Foto: SBC Photo

I denne weekend skal de to hold til Mermaid Bowl findes. Søndag tager Søllerød Gold Diggers i mod Triangle Razorbacks.

SGD og Razorbacks har haft mange store playoff brag mod hinanden, og der er ingen grund til at tro andet end, at dette også bliver et brag af en kamp. De to hold har stået overfor hinanden én gang i denne sæson, hvor Razorbacks var værter i en kamp, som SGD vandt med 40-28. Seneste playoff opgør vi i sidste sæson, hvor Razorbacks slog SGD ud i wild card runden. Razorbacks tabte senere Mermaid Bowl.

Det er to hold, som har haft det svært defensivt, hvor begge hold har tilladt 260 point i den regulære sæson. Samtidig er det også to hold, som laver mange point. SGD har scoret 485 og Razorbacks har scoret 397.

På den offensive side har begge hold en håndfuld playmakers. For SGD er det værd at holde øje med deres WR gruppe, Griffin Norberg, Frederik Oldenburg, Nicholas Kaplan og Anton Engelbrecht. Foruden dem, har de også de to hurtige RBs, Emil Neumann og Alex Ibsen-Abela, samt RB, der netop har rundet 2000 yards i SGD uniformen, Frederik Knudsen. Disse er ført an af deres amerikanske QB, Nick Rooney.

For Razorbacks er det værd at nævne, at sidste års National Liga MVP, Jairus Moll er kommet tilbage. Foruden ham, har de tyske Niko Lester, som stort set spiller samtlige positioner hos Razorbacks og ligner en stor kandidat til National Liga MVP 2019. Efter Moll er kommet retur efter sommerpausen, er Niko Lester blevet brugt mere som RB, hvor hans primære offensive bidrag tidligere var som WR. Foruden de to, har de også Ben Von Jagow som WR. Disse er også ført an af en amerikansk QB, Reed Gottula.

I det første opgør mellem de to hold, så vi et interessant matchup, hvor SGD safety, Desmond Cooper havde til opgave, at neutralisere Niko Lester fra Razorbacks’ offense. Dette var et indbyrdes opgør, som Lester kom bedst fra. Siden har Razorbacks, som nævnt, tilføjet Moll. Derfor bliver det spændende, at se hvordan Cooper bliver anvendt i denne kamp, om han får en lignende opgave eller hvad hans rolle bliver.

SGD løb bolden for 227 yards i første opgør, hvilket fik en enorm betydning i mod slutningen af kampen, da den skulle afgøres. Det bliver afgørende for Razorbacks, at de ikke lader SGD sidde på kampen ved, at kunne styre tempoet gennem deres løbespil.

Vi har været i kontakt med de to Defensive Coordinators. Jonas Christiansen fra SGD udtaler følgende:

Hvordan har jeres forberedelser været op til denne kamp, nu hvor i har kendt jeres semifinalemodstander i et par uger?

Det minder jo meget om en normal kamp i sæsonen, hvor man har et par uger til at forberede sig. Vi har nok haft lidt mere tid til at kigge på nogle af Razorbacks kampe fra efteråret, men fokus har stadig været på at træne med intensitet og tempo.

Hvordan har i tænkt jer, at stoppe de mange playmakers, som Razorbacks råder over på den offensive side af bolden?

Der er ingen tvivl om at Razorbacks har nogle store playmakers. Der findes selvfølgelig taktiske greb til at håndtere det, men det vigtigste er stadig at man har 11 mand der løber til bolden og tackler.

Hvor meget kan i tage med fra opgøret mod Razorbacks i foråret?

Jeg tror det eneste man kan tage med fra den sidste kamp er, at de to hold er ekstremt lige og at det bliver en tæt kamp.

Kim Ewé fra Razorbacks har følgende kommentarer til kampen:

Hvordan bliver det, at have din første kamp i på Rundforbi Stadion på den anden sidelinje efter mange år i SGD?

Det bliver underligt. Har elsket at være i SGD og været med til at gøre det til en stor klub. Jeg har svært ved at forklare hvordan det bliver, da jeg nok har valgt ikke, at tænke den tanke igennem. For det er med meget forskellige følelser at jeg kommer “hjem”. Og så skal det ikke handle om mig, men om holdet, som har knoklet røven ud af bukserne. De har stået i en KÆMPE omvæltning, som de har taget med opret pande og er på den rette vej. Så vi glæder os.

Du overtog rollen som defensiv coordinator midt i sæsonen. Føler du, at du er ved, at have implementeret dit eget system nu eller får vi for alvor først til, at se Kim Ewés defense til næste år?

Det er ikke mit system, det er vores. Ingen på det her hold er større end holdet. Dette er noget vi gør sammen. Der hvor vi vil hen er vi selvfølgelig ikke, da det tager tid. Noget som vi ikke har haft.

I har haft et par uger til, at forberede jer til denne kamp. Hvordan har i brugt dem?

På at træne.

Med henblik på jeres nederlag til SGD i foråret, hvorfor er det så jer, der ender i Mermaid Bowl i år?

Frækt spørgsmål. Sidste kamp er ikke denne kamp.