Der venter sig en manddomsprøve på søndag d. 12 maj for Odense Badgers, når holdet tager imod Triangle Razorbacks hjemme på Odense Atletik Stadion.

Som historien tilsiger det, er det utroligt svært at rykke op i National Ligaen. På trods af at man var en magtfaktor i 1. division, kan det vise sig at være noget af en mundfuld at få æren af at rykke op i den bedste række i amerikansk fodbold i Danmark – National Ligaen. En sandhed der også har vist sig at gælde for Odense Badgers. Der er på tre kampe blevet lukket hele 135 point ind, og kun scoret 28. Omstillingen fra at spille 1. division til NL fornægter sig ikke.

Dog er Badgers spil i NL ikke uden lyspunkter. I alle de kampe Badgers har spillet indtil videre, har de vist positive takter og har i glimt bevist, at de både kan lave drives på offence og stops på defence.

Razorbacks hører til i den absolutte top af football i Danmark. Det er 2-0, og må siges at være kæmpe favoritter til at vinde på søndag. Razorbacks kommer med en sejr i bagagen, da de slog Oaks 33-14. Netop Oaks vandt i søndags over Badgers 35-14. 

Selvom det har været en svær start på NL for nyoprykkerne, er der stadig positive takter at spore hos OC i Badgers Søren Berthelsen, ”NL har været en interessant oplevelse. Vi har været udfordret af en offseason med en del udfordringer af trænere der har sagt stop. Jeg mener vi har rykket os meget fra første kamp imod Aarhus til den seneste imod Oaks”.

Enkelte nøglespillere ude

Til spørgsmålet om hvorvidt Badgers stiller i stærkeste formation på søndag må bliver der meddelt at to vigtige spillere ude. “TE/EDGE Kasper Eriksen er desværre ude med en hjernerystelse. QB Joachim Hofmann er også ude. Derudover er alle fit for fight”.

Prøven skal stå på søndag

Der er ingen tvivl om, at holdene til weekendens kamp kæmper to vidt forskellige kampe. Badgers knokler for at bide sig fast i NL, og Razorbacks skal udvise en magtdemonstration for at bevise for resten af National Ligaen, at de hører til i den absolutte top. 

Dette bekræfter OC Søren Berthelsen: “Vores forberedelse frem imod Razorbacks har været fin. Vi har meget fokus på os selv og vores egen udvikling frem for at forberede os ekstra meget på modstanderen. Lige nu er vores største prioritet at udvikle os selv”. 

Dog er der en på Razors defence, som han alligevel skænkede ekstra opmærksomhed medgav Søren – ”en profil som Dylan Reda styrer deres defence og ofte er nær bolden”. 

Hvad vi kan forvente af søndagens kamp må være en magtdemonstration fra Razorbacks side af. Dog forventes endnu flere lyspunkter fra National Ligaens nye dreng i klassen.

Der er mange spørgsmål, der skal besvares på søndag; kan Razorbacks bevise at sæsonens første kamps usikkerheder blot var lidt vinterrust, og at de er på vej imod slutspillet i fineste stil? Kan Badgers gøre det næsten umulige og lave årets upset ved at slå Razor? 

Vi vil på det kraftigste råde til at komme på stadion på søndag og se kampen. Der er gratis indgang og der vil være mulighed for at købe sig en forfriskning i boden. 

Kampen sparkes i gang søndag kl. 16 på Odense Atletikstadion. 

Følg også med på Facebook eventet: https://www.facebook.com/events/1264070800407321/