Seks sejre i seks kampe og masser af personlig succes på banen, er indtil videre resultatet for Frederik Myrup, der nyder livet som professionel i den tyske hovedstad.

Frederik Myrup skiftede inden denne sæson fra Copenhagen Towers til Potsdam Royals i den næstbedste tyske række, GFL 2, og det skifte har indtil videre været en succes for alle parter.

Aalborgenseren har været en af de bærende kræfter på et Royals-hold, der i holdets første seks kampe er ubesejret og har sat kursen direkte mod den bedste række.

”Vi er kommet godt fra start og er 6-0. Vi vandt første kamp over Düsseldorf, som er vores største konkurrenter i år,” fortæller Frederik Myrup til Nationalligaen.dk. Danskeren har de første seks kampe haft 31 catches for 656 yards og har indtil videre fundet vej til endzonen syv gange.

Kåret til Fan MVP 

”Personligt har jeg haft en okay start på sæsonen. Vi skulle lige finde vores identitet på angrebet, så de første kampe var lidt svingende, men jeg tror, jeg gennemsnitligt har omkring 5 catches, 110 yards per kamp og en scoring,” lyder det beskedent fra nordjyden, der blandt andet lavede 5 catches for 237 yards og scorede tre touchdowns, da Royals i slutningen af maj uddelte øretæver til Lübeck Cougars.

”Jeg synes ikke, at det var min bedste kamp, men jeg greb det der kom min vej, og lavede de spil jeg skulle, og så går det jo normalt okay, når man sørger for de ting,” lyder vurderingen af indsatsen, hvor han efterfølgende blev kåret som ”Fan MVP” af brugerne på klubbens Facebook-side – ikke mindst ved hjælp af stor bunke stemmer fra danskere.

Imports hæver niveauet

Frederik Myrup har knap ti års football-erfaring fra National Ligaen med både AaB 89ers og Copenhagen Towers, fra landsholdet, og han har været på både high school og junior college i USA.

Hans vurdering er, at niveauet i den næstbedste tyske række er højere end i National Ligaen, men at de bedste danske hold godt ville kunne følge med.

”Jeg synes, at de bedste hold i Danmark sagtens kan spille med her og jeg synes måske også at et hold som eksempelvis Towers har bedre nationale spillere, men økonomien hernede gør bare, at alle har mulighed for at hente playmakers ind, og det hæver jo niveauet gevaldigt,” lyder sammenligningen mellem de to ligaer.

Og særligt det med at hente spillere ind, både fra USA og resten af Europa, udgør den helt store niveauforskel.

”Tror alle hold hernede har i hvert fald tre importerede amerikanere. Typisk en quarterback, en offensiv og en defensiv spiller. Mange hold har også flere end det eller bare dygtige europæiske imports. Det giver mulighed for at opgradere/lukke de svagheder man ved holdet har, og pludselig er det en styrke i stedet.

Udover Frederik Myrup har Potsdam fire amerikanere, fire briter, en tysk-amerikaner og en irsk-amerikaner i truppen.

Nyder livet i skønne omgivelser

Da Frederik Myrup i vinter fik muligheden for at skifte til Potsdam var en af grundene blandt andet muligheden for at komme til at bo i Berlin. Og han nyder tilværelsen, hvor han udelukkende kan fokusere på football.

”Det er jo en drøm der er gået i opfyldelse. Det kræver lidt tilvænning, fordi man har meget fritid, så det handler om at være pro-aktiv og komme ud og opleve noget mens man er her,” fortæller han og det er der heldigvis gode muligheder for i Berlin-forstaden.

”Jeg bor heldigvis i Potsdam, som er en utroligt smuk by med masser af slotte, parker og byliv, så det har ikke været en svær tilvænning.” 

Tæt kampprogram har slidt

Potsdam Royals er lige blevet færdige med en periode, hvor holdet har spillet kampe fem uger i træk og den pause er tiltrængt for danskeren.

”Det bliver dejligt med en friuge,” siger Frederik Myrup til Nationalligaen.dk.

”Det var selvfølgelig vigtigt at vinde dem alle, specielt fordi fem uger er lang tid at skulle holde niveauet, når det er så tæt en liga som det er. Det var en rigtig flot holdpræstation, at vi kunne klare os igennem på den måde, vi gjorde,” siger han.

Næste opgave for Frederik Myrup og holdkammeraterne er den 18. juni, hvor man hjemme i Potsdam tager imod bundholdet Assindia Cardinals fra Essen. En kamp som skal vindes, hvis målet om oprykning skal holdes i live.