Foto: Dan Andersen/Nordic Sports Photo

Det var en hård spillet og meget våd affære da Amager Demons besejrede Herlev Rebels 18-8. Kampen var hårdt præget af regnvejret, og der var tydeligt at det havde stor indflydelse på kampens forløb.

Der var ingen tvivl om, at regnvejret havde stor indflydelse på de to holds gameplan. Begge hold prøvede fra start at balancere antallet af kast og løb, men det skulle hurtigt vise sig at være sværere end først antaget. Forholdene var simpelthen for dårlige til at kunne kaste bolden effektivt. Det blev hurtigt til en ”Ground and pound” kamp hvor begge hold løb mere end de kastede. Det skulle vise sig mere effektivt for Amager efterhånden som kampen skred frem.

Efter et par hurtige punts fra begge hold, lykkedes det alligevel for Amager at komme foran i midten af 1. quarter på et meget præcist kast fra Mads Edvardsen der fandt Frederik Normann i endzone. Selvom opdækningen var god lykkedes det at hive bolden ind og bringe Amager foran 6-0. Det efterfølgende PAT blev blokeret. På Rebels efterfølgende possession flyttede de bolden godt, men det hele blev bremset af en penalty måtte de på ny punte bolden tilbage til Demons.

2. quarter var præget af stilstand i spillet og begge hold havde problemer med at flytte bolden. Det resulterede i mange punts og få offensive yards. Sent i 2. quarter scorede Amager igen, da Mads Edvardsen finder en helt fri Frederik Normann, der efter et trick spil, urørt løber bolden ind i endzone. Det efterfølgende PAT blev spoleret af et disciplineret Rebels defense der stoppede Amager efter et dårligt snap. Stillingen var nu 12-0.

Herlev fik bolden til at starte med i 3. quarter, men havde stadig problemer med at flytte bolden mod et velspillende Amager defense, der effektivt fik stresset Rebels O-line med mange forskellige blitz kombinationer. Rebels var derfor nødsaget til endnu engang at punte bolden tilbage til Amager. Men der skulle ikke gå lang tid før en atletisk interception af Mark Peters gav dem bolden tilbage. På det efterfølgende drive var Rebels både disciplinerede og yderst effektive. De fik hurtigt flyttet bolden ned på Demons’ 17-yard linje, hvorfra de forsøgte et FG, der lige præcis sneg sig ved siden af målet. På Amager efterfølgende possession fik Herlev hurtigt fremprovokeret et punt fra goal line. Det skulle vise sig at være et fake da Micki Nielsen tuckede bolden og løb afsted ned af sidelinjen for hvad der skulle vise sig at blive kampens længste spil. 74 yards ned af sidelinjen og hele vejen ned til Herlevs 12-yard linje hvor drivet gik i stå.

4. quarter var ligesom de tidligere præget af mange runs og godt defensivt spil. Det lykkedes Amager at fremprovokere et punt fra Herlevs egen endzone. Men efter endnu et stærkt return af Micki Nielsen lykkedes det ikke at score på et FG try. Herlev var ved at løbe tør for tid og de så sig derfor nødsaget til at gå på en 4th & 7 på deres egen 15-yard linje, men det lykkedes dem ikke at får en ny 1. down og det tog ikke langt tid for Amager at udnytte den gode field position til deres egen fordel. Lars Hyrsting løb bolden ind i endzone på et 20 yard løb. På den efterfølgende 2-point conversion lykkedes det for 3. gang ikke for Amager at konvertere. Da Herlev efterfølgende overtog bolden, marcherede de ned af banen og fik også reduceret til 18-8 da Philip Thue løb bolden ind efter en screen pass. Den efterfølgende 2-point conversion var succesfuld. Det lykkedes dog ikke at få fingrene i bolden på det efterfølgende onside kick og Amager kunne stille og roligt løbe tiden af.

Det var som tidligere nævnt en kamp der var hårdt præget af løbespil, og det viste at komme Amager til gode hele kampen igennem. Det var også en kamp der ikke var voldsomt underholdene da begge hold var nødt til at punte bolden mange gange.

Det er ikke lykkedes os, at få en kommentar fra coaching staff inden deadline.

Herlev Rebels er nu klar til at møde Copenhagen Towers i playoffs første wildcard kamp på søndag i Gentofte, hvor Demons tager hele turen til Aarhus for at møde Tigers i den anden wildcard kamp.

Scoringer

1. quarter

6-0 Frederik Normann Larsen 29 yard TD from Mads Edvardsen, PAT no good

2. quarter

12-0 Frederik Normann Larsen 24 yard TD from Mads Edvardsen, PAT no good

3. quarter

No score

4. quarter

18-0 Lars Hyrsting 20 yard run, PAT no good

18-8 Philip Thue 20 yard TD from Simon Dellgren, 2 point good