Foto: 1st Down Photo

Det blev aldrig det spændende opgør, der var lagt op til mellem de to tophold Triangle Razorbacks og Søllerød Gold Diggers. Søllerød var lang tid om at spille sig i gang, og da det skete, var det allerede for sent.

Der var lagt op til det helt store brag, da Søllerød Gold Diggers tog i mod Triangle Razorbacks på Rundforbi Stadion i en duel mellem sidste sæsons finalister. Holdene havde varmet godt op med drillerier frem og tilbage på Facebook, men det så ud som om, at Razorbacks var mere klar på at bakke snakken op fra kampens start.

Søllerød kom langsomt ud af starthullerne og først i fjerde quarter fik de lidt skub i angrebet. Det viste sig at være lidt for sent, og vicemestrene måtte se sig slået af rivalerne fra
Razorbacks med 23-7.

Razorbacks var klar

Søllerød kom ud for at overraske Razorbacks på første spil fra scrimmage. De forsøgte et trickspil med throwback til QB Morten Forsbøl, som efter at have tabt bolden fik den smidt dybt iked ad banen. Razorbacks var godt på plads, og kastet kunne lige så godt være blevet interceptet.

Drivet sluttede tre og ud for Gold Diggers mod et forsvar, som så klar ud fra start. I begyndelsen af første quarter, så de to hold hinanden lidt an, og ingen kom rigtig tæt på scoring, men efter et razorbacks-drive, som kom godt ind i Gold Digger’ territorium, løb WR Oliver Holmlund pludselig fri på et kastespil på en kæmpe misforståelse i Søllerøds forsvar, og så kunne han nemt gribe kampens første touchdown. Ekstra pointet gik ved siden af, og det blev ved 6-0 til udeholdet.

Gold Diggers’ angreb svarede hurtigt med et langt kast til Philip Holm Boye, men kort efter blev et andet kast interceptet af Razorbacks’ amerikanske safety, Ryan Berry. Berry var en af banens bedste gennem kampen, hvor han også gjorde det godt i angrebet. Han fik med et langt catch sat Razorbacks’ anden scoring op. Det blev dog kun til et field goal til stillingen 9-0.

Gennem hele halvlegen havde Gold Diggers utrolig svært ved at sætte gode drives sammen. Løbet kom ikke rigtig i gang, og Morten Forsbøl var igen og igen under stort pres. Da de endelig fik nogle store spil, blev drivet sat tilbage med et misset snap og et sack, og hjemmeholdet måtte punte.

Inden første halvleg sluttede, nåede Razorbacks at udbygge føringen. Et godt drive, sat op af bl.a. et langt løb af QB Duke Delancellotti, blev sluttet af med en screen til Nicolai Molter, som kunne vade ind i end zone med en mur af medspillere foran sig. Efter ekstra point var stillingen dermed 16-0, og Søllerød lignede ikke et hold, som var på vej tilbage i kampen.

Efter pausen fik Gold Diggers en mulighed, da den unge linebacker Andreas Pedersen lavede en flot interception og bragte bolden godt ind på Razorbacks’ banehalvdel. Den gode mulighed løb dog ud i sandet for Gold Diggers, da angrebet ikke kunne flytte bolden, og drivet sluttede med en turnover on downs. Inden fjerde quarter fik Razorbacks udbygget føringen og lukket kampen, da Delancellotti fandt Thomas Brill Nielsen i midten af end zone.

Først i fjerde quarter fik Gold Diggers lidt styr på offensiven, og de kunne med et løb af RB Daniel Kyei-ofori pynte på resultatet. Hjemmeholdet fik næsten scoret igen, men Philip Holm var akkurat ude af banen på en dyb bold fra Forsbøl. I stedet blev det turnover on downs, og ikke længe efter kunne Duke Delancellotti tage et knæ og ende kampen til resultatet 23-7.

Coaches ser plads til forbedringer

Spændingen røg hurtigt ud af kampen, men med 7-7 i anden halvleg fornemmer man, at det mere var et hjemmehold, som ikke var klar, end det var stor niveauforskel, der afgjorde kampen. Razorbacks var bedst på dagen, og man må alligevel sige, at de på nuværende tidspunkt i sæsonen ser en smule stærkere ud end Gold Diggers.

Golddiggers’ head coach, Troels Vestergaard, mente før kampen ikke, at Søllerøds nemme startprogram ville få betydning, men da Nationalligaen.dk fangede ham efter kampen, mente han alligevel, at det nok havde haft en effekt.

”Vi kunne måske godt have brugt lidt hårdere modstand i de første tre kampe, men jeg synes ikke, de er et bedre fodboldhold end os. Vi taber til os selv i dag,” forklarede han.

Skylden lå altså hos Gold Diggers selv, mente han, og det var især den langsomme start for hjemmeholdet offense, han havde fokus på.

Der er ikke nogen tvivl om, at første halvleg bruger vi på at komme i gang. Vi mister mange bolde og misser nogle blokeringer. Vi kan bare ikke få offense i gang, så vores defense er meget på banen, og så er det svært.

Razorbacks head coach Thomas Linnemann var omvendt ikke helt tilfreds med måden, hans hold endte kampen på, selv om han selvfølgelig var glad for sejren.

”Vores offense fungerede fint i dag, og vores defense lagde godt med pres på, så vi tager mange gode ting med fra i dag. Hvis vi ikke laver så mange dumme fejl, så bliver det ikke så spændende til sidst, men sådan er det mod Søllerød – laver man fejl, så er de hurtigt tilbage igen,” fortalte han.

Razorbacks ser altså stærke ud og ligner et hold, der er klar til at kæmpe med om endnu et mesterskab. Søllerød var ikke gode på dagen, men de skal nok være med om de sjove pladser igen i år. Nu har de en topkamp i kroppen, og kan de være bedre fra start mod Towers, så kan det blive en rigtig spændende affære på Rundforbi om to uger.