Foto: Amager Demons’ Facebook-side

For anden gang på blot to uger mødtes Amager Demons og Aab 89ers i hvad, der endnu engang skulle vise sig at blive en tæt kamp, hvor Demons til sidst kunne triumfere.  

Amager Demons var lørdag d. 6. juni i Aalborg for at spille mod AaB 89ers. Det var en kamp, som gav 89ers deres første point i sæsonen, og endte 13-2 til dæmonerne, der kunne tage den lange vej hjem over bæltet med en sejr. Præcis 14 dage efter, var det så i lørdags blevet 89ers’ tur til at tage på den lange rejse i et forsøg på at tage revanche. Det andet møde i mellem de to hold skulle vise sig at blive lige så tæt som det første.

89ers godt med

Udeholdet kom på mange måder bedst fra start. Et tydeligt tændt 89ers-hold valgte at forsøge sig med et fake punt på kampens første angrebsserie, men det var ikke noget Demons bed på, så den jyske punter måtte se sig tacklet før en ny første down. 89ers-forsvaret tvang dog Demons til at punte og efter en penalty havde jyderne nu fået bolden tilbage omkring midten af banen. Her startede de en angrebsserie, der skiftevis så dem spille rigtig solidt fodbold, men også lave fejl, der kan få selv de bedste hold ud i svære situationer. Flere gange undervejs havde de derfor svære tredje downs, men gang på gang blev de konverteret – blandt andet på kast til Thomas Zinck Thellufsen og en velspillende Alexander Arnfred Nielsen. På en tredje down og 8 på Demons’ 10-yardlinje kunne de dog ikke konvertere og de gik derfor efter at sparke et field goal, som blev sat sikkert ind af holdets spillende head coach, Thomas Asbjørn Thomsen. Det er ikke så tit, at man ser en head coach, der spiller med på National Liga-plan. Thomsen startede da også sæsonen på sidelinjen og planlægger, at han skal tilbage dertil, så snart det bliver muligt: ”Det er noget hø at jeg som coach skal spille med. Det var bestemt ikke målet før sæsonstart, og det er bestemt også kun i en begrænset periode, at jeg skal være med. Men vi har en del, der døjer med småskader oven på en hård start, og samtidig er vi rendt ind i denne, af coaches frygtede, periode med eksamener, afleveringer, studenterkørsel og bryllupper.”

89ers var foran for første gang i 2015, men desværre for dem var Demons klar til at svare igen med det samme. Efter en angrebsserie, der bød på lange løb fra både Mads Hyrsting Larsen og quarterback Mads Edvardsen, stod dæmonerne hurtigt og bankede på ved 89ers’ endzone. Her var det intet problem for Lars Hyrsting Larsen at løbe bolden ind, og da han efterfølgende også selv sparkede ekstrapointet op gennem stængerne, var Demons foran 7-3.

Inden pausen gjorde 89ers et hæderligt forsøg på at udligne. Zinck Thellufsen konverterede først en vigtig fjerde down og bragte derefter sit hold i redzone med et langt catch. Et sack af Amagers Niels Peter Severinsen og et par penalties resulterede derefter i en fjerde down og 16, som mildest talt så uoverkommelig ud for jyderne. Den unge quarterback Alexander Kronborg fandt dog, på nærmest magisk vis, Arnfred Nielsen igen for endnu en vigtig første down, der bragte holdet helt tæt på goal line. Derfra fik 89ers’ angreb dog kun negative yards, og da deres field goal-forsøg blev blokeret, kunne Demons sætte deres angreb på banen og lade tiden løbe ud til halvleg.

Stille start på anden halvleg

Begge hold kom en smule ubeslutsomme ud til anden halvleg og ingen af dem kunne rigtig få en hel offensiv serie til at hænge sammen i tredje quarter. En interception af Demons’ Henry Peter Miller så på et tidspunkt ud til at tænde dæmonerne, men efter et enkelt imponerende løb af Mads Hyrsting Larsen måtte også den serie afsluttes med et punt. Fjerde quarter startede derfor også med scoren 7-3 til Demons, og 89ers skulle forsøge at komme på måltavlen med en angrebsserie, der startede dybt på egen banehalvdel. Efter at have rykket bolden en smule stod 89ers med en svær beslutning på en kort fjerde down. De forsøgte sig med et sneak fra Kronborg, som blev stoppet af Demons forsvar.

Da satte Demons et langt mere effektivt angreb på banen, end dét de havde præsenteret i tredje quarter. Efter gode løb af begge Hyrsting-brødre kunne lillebror, Mads, løbe for kampens sidste touchdown. Da ekstrapointet blev misset var Demons nu i front 13-3 – en føring, som skulle vise sig at holde kampen ud. Således ender Demons med to sejre ud af to mulige mod 89ers for sæsonen. Det holdt hårdt, men Lars Hyrsting Larsen er glad for de to sejre, som han mener, har stor betydning for holdets sæson: ”De to sejre mod 89ers har været super vigtige for os. Det var to kampe, som skal hjælpe os videre til playoffs og vi havde ikke råd til at tabe.”

Playoffs, Hyrsting Larsen taler om, virker efterhånden uendeligt langt væk for Aab 89ers, der for alvor ligner en kandidat til at spille om nedrykning efter den regulære sæson. Head coach, Thomas Asbjørn Thomsen, erkender dog, at det er meget svært at vinde fodboldkampe, hvis man ikke scorer flere point: ”Vi taber de to kampe mod Demons, fordi vi sammenlagt over to kampe kun formår at sætte 5 point på tavlen. Så vinder man meget få kampe. Defense spillede forbilledligt i begge kampe, så det er os på offense, der må se indad, og tage den på vores kappe. Det positive ift. de forrige kampe er, at vi faktisk producerer yards på offense, og rykker bolden konsekvent. Desværre har vi manglet det sidste i redzone, hvor vi ikke har været fysiske nok til at løbe bolden, og så bliver det tit tilfældigt dernede, og det har så indtil videre resulteret i stolpe ud.”

Få scoringer til trods, så har 89ers formået at spille to tætte kampe mod Demons – et faktum, der heller ikke er gået tabt på Lars Hyrsting Larsen, som især kunne mærke sulten hos aalborgenserne i deres sidste indbyrdes møde: ”Den første kamp i Aalborg, manglede vi rigtig mange spillere til og jeg var selv fraværende med sygdom. Vi vandt den dog alligevel hvilket var vigtigt. Da Aalborg gæstede os, havde de fået blod på tanden og de kæmpede hårdt for at tage endnu en sejr fra os. Det lykkedes i perioder og da vi selv var lidt shaky i starten var det en meget lige kamp. Efterhånden som kampen skred afsted fik vores defense mere styr på dem og vores offense fik igang i nogle gode drives, trods den korte tid på banen vi havde i første halvleg. Det blev til to scoringer for vores offense, men jeg er sikker på at havde vi haft lidt mere tid, havde vi set flere.”

Begge hold har en kamp mere, inden de kan gå på sommerpause. AaB 89ers møder Horsens Stallions på hjemmebane lørdag d. 27. juni, mens Demons skal til Vejle dagen efter for at spille mod de, indtil videre, ubesejrede Triangle Razorbacks.

Scoringer

  1. quarter:

0-3: Field Goal by Thomas Asbjørn Thomsen

  1. quarter:

7-3: Touchdown run by Lars Hyrsting Larsen (PAT Good)

  1. quarter:

– no score –

  1. quarter:

13-3: Touchdown run by Mads Hyrsting Larsen (PAT  No Good)