Amager Demons tager søndag imod en velsmurt maskine i topholdet, Triangle Razorbacks. Demons har dog tidligere vist, at de kan levere en overraskelse, og holdets løbeangreb giver dem chancen for at drille guldkandidaterne fra Vejle.

På papiret er det Razorbacks’ mest overkommelige kamp i sæsonen hidtil, men måske netop derfor kan søndagens kamp mod Amager Demons udgøre et trap game for de forsvarende mestre. Tidligere på sæsonen gik Aarhus Tigers i Amager-fælden, og Demons besidder et løbeangreb, som kan gøre livet surt for de fleste forsvar i ligaen.

Razorbacks har haft et hårdt program i sæsonens første uger, men gennem champions league og topkampe i Danmark har holdet set skarpe ud. I sidste runde slog de med rimelig sikkerhed Gold Diggers, som bare ikke så ud til at være oppe i samme gear som Razorbacks fra kampens start.

Mestrene ser bundsolide ud i år, og det ville være en stor overraskelse, om Demons kunne slå et hold, som skal langt tilbage i kalenderen for at finde det sidste L i Nationalligaen. Skal det alligevel lykkes, så bliver det Amagers største styrke – løbeangrebet – som skal være katalysator.

Demons har i starten af sæsonen haft success langs jorden med Hyrsting-brødrene og en stærk

O-line. Nationalligaen.dk har talt med en af holdets kaptajner og den ene halvdel af Hyrsting-duoen – storebror, Lars Hyrsting, som mener, at selv om hans hold er undertippede, så kan de være farlige på dagen. ”Der kan ikke lægges skjul på, at Razor er ret store favoritter til kampen. Men der er altid en chance for at vinde. Hvis vi spiller godt på dagen og minimerer de fejl, vi har lavet i andre kampe, kan vi godt få dem til at skulle kæmpe for det. Men det kræver at alle fra vores hold vil det og kæmper en vis del ud af bukserne for at få det til at ske,” forklarer han.

Indtil videre i sæsonen har Demons kæmpet godt nok til, at de ligner et soleklart slutspilshold, og løbet har hjulpet dem til gode sejre i år. Lars Hyrsting peger på, at den del af spillet har udviklet sig siden sidste sæson. ”Vi har i år fået styr på vores playbook og videreudviklet den fra sidste år. Vi prøver i år nogle nye ting, som fungerer forholdsvis godt. En anden vigtig grund til, at vi løber godt, er en større bredde på vores O-line. De er grundstenen til at det hele fungerer, da de jo gør, at en som min bror eller mig selv kan komme ud i open space, hvor vi er farlige,” forklarer han.

Open space er til gengæld ikke det, Razorbacks-forsvaret er mest kendt for at tilbyde modstanderne, og kombineret med et angreb, som spiller disciplineret, anført af Duke Delancellotti bag center, er det et svært hold at slå for hvilket som helst hold i ligaen. Derfor ville det da også være et stort upset, hvis Amager kan slå de forsvarende mestre søndag.

Det er ikke lykkedes os at få en kommentar fra Razorbacks inden deadline.

Det vil kræve en stor kamp fra alle spillere for hjemmeholdet og især fra Lars Hyrsting, som er i gang med en MVP-lignende sæson.

Seneste opgør

28-06-15 Razorbacks vs. Demons 40 – 2

14-06-15 Demons vs. Razorbacks 0 – 49