Foto: Dan Andersen

Det blev et tilskuervenligt opgør mellem de gæstende AaB 89ers og hjemmeholdet Amager Demons, da der var spænding langt hen i kampen, som Demons trak sig sejrrigt ud af til sidst.

Tilskuerne til kampen mellem Demons og 89ers i lørdags fik sig en underholdende fodboldkamp at kigge på, der bød på store spil fra begge hold og en hjemmesejr til sidst på 38-19. Selvom den endelige score kunne tyde på en sikker sejr, så var gæsterne fra Aalborg med hjemmeholdet langt hen i kampen, og havde en reel mulighed for at trække sig sejrrigt ud af kampen.

Hvor Demons kom foran med 14-0 via to touchdowns uden ekstrapoint og en safety, så kom 89ers tilbage på 14-13, og var langt fra ude af kampen. Der var spænding om kampens udfald og en tæt stilling, indtil Demons trak fra i fjerde quarter.

”Det afgørende punkt kommer i starten af fjerde quarter, hvor de (Demons, red.) er foran 22-19 og vi har en stor mulighed for at intercepte bolden og returnere den til touchdown. Vi får ikke den interception, og på spillet efter løber de et 44 yard touchdown. Der falder vi lidt mentalt og har svært ved at komme op igen,” siger AaB-træner Jakob Zinck Thellufsen.

Selvom det ikke er blevet til en sejr for gæsterne endnu, så har det været tæt på, og der var også ros fra hjemmeholdets træner, John Stevenson.

”Vi fik den hårde fight, vi forventede fra 89ers, og de hang i gennem hele kampen. Deres manglende løbespil ramte dem, men hvis de kan få rettet op på det, så går der ikke længe, inden de får en sejr,” sagde John Stevenson, der selv har et af ligaens bedre løbeangreb.

Løbespillet spillede også en stor rolle i kampen for Demons, og gæsterne havde til tider svært ved at stoppe hjemmeholdets fremmarch på jorden.

”Lars Hyrsting havde endnu en fremragende kamp for os, og han er en god spiller at træne, men den virkelige MVP for os i kampen var vores offensive linje. De har virkelig løftet deres spil siden nederlaget til Gold Diggers, og de arbejdede virkelig hårdt,” siger John Stevenson.

Det var en kamp fyldt med store spil for begge hold, i form af blandt andet det føromtalte 44 yard løb efter en misset interception, men også gæsterne kunne levere spektakulære aktioner. Faktisk løb 89ers et return hele vejen til touchdown to gange, men kun et af disse returns talte, da det andet blev kaldt tilbage for en straf mod nordjyderne.

”Vi ser en masse positive ting, men også nogle negative. Vi skal blive bedre til at stoppe løbet, men når vi holder vores aftaler på forsvaret, så spiller de også godt. Vores return game fungerer rigtig godt, og vores kastespil kører også godt, som i de andre kampe,” siger Jakob Zinck Thellufsen.