blunt, som jeg spillede imod i Serbien, havde anbefalet mig til Jabari, og vi forhandlede os frem til en løsning, der passer begge parter,” fortæller han.

En løsning som blandt andet inkluderer, at han får udenlandseventyret betalt.

”Jeg har været så privilegeret, at jeg i både Serbien og Finland har fået en kontrakt, hvor jeg får alle mine udgifter dækket, det vil sige flybilletter, transportudgifter, kost og logi, forsikringer, fitnessmedlemsskab, telefon og så videre. Og oven i alt det får jeg så en løn af klubben,” fortæller han, uden at sætte tal på.

Oplysninger fra førnævnte hjemmeside, europlayers.com, viser, at finske klubber normalt betaler mellem 500 og 1.000 euro om måneden i løn, altså et sted mellem 4000 og 8000 kroner om måneden.

Skal være leder
Den 23-årige dansker, der måler 1,83 og vejer 90 kg, var højt på den finske klubs ønskeseddel. Men det var nogle helt særlige egenskaber hos danskeren, som tiltrak sig den nyansatte træners opmærksomhed.

”Patrick er en spiller fuld af energi og for en fyr på hans alder, meget sammensat. Han har en attitude med ikke at give op og giver os de lederskabsevner, som vi har brug for i 1. division.”

Selv om East City Giants er oprykkere, er det klubbens målsætning at spille med om oprykning, fortæller Patrick Tambour:

”Klubben og jeg har samme målsætninger for sæsonen, som er, at vi skal blande os i toppen og konkurrere om et mesterskab. I Serbien var toppen af ligaen god, men der var stor niveauforskel fra top til bund. Jeg forventer der er mere jævnbyrdighed i Finland,”

Det er ikke kun på forsvaret, at klubben forventer, at deres danske nyerhvervelse skal bidrage.

”Klubben forventer sig store ting af mig. De har hentet mig ind til at være en ledende figur på forsvaret, og vil bruge mig på mange forskellige positioner i forskellige situationer. Det er desuden planen, at jeg også skal supplere i angrebet som running back,” siger han.

En sovende kæmpe
East City Giants er Finlands ældste klub. Den blev stiftet tilbage i 1979 og har vundet fem finske mesterskaber, det seneste dog helt tilbage i 1994. I de år, midt i 90erne, var man også fast inventar i de europæiske klubturneringer, hvor man – meget imponerende – formåede at blive slået ud tre år i træk af det samme hold, London Olympians.

I 2001 sluttede det. Spillerflugt gjorde, at klubben lukkede ned for amerikansk fodbold. Først i 2010, ni år senere, blev skulderbeskytterne igen taget i brug. Siden har klubben dog rodet rundt i de lidt lavere finske rækker (Finland har fem!) og sidste sæson spillede man med i 2. division, altså den tredjebedste række, hvor det blev til, slet ikke imponerende, to sejre, seks nederlag og en sidsteplads.

Alligevel er klubben rykket en række op, og der satses hårdt på at man skal blive. Klubben har, ud over Patrick Tambour, også hentet en amerikansk quarterback, en erfaren engelsk OL/DL og en polsk receiver, der sidste sæson spillede for den tyske GFL-klub, Allgäu Comets.

Udsigt til danskerderby
Med Patrick Tambour i truppen, hos East City Giants, bliver der chance for en vaskeægte danskerderby, når East City Giants skal møde Helsinki Wolverines, som har den danske quarterback, Thomas Wolff Clausen i truppen.

East City Giants starter sæsonen 10.-11. juni, når holdet på udebane møder Jyväskylän Jaguaarit.