På lørdag tager Triangle Razorbacks busturen til Nordsjælland, hvor Søllerød Gold Diggers står klar til at danne rammer om sæsonens sidste hjemmekamp.

Selvom slutspillet endnu ikke officielt er skrevet i kalenderen, er dette en kamp, som har en enorm betydning for netop slutspillet. Razorbacks er lige nu nr. 4 og ligner Sorte Per, som går glip af semifinalen. Derfor er det altafgørende for dem, at de vinder én af de resterende to kampe, som først er mod Gold Diggers og senere mod Copenhagen Towers. Gold Diggers er med en sejr i én af de sidste to kampe, sikret en plads i semifinalen. Samtidig kan de med to sejre kombineret med, at Towers taber én af deres to kampe, spille sig direkte i Mermaid Bowl og dermed springe semifinalen over.

Det er uden tvivl SGD, der kommer stærkest ind til opgøret, da de i lørdags slog Towers med 21-13. Det var en kamp, der faktisk ikke var så tæt og spændende, som resultatet viser, da Towers først fik deres første point på tavlen med 17 sekunder tilbage af kampen.

I søndags var Razorbacks i aktion, da de tog i mod Aalborg 89ers i en direkte duel om en plads i semifinalen. Razorbacks tabte 45-27 og som resultatet viser, havde deres forsvar en svær kamp. 89ers staffede flere gange Razorbacks med deres kastespil og netop dét forventer jeg, at SGD vil kopiere. SGD har i amerikanske Louis Colosimo en solid QB, der har særligt tre fantastiske WR’s i Jens Ole Kaae, Simon Føns og Frederik Oldenburg. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at vi kommer til at se meget til den trio, som vil blive suppleret godt op af førsteårsseniorspilleren, Magnus Nørgaard, der har vist sig at være en RB, der er helt klar til at spille i National Ligaen. Senest scorede han to touchdowns mod Towers i anden halvleg, som reelt afgjorde kampen.

Begge hold har fået en række spillere i truppen henover sommeren. Razorbacks har fået amerikanske Dylan Reda tilbage til at styre forsvaret, sammen med Jaroslav Vavrac og safety Henrik Dinesen.

SGD har ligeledes tilføjet en række kendte ansigter. På den defensive side var Philip Holm og David Tawake tilbage i truppen, og offensivt var Jens Ole Kaae og Benjamin Qvist tilbage. Foruden disse, var svenske David Strobel tilbage, som har haft succes med at lokke et par svenske spillere med over sundet.

Med udgangspunkt i seneste spillerunde, er det naturligvis SGD, der har fået bedst udbytte af deres tilbagevendte guldgravere og det er derfor også dem, der må stå med favoritværdigheden, når kampen sparkes i gang på lørdag kl. 12.00. Jeg ser det ikke usandsynligt, at SGD vinder med omkring 20 point.

Skulle man være forhindret i at komme på Rundforbi Stadion, kan man se kampen live på Sport Live.