Foto: Tina Carstensen

Sommerferien er slut og sæsonen går ind i sin afsluttende fase. For 89ers og Gold Diggers starter det i Aalborg, hvor arsigaens 6. plads tager imod indehaverne af 3. pladsen fra Søllerød. Det er en kamp der på forhånd ser ud til at være givet, men som alligevel for begge hold kan være med til at sætte takten for hvordan deres sidste hhv. 3 og 4 kampe kommer til at forløbe.

89ers og Gold Diggers mødtes i uge 2 på Rundforbi Stadion, hvor hjemmeholdet gav en gedigen ørefine til 89ers på hele 48-0. 89ers Head Coach Thomas Thomsen var bestemt heller ikke tilfreds med indsatsen dengang. Om kampen i weekenden siger Thomsen; ”Jeg tror en stor del af vores fejl bestod i at nogle spillere simpelthen ikke var dygtige nok, og når man bliver overmatchet som det tit er tilfældet mod Gold Diggers, så er man tilbøjelig til fejl, især hvis man er ny, eller af ringere end gennemsnitlig kaliber. Så kampen kommer til at give en tydelig indikation af, om spillerne har fået styrke- og konditionstrænet henover sommeren, som var aftalen. Derudover handler det om at være mentalt parat og koncentreret, så ens opgaver kommer instinktivt til en, så man kan fokusere på at dominere sin assignment”. Han beskriver kampen som en gratis én af slagsen mod et hold, som han er klar over bliver svære at slå. Han vil i stedet bruge den til at se fremad og få et praj om hvordan spillernes og trænerstaben form er, frem mod holdets knald-eller-fald-kampe mod hhv. Herlev Rebels og Horsens Stallions.

Netop Horsens Stallions blev vendepunktet for et ellers sejrs løst 89ers hold, da de i forårssæsonens sidste kamp besejrede hingstene på hjemmebane 30-6. ”At slutte foråret af med en sejr var rigtig godt for vores moral. Men det var bestemt lige så godt for vores moral at se vores fremskridt i løbet af foråret. Fra fire store nederlag, til to tætte kampe mod Amager til en fortjent sejr over Horsens. For os beviser det at vi og spillerne bevæger os i den rigtige retning” forklarer Thomsen. Han og holdet har fået en lille forstærkning i det da ILB Thomas Ringgaard har meldt sig klar efter en skade der har holdt ham ude hele foråret. Han forventes dog kun at se marginalt spilletid da LB duoen Simon Høg og Jens Nørgaard begge har spillet sig op, og Ringgaard forsat skal spilles ind. Ligeledes er Nicolai Eriksen kommet til Aalborg fra Esbjerg og kan muligvis se lidt spille tid på receiver pladsen.

For Gold Diggers venter der omvendt en kamp, som holdet skal helskindet igennem, uden skader, frem mod Towers, som de har brug for at slå for at undgå en evt. wildcard kamp. ”Vi arbejder hele tiden på at justere og forbedre de små ting. Frem mod 89ers har vi fokus på at komme ordenligt igang inden vi har Towers kampen – en kamp der har stor betydning for vores muligheder for at slippe for wildcard runden. Vi får et par spillere tilbage fra en længere skadespause, så vi ser frem til at kunne stille i stærkeste opstilling og forhåbentlig gøre os gældende i kampen om en plads i Mermaid Bowl” fortæller Gold Diggers’ Troels Vestergaard.

 

Det bliver to meget forskellige hold der møder hinanden. Gold Diggers har traditionelt været et high tempo spread offense, med en forkærlighed for at kaste bolde. De kommer til at spille mod tilnærmelsesvist ærketypisk run-first Power I, og hvad der for mange er inkarnationen af jysk football. Det bliver en kamp hvor Gold Diggers på forhånd er kæmpe favoritter, men en kamp der vil kunne sætte tonen for begge hold og hele National Ligaen for den afsluttende del af 2015-sæson

Kampen sparkes i gang på lørdag kl 14.00 på AaB’s Anlæg på Hornevej 2.

Tidligere opgør

11.4.15. AaB 89ers @ Søllerød Gold Diggers 

23.8.14. AaB 89ers @ Søllerød Gold Digger

12.4.14 Søllerød Gold Diggers @ AaB 89ers

14.9.13 Søllerød Gold Diggers @ AaB 89ers