Foto: 1st Down Photo

Alt er åbent i National Ligaen, og for Aarhus Tigers og gæsterne Copenhagen Towers handler det om at placere sig så fordelagtigt som muligt inden slutspillet

Der er kun tre ting, der er sikre i National Ligaen inden sidste spillerunde af den regulære sæson: Towers og Razorbacks er sikret en friuge, Gold Diggers er sikret hjemmebanefordel i første playoff-kamp, og Tigers er sikret playoffs. Det fulde overblik kan findes i denne artikel.

Ingen af de to hold skal altså bekymre sig om eventuelt nedrykningsspil, men positioneringen i forhold til slutspillet kan være mindst lige så vigtig for disse to ambitiøse hold, der altid sigter efter en finalekamp.

Vinder Towers den svære udekamp, så er de sikret at være førsteseedet i ligaen – med alt hvad der dertil hører. Det skulle give den på papiret letteste modstander i semifinalen, og det må alt andet lige være noget, Towers vil lune sig ved at tænke på.

Vinder Tigers derimod, er de sikret en hjemmekamp i wild card-runden af slutspillet. Det er også noget af en gulerod, da man i så fald vil kunne forberede sig i fornuftig tid og tempo uden en potentielt lang køretur nord- eller østpå.

Stillingen lyver!

Som mellemrubrikken antyder, så går det ikke at skæve til stilingen i National Ligaen og derefter udråbe Towers til store favoritter. Tigers døjede med en lang række skader i forårssæsonen, blandt andet på quarterback hvor Tigers startede dengang 17-årige Severin Bjerre i en enkelt kamp, men det skadeshelvede er ved at være ovre nu. Hjemmeholdet har flere profiler tilbage på holdet, og efter sommerpausen har holdet set skræmmende gode ud.

Godt nok har modstanderne været Rebels og Stallions, som lige nu indtager de to nederste pladser i National Ligaen, men sejrene har været eftertrykkelige, og Tigers har endnu ikke tilladt point efter sommerpausen – scoren i de to kampe er i alt 86-0.

Dermed ikke sagt, at Towers bliver barnemad for Aarhus-holdet. Towers har sæsonen igennem været et af ligaens to stærkeste hold, og det er ikke for ingenting, holdet lige nu ligger i spidsen i den bedste danske række. Både offensivt og defensivt har Towers-maskineriet kørt som smurt, og holdet er bedst i ligaen i både point scoret og point tilladt.

Tilskuerne på stadion i Aarhus kan altså med rette slikke sig om munden op til denne kamp, der med garanti vil byde på fremragende amerikansk fodbold fra to hold, der uden tvivl er ved at være i playoff-form.

Der er en sidste lille krølle på halen, som kan tippe begge veje i dette opgør. De to foregående sæsoner i National Ligaen har Tigers og Towers mødt hinanden i sidste ordinære spillerunde, og her har Tigers vundet begge kampe – endda hos Towers. Så er der bare tilbage at se, om motivationen for at holde stimen i live eller at knække stimen er størst.

Kampen bliver spillet på Engelundsvej 11, 8260 Viby J klokken 14.00.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/576164025868707/

Seneste indbyrdes opgør:

12.9.2015 – Copenhagen Towers – Aarhus Tigers – 10-16

24.5.2015 – Aarhus Tigers – Copenhagen Towers – 13-30

11.10.2014 – Copenhagen Towers – Aarhus Tigers – 26-3

13.9.2014 – Copenhagen Towers – Aarhus Tigers – 0-22

24.5.2014 – Aarhus Tigers – Copenhagen Towers – 20-42