Foto: Dan Andersen (arkiv)

På papiret tegner alt til at være helt lige når Horsens Stallions på søndag krydser klinger med Amager Demons på Amager. Begge er 2-4, og begge har meget brug for en sejr for at rive sig fri af den mudrede midte i den danske National Liga.

Demons startede sæsonen som lyn og torden. Godt nok blev det til et, ikke uventet, nederlag mod Gold Diggers, men derefter blev det til både en sejr over Aarhus Tigers og senere over AaB 89ers. Siden da har holdet ikke vundet en eneste kamp. Hvor mange nok havde forventet at Demons ikke ville kunne spille op med Towers og Razorbacks, havde nok lige så mange forventet, at de ville slå Aarhus Tigers på udebane, da de startede deres 4. quarterback i 5 kampe.

Stallions’ sæson har været bedre end mange måske havde forventet. Holdet startede måske lidt overraskende med en sejr hjemme over 89ers, og måtte derefter indkassere tre nederlag mod Towers, Gold Diggers og Tigers. Herefter er det blevet til både en sejr og et nederlag mod Rebels.

Det har betydet en forfærdelig rodet midte af den danske National Liga, hvor Amager Demons pga. flest sejre mod de andre 2-4 hold nu sidder på en meget usikker på 4. plads, mens Horsens Stallions må tage til takke med en 7. plads. En sejr vil for begge hold betyde, at de kan være med til at rive sig fri af kaosset i midten og ikke mindst tage et vigtigt skridt mod overlevelse i National Ligaen og en mulig playoff-plads.

Løbet i centrum
Det er to hold, der er ekstremt glade for at løbe bolden. Demons har bag en velspillende offensiv linje og en form-stærk Lars Hyrsting til tider været dominerende i løbespillet, men har haft problemer, når stærke forsvar har lukket løbet ned. Selvom de ser ud til at kunne få gode forhold til at løbe bolden mod Stallions, er det vigtigt, at de bruger denne kamp til også at få gang i kasteangrebet, således de kan spille på flere tangenter, når de rammer slutspillet, hvor det lige nu ser ud til at de skal møde Aarhus Tigers.

Stallions har også været et løbetungt angreb med Jakob Duus i nøglerollen. Selvom Duus har gjort det fornuftigt er han, endnu, ingen Lars Hyrsting, og Stallions kan få problemer mod et aggressivt Demons-forsvar. Et forsvar der har været glad for at sende ekstra folk efter boldholderen, og derfor får Stallions nok også brug for at vise football-Danmark, at de kan mere end blot at aflevere bolden til Duus på søndag.

Uanset hvad må Demons på forhånd siges at være favoritter, men Stallions er ikke uden muligheder mod et Demons-hold der ikke har præsteret i de seneste kampe

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra nogle af de to holds trænere inden deadline.

Seneste indbyrdes kampe
06.09.15 Amager Demons vs. Horsens Stallions 23 – 13

09.05.15 Horsens Stallions vs. Amager Demons 6 – 9