Foto: SBC Photo
Lørdag er der endnu engang mulighed for at se Nationalliga fodbold, både i Jylland, på Sjælland og ikke mindst i fjernsynet. Kl. 12.00 tager Triangle Razorbacks nemlig imod Søllerød Gold Diggers, i Vejle. Denne kamp vises også på Sport Live.
Kl. 14.00 tager de danske mestre, Copenhagen Towers i mod Aalborg 89ers på Gentofte Stadion.

Det er altid svært at sammenligne kampe på tværs af ligaen, men med udgangspunkt i de første to uger, må det i den tidlige kamp, være SGD, der må påtage sig favoritværdigheden. Razorbacks spillede for to uger siden mod Aalborg 89ers, hvor de tabte 34-12. Selvom Razorbacks fortsat har flere velkendte profiler i truppen i form af Reed Gottula som QB, Mads Sjørslev som tidligere har spillet RB, spillede WR og yderligere to rutinerede gutter i Mark Meter og Jacob Callesen, som Gottula kan kaste til, samt Mikkel Svane, Jawaugn Arnold og Jack Eldrup på den offensive linje, så må det desværre være bredden på truppen, der giver de største bekymringer hos Vejlemandskabet. Selvom det er 11 mod 11 igennem en hel kamp, så var 22 spillere mod 89ers ikke nok til at få skabt det resultat, de havde håbet på. Om det er dét, der er udslagsgivende for kampen er svært at sige, men de var godt med i første halvleg, hvor den stod 13-6 til 89ers.
SGD derimod, vandt en sikker sejr over oprykkerne fra Aarhus Tigers, da de vandt 45-12 i en kamp, hvor sejren aldrig rigtig var i fare og de aldrig rigtig blev presset. Selvom det er svært at sammenligne de to kampe, så så SGD, og særligt deres løbeangreb, stærke ud. RB Magnus Tyson Nørgaard løb 3 TD’s og viste, at han har taget endnu et stort skridt i sin udvikling fra sidste år, hvor han spillede sin første seniorsæson og allerede der, var en profil for SGD. På den defensive side, var det særligt LB David Tawake, der var iøjnefaldende, der med en interception, et blokeret punt og en lang række taklinger, var med at holde holde Tigers’ defense i skak.

Jeg forventer, at vi kommer til at se et SGD-hold, der langt hen ad vejen vil bruge samme opskrift som mod Tigers, hvor de løber bolden langt mere end de kaster den og derfor kommer Nørgaard også til at spille en stor rolle mod Razorbacks.

I den anden kamp, tager Towers som sagt imod 89ers. De to hold vandt begge deres første kamp. 89ers slog Razorbacks med 34-12 og Towers slog Aarhus Tigers med hele 59-14.
Hos 89ers, er der ingen tvivl om, at amerikanske DeAndre Clayton er omdrejningspunktet som QB. Han har en stærk arm og med hans atletiske formåen, har han også mulighed for at skabe noget på egen hånd, når det er nødvendigt. Omkring sig, har han rutinerede Thomas Zinck, Kasper Kaufmann og Jeppe Petersen, som alle kræver, at der bliver holdt et øje på fra forsvaret. RB Andreas Rahbæk har over de seneste to sæsoner særligt, vist at han er en profil for 89ers, som ikke kun kan løbe bolden, men er også en trussel i kastespillet.

Selvom Towers har måtte tage afsked med en række rutinerede kræfter, har de fortsat en lang række profiler i truppen. QB Randall Schroeder har masser af playmakers omkring sig i form af RB, Anton Witmeur og Michel Konate samt WR’s Martin Due og særligt Jacob Green. Green har vist sig som værende én af de absolut bedste WR’s i ligaen de seneste sæsoner og der er ikke grund til at tro, det er anderledes i år. På den defensive side, har Towers og fortsat flere profiler, som mere eller mindre kan afgøre kampe på egen hånd. Den defensive linje må anses som værende deres helt store force, hvor Marcus Boesen, August Lillie og Mads Marquard fra start til slut er at finde i modstandernes backfield. Hvis der findes en begrænsning for Towers’ defensive linje, er det desværre nok det faktum, at de er tyndt besat på den offensive linje, hvorfor de kan blive nødsaget til at supplerede op med defensive folk.
Selvom 89ers de seneste år er kommet tættere og tættere på målet omkring Mermaid Bowl deltagelse, forventer jeg en kamp på lørdag, hvor Towers vinder i forholdsvis sikker stil.