Foto: 1st Down Photo

Der var meget på spil, da Herlev Rebels og Amager Demons bragede sammen i et altafgørende opgør, hvor vinderen tog en plads i wild card-runden. Rebels førte en stor del af kampen, men Demons trak det længste strå, og vandt en underholdende kamp med 40-33.

Demons startede kampen med et stort return af Richard Alexander Hie, som tog bolden helt ned til hjemmeholdets 45 yard-linje. Demons-holdet virkede bare mere klar fra start. Lars Hyrsting fortsatte en flot sæson med kampens første touchdown efter kort tid. Ekstrapointet blev brændt, så føringen blev kun på seks point.

Rebels’ angreb startede ikke nær så godt som Demons, men kunne alligevel have forlænget deres drive, hvis ikke det havde været for et drop af Nicklas Rosted Andersen. Da de på fjerde down skulle punte fik de en chance for hurtigt at komme tilbage i opgøret, da Demons’ returner “muffede” puntet.

Rebels kom i gang

Nu stod Rebels med gode kort på hånden i forhold til at sætte point på tavlen. De fik kort efter scoret et touchdown af Simon Dellgren, som på trods af et stort hit fra en Demons-forsvarer, fik kæmpet sig ind over stregen til endzone. Heller ikke Rebels kunne score ekstrapointet, og stillingen var 6-6 efter en start i højt tempo.

Rebels fik yderligere momentum, da de på Demons’ næste drive fik fremtvunget en fumble, som de returnerede til helt til 10 yard-linjen. Rebels leverede et i National Liga-sammenhæng sjældent set utroligt veludført trickspil, som desværre for dem ikke udmøntede sig i et touchdown, da receiveren lige akkurat var ude for banen. De havde i den grad fortjent bedre!

I stedet for en ny Rebels-scoring kom Demons igen på bolden, og Lars Hyrsting leverede et nyt stort løb, hvor det længe så ud til, at ingen kunne stoppe ham. Det lykkedes dog til sidst for Rebels, men de kunne ikke forhindre et field goal af Demons, som bragte sig på 9-6 i starten af andet quarter.

Hjemmeholdet svarede hurtigt igen på Demons’ field goal, og bragte sig for første gang i kampen foran, da Thomas Wolff Clausen kastede til en fri Casper Foltmann Larsen.

Kort efter blev det endnu værre for Demons, da Rebels fik fremtvunget en fumble dybt på Demons’ banehalvdel. I samme sekvens kom en Demons-spiller til skade i en umiddelbart ufarlig situation. Rebels scorede og bragte sig yderligere foran, men Demons returnerede Rebels’ forsøg på en 2 point conversion.

I en periode i anden halvleg hvor det ellers haltede med de offensive perler, skabte Demons yards, da Mads Edvardsen improviserede og fandt en medspiller, som gav sit hold fire nye forsøg efter en ellers utrolig lang 3. down. Blot to spil senere scorede Mads Hyrsting sit første touchdown i kampen på et 44 yard-løb.

Det var kun kortvarigt, at de to hold igen var helt lige på scoringstavlen. Efter et nyt flot løb af Simon Dellgren kom Rebels foran 27-19 efter en vellykket 2 point conversion.

Demons trak fra til sidst

De tolv minutter i tredje quarter var i det hele taget de mest underholdende i kampen, og Demons var tæt på at svare hurtigt igen på Rebels’ føring, men da de nåede redzone kastede Mads Edvardsen en interception.

Der blev alligevel svaret hurtigt igen med en forceret fumble af Demons, og Rebels måtte sætte forsvaret på banen igen. Mads Hyrsting udlignede for gæsterne med endnu et touchdown i slutningen af tredje quarter, og i starten af fjerde quarter bragte Edvardsen holdet foran på ny efter et kort løb.

Rebels gav dog ikke op så let og allerede få plays senere var Dellgren igen på spil. Denne gang greb han et kort kast fra Wolff Clausen, og tog bolden hele vejen til et 75 yard touchdown. De valgte efterfølgende at gå efter en 2 point conversion, hvilket virkede en smule underligt, og de havde heller ikke succes med det.

Da kampen var på spidsen kastede Rebels’ quarterback to interceptions i løbet af kort tid. Den første til Mathias Burdumi slap Rebels godt fra, men senere blev de straffet, da den anden interception af Michael Boomer Kristiansen blev returneret til endzone.

Det blev samtidig kampens sidste scoring, og Demons kan nu se frem til at møde AaB 89ers i wild card-runden i den kommende weekend.

Scoringer:

1st quarter
0-6 – #6 Hyrsting, 10 yard touchdown run (PAT blocked)
6-6 – #29 Dellgren, 4 yard touchdown run (PAT missed)

2nd quarter
6-9 – #6 Hyrsting, 27 yard field goal
13-9 – #33 Wolff Clausen to #7 Foltmann Larsen, 5 yard touchdown pass (PAT good)
19-9 – TD – no information
19-11 – 2 point conversion returned to endzone

3rd quarter
19-19 – #2 Hyrsting, 44 yard touchdown run (2 pt. conversion successful)
27-19 – #29 Dellgren, 40 yard touchdown run (2 pt. conversion successful)
27-27 – #2 Hyrsting, 16 yard touchdown (2 pt. conversion successful)

4th quarter
27-34 – #5 Edvardsen, 2 yard touchdown run (PAT good)
33-34 – #33 Wolff Clausen to #29 Dellgren, 75 yard touchdown pass (2 pt. conversion failed, pass incomplete)
33-40 – #15 Boomer Kristiansen, 11 yard interception return (2 pt. conversion failed, run stopped short)