I lørdags spillede Aalborg 89ers i mod de danske mestre, Copenhagen Towers. Det var sæsonens første Nationalligakamp for Towers, som har spillet en CEFL-kamp mod Örebro Black Knights, som bekendt resulterede i et nederlag. 89ers tabte deres åbningskamp i ligaen mod Gold Diggers og har siden vundet én og tabt én i Scandinavian Cup.

Det var Towers, der kom bedst fra start, da de startede med bolden og efter an masse løb af RBs Anton Witmeur og Michel Konaté, finder QB, Joshua Greaves, sin amerikanske makker, WR MJ Williams i endzone til 6-0. Det var ikke kun Towers’ offensiv, der kom godt fra start. Det gjorde deres defense, der hurtigt satte en stopper for 89ers’ første drive, da unge August Lillie laver et sack på 3rd down.
Det virkede til, at Towers fra kampens start havde opskriften til at åbne op for 89ers’ defensiv. En masse løb, som skabte plads til nogle lette kast, bl.a. Greaves finder TE Oliver Tribler for 50 yards ned gennem midten. Det er også Tribler, der to spil senere griber bolden i endzone, hvor det bliver til 14-0, da der scores på den efterfølgende 2-point conversion. 89ers får gang i deres offense i starten af 2nd quarter, hvor QB DeAndre Clayton finder flere forskellige WR’s og RB Andreas Brandsen skaffer yards på jorden. Desværre for 89ers, bliver der sat et stopper for det, da Towers’ safety, Kenneth Larsen griber en interception på goal line. Towers fortsætter opskriften, hvor løbespillet spiller en stor rolle, denne gang ført an af Asger Mølbæk, hvor der afslutningsvis kastes et touchdown til MJ Williams. Williams griber også den efterfølgende 2-point conversion, som gør det til 22-0 midt i 2nd quarter. Desværre for 89ers og kampen spænding, havde Clayton ikke kastet sin sidste interception i første halvleg, da han på et forfærdeligt kast, prøver at finde Kristian Linnainmaa i endzone. CB Jakob Bækgaard sidder godt på opdækningen og griber bolden i endzone. 89ers’ head coach, Jakob Zinck Thellufsen, fremhævede inden kampen deres CB, Thomas Sørensen, og det er netop Thomas, der bringer lige glæde på sidelinjen, da han kort inden pausen, griber en interception på Towers’ banehalvdel. For tredje gang, smider 89ers bolden væk i redzone, da Kasper Kaufmann fumbler, forceret af Kasper Guldbæk og opsamlet af David Helqvist.
Lige som det ser ud til, at 89ers ikke får sat point på tavlen inden pausen, finder Andreas Brandsen endzone på et 20 yards løb. Stillingen i pausen er derfor 22-6 til Towers.

3rd quarter starter som de to tidligere har forløbet; Towers stopper 89ers på første drive og løber selv efterfølgende ned og scorer til 28-6, da Greaves finder MJ Williams for endnu et touchdown. For at gøre ondt værre, forcerer Towers også en safety, da DeAndre Clayton løber nede i egen endzone, da den offensive linje er nødsaget til at lave en penalty mod Mads Marquard, der ellers havde frit løb mod Clayton. Derefter skifter Towers QB, hvor Mads Hagen får spilletid resten af kampen. RB Anton Witmeur sætter de sidste point på tavlen for Towers, da han uberørt løber i endzone fra 26 yards og scorer til 30-6. Kampens sidste scoring, sættes ind af 89ers’ Jeppe Petersen, på et kort kast fra Clayton.

Selvom Towers på den defensive linje, har måtte sige farvel til en kæmpe profil over mange år, Kristoffer Bruun, spillede den defensive linje med bl.a. Mads Marquard, Marcus Boesen, Magnus Larsen og August Lillie, alt for stor en mundfuld for 89ers’ offensive linje. Løbet blev konsekvent lukket ned og de var gennem hele kampen, pres på QB DeAndre Clayton.
Der var stor forskel på de to hold i lørdags, men når det så er sagt, har 89ers flere muligheder i første halvleg for at hægte sig på, men af flere omgange smider de chancerne væk. Det er i sidste ende forskellen på at blive nummer 1 eller 2 og så nummer 3 og 4.

89ers’ næste kamp er på hjemmebane den 12. juni mod Triangle Razorbacks.
For Towers’ vedkommende, er det dagen inden, den 11. juni, når de spiller på udebane mod Søllerød Gold Diggers, som de slog i Mermaid Bowl sidste sæson.