Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st down photo

På søndag kl. 14.00 tager Søllerød Gold Diggers imod ligaens nr. 2, Aarhus Tigers. De to hold mødtes en varm forårsdag i Aarhus tidligere på sæsonen. En lavtscorende, spændende kamp, der først blev afgjort med mindre end 1 minut tilbage af kampen, som Tigers vandt 14-12.

Uanset kampens udfald, så er playoff-billedet fastlåst – Tigers bliver nr. 2, og får hjemmebane i semifinalen. SGD skal spille wild-card i Vejle i næste weekend.

Selvom kampen i direkte forstand ikke har betydning, så er det uden tvivl en kamp, som begge hold vil vinde, da det vil give et stort momentum-boost på vej ind i slutspillet. Begge hold tabte til Copenhagen Towers sidst de var i aktion. SGD var længe med i kampen, og havde særligt i første halvleg, mulighed for at bringe sig foran med et par scoringer. Kampen blev afgjort i 4th quarter og endte 41-20. Tigers et lidt større nederlag og var aldrig rigtig i nærheden af, at overraske Towers i en kamp, der endte 45-8.

Det eneste, der kan konkluderes ud fra ovenstående er, at det er to hold der gerne vil vinde og samtidig holde alle spillere friske til playoff og holde kortene tæt på kroppen.

Både Tigers og SGD manglede profiler i mod Towers og det bliver spændende hvem af disse, der kommer i spil på søndag. Tigers manglede alt-muligt-manden på defense, Timmi Rysgaard, som i flere år har været en stor, måske den største profil på Tigers’ defense. Ligeledes var landsholds RB Lasse Lykke ikke med. De to spillere har stor impact på hhv. defense og offense.

For SGD var defensive lineman Victor Greve ikke med mod Towers, ligesom linebackers Jimi Laursen og Lars Ringgaard. Det er tre centrale spillere med enorm betydning for deres defense.

Man er ikke for optimistisk, hvis man forventer en højere score end det var tilfældet i holdenes opgør i foråret. SGD er kommet fra sommerpausen i et højere gear end det de viste i foråret. Rotationen mellem Morten Forsbøl og Anthony DiMarsico er spændende at følge, da det er to vidt forskellige typer, som har hver deres force og samtidig har en håndfuld unge playmakers omkring sig. Samtidig har Tigers også et eksplosivt offense anført af QB Jakob Karkov og de to RB Lasse Lykke og import Rickey Stevens.

Kampen spilles kl. 14:00 på Rundforbi Stadion. Kan du ikke komme på stadion streames kampen på www.zibrasport.dk/daff/live.

Indbyrdes kampe

2. juni 2018 Tigers vs. SGD 14-12
17. juni 2017 SGD vs. Tigers 14-7
14. maj 2017 Tigers vs. SGD 17-40
17. september 2016 SGD vs. Tigers 27-26
25. juni 2016 SGD vs. Tigers 34-21