Ingen kunne have bedt om en flottere, mere spændende eller mere intens kamp end den spillere, trænere og tilskuere fik på Gl. Vejle Stadion lørdag aften, da hjemmeholdet, Triangle Razorbacks, sikrede den sidste af to eftertragtede Mermaid Bowl pladser med en 16-13 sejr over gæsterne fra Aarhus Tigers. Dramaet så dog ud til ingen ende at ville tage, da holdene måtte i overtid og begge scorede på deres første possession, men et blokeret ekstra point blev forskellen på de to hold.

Normalt når de to jyske rivaler støder sammen flyver det med point, men halvlegsstillingen, 0-0, gav et tydeligt billede af en kamp der ikke var lig alle de andre. Det var dog ikke fordi holdene havde været uden chancer eller angrebene havde været dårlige, men afslutte havde de ikke formået. Razorbacks forsøgte et FG på første serie, men det ramte lige ved siden af. Jakob Karkov startede hans offensive serie med at gå 4-for-4 for at på sit 5. kast se bolden gå gennem hænderne på en receiver i end zone og blive interceptet. Begge hold flyttede bolden fint, og kampen skulle hen i 2. quarter før tilskuerne så det første kast der ramte jorden, eller det første punt team på banen.

Fejl satte første point på tavlen

Ikke langt inde i 3. quarter skulle Razorbacks punte for første gang i kampen, desværre for Tigers muffede Masifilo bolden, og hjemmeholdet smed sig prompte på den. Det gav på ny Razorbacks en mulighed inde i Tigers Redzone, en chance de havde misbrugt flere gange i 1. halvleg, men denne gang lykkedes det Steven Wilken på et keep at finde endzone og give hjemmeholdet de første 7 point. Masifilo returnerede bolden til Tigers 36yd linje og på spillet efter fandt Jakob Karkov Frederik Oldenburg 50yds nede ad banen på en bold der, havde den været mindre præcis, var blevet interceptet. Oldenburg brød fri af to forsvarsspillere og kampen var igen lige på vægtskålen; 7-7. Begge hold flyttede forsat bolden fint, men point blev det altså ikke til. Med 2 sekunder tilbage og indenfor Tigers 20yd linje tog Razorbacks deres sidste timeout for at sparke et FG. Det gik lige som deres første FG forsøg forbi stængerne, og kampen måtte i overtid. Her fandt Wilken igen endzone efter at Mathias Kragh havde sat ham op og med et perfekt ekstra point var stillingen nu 14-7. Tigers skulle score, og med den viden fandt Karkov Lasse lykke, der moste sig vej ind i endzone til 14-13. Et stort pres op gennem midten fra Razorbacks resulterede dog i et blokeret ekstrapoint, som Bleiler samlede op og løb til en, for kampens udfald, ligegyldig scoring. Razorbacks havde sikret sig endnu en Mermaid Bowl, Tigers kunne trods alt gå fra banen med hovedet holdt højt efter at have spillet lige op med en af ligaens helt store kæmper.

Spændingen sat på hold

I 4. quarter blev kampen sat på hold efter en Razorbacks completion, da tigernes Stinus Resen blev skadet på tacklingen. Hele Tigers’ medical staff var på banen og til sidste blev en ambulance tilkaldt. Der var en tom stemning på stadion, mens det hele stod på, men Stinus blev kørt af banen til klapsalver fra begge sider. Hans status er endnu ukendt, men forventes at have fået en slem hjernerystelse. Vi ønsker ham naturligvis rigtig god bedring.

Forløst Linnemann

Med spændingen helt intakt til det sidste var det ikke overraskende en forløst og glad Thomas Linnemann der efter kampen snakkede med Nationalligaen.dk. ”Vanvittig, tror jeg er det rigtige ord at bruge” beskriver han kampen. ”Aarhus spiller en vanvittig kamp. Jeg havde ikke håbet på, at det skulle være så tæt, men det blev det jo så” fortsætter Linnemann, der tydeligt havde svært ved at finde ordene. Han peger på Razorbacks manglende skarphed i redzone, som en af de primære årsager til kampens tæthed. ”Vi havde en enkelt blunder på defense og ellers synes jeg vi spiller en rigtig god kamp, men Aarhus spiller jo røven ud af bukserne”. Han gør det også klart, at han havde forventet et velspillende Tigers hold. ”Jeg havde sgu helst undgået dem, og vil helst have haft dem i finalen, fordi jeg ser dem som det bedste hold, men nu må vi se. Søllerød i en finale har før været farligt, så vi må hellere spille op til vores bedste der”. Robert Bleiler ligeledes glad og tilfreds med sejren, og så frem til at spille i sin første finale kamp nogensinde. ”It was great team win, the defense really stepped up and held it in. Other guys stepped up and played really well and both our RBs played really well and our line came off the ball” fortæller han om hans syn på kampen. Han var ligesom sin cheftræner heller ikke overrasket over hvad tigerne kom med. 

Stolthed og træthed i Tigers lejren

På den anden side stod en træt og skuffet Jakob Karkov i en kamp der for hans hold havde været stolpe ud, så at sige. ”Jeg kunne ikke være mere stolt af drengene. Vi spiller mod et Razor-hold der har smadret alt i ligaen hele sæsonen, og så kommer vi til en semifinale hvor alle bare stepper deres game op. Altså taget i betragtning af at de har 3 imports på banen og vi kun har 1 og vi stadig kan spille op med dem… jamen jeg kan ikke være mere stolt af drengene”. ”Der venter bare noget offseason nu. Jeg vil lige holde lidt pause og så hjem og træne. Så har vi vel Søllerøds seed næste år, så vi bliver nummer 4 nu. Så vi en nem sæson næste år, hvis man kan sige det sådan” siger Karkov afsluttende. Tigers cheftræner Thomas Pedersen deler Karkovs stolthed over truppen. ”Jeg er i bund og grund stolt af hvor vi er nået hen med de spillere vi havde og de muligheder vi havde. Så er jeg stolt over at være nået her til, men jeg er da ked af kampens udfald og ked af resultatet” forklarer han. ”Der var ikke nogen der troede på os, altså, jeg tror de eneste der troede på os, var dem der sad i omklædningsrummet før kampen. Der var ingen der havde givet os en chance. Vi presser det her i overtid mod 4-5 imports og vi giver den fandme gas. Jeg er kraftedeme stolt af drengene. Jeg er ked af resultatet men hold op hvor er jeg stolt af mange andre ting denne sæson”. Han og trænerstaben var glade for at se spillerne været fyret rigtig godt op til kampen, mener føler ikke at der var gjort eller sagt noget andet end det der altid bliver sagt. ”Vi har egentligt spillet fornuftigt forsvar mod Razorbacks i begge kampe. Vi kommer ud for at spille vores spil, presset var ikke på os, det var på dem. Vi var underdogs der var ingen der troede på os. Vi skulle bare ud og spille vores fodbold. NP (Jesper Nørregaard red.), vores kaptajn for sgu fyret op under dem” fortæller Thomas Pedersen afsluttende

#3 vs. #3

Oven på diskussionen om mulige MVP kandidater var en interessant kamp i kampen at følge den mellem de to holds #3, Robert Bleiler og Masifilo. Masifilo blev næsten udelukkende brugt på forsvaret, med undtagelse af et enkelt snap som RB og så i return spillet. Bleiler havde i hele kampe svært ved at komme fri af Masifilo, men gameplanen så fra start ud til at handle om at fodre Mathias Kragh og Geoffrey Lewis der havde meldt sig klar. Kampen skulle derfor hen i 4. quarter, før Bleiler overhovedet så en bold kastet i sin retning på et spil hvor han var matchet op mod Tigers anden CB Anders Hagedorn. Det blev dog ikke til nogen catches for den højt profilerede receiver, der i stedet blev brugt primært som leadblocker i løbespillet. To af ligaens danske bud, RB Mathias Kragh og WR Frederik Oldenburg kom igennem kampen rimelig fornuftigt. Mathias Kragh havde flere fine carries, men havde det også til tider svært mod et velspillende Tigers forsvar. Han sluttede uden TDs og omkring de 100 yards rushing. Oldenburg havde ligeledes en fin kamp, men en rimelig stille dag, hvor han ikke så mange bolde kastet i sin retning. 3 catches for omkring 85yds og 1 TD. Begge spillere har gjorde det fornødne til forsat at være på MVP radaren.

Scoringer
1. quarter
No score

2. quarter
No score

3. quarter
7 – 0          Steven Wilken, 5yd Rush (PAT good)
7 – 7          Jakob Karkov til Frederik Oldenburg, 64yd (PAT good)

4. quarter
No score

Overtime
14 – 7         Steven Wilken, 6yd Rush (PAT good)
14 – 13        Jakob Karkov til Lasse Lykke, 25yd (PAT blocked)
16 – 13        Robert Bleiler, blocked PAT return.