Foto: Michael Quist Fotografi

Søndag eftermiddag brager storholdene Copenhagen Towers og Triangle Razorbacks sammen for første gang i sæsonen, siden de to hold bragede sammen i Mermaid Bowl i Slagelse sidste år.

En usandsynlig tæt kamp

En dans på lilla roser. Det var ordene for Copenhagen Towers’ sæson i 2018, og denne frase ser ud til at stemme overens med den nye sæson også. Efter at have gjort rent bord, og ikke tabt en eneste kamp i National Ligaen i 2018, har det københavnske hold fulgt trop og heller ikke tabt en eneste kamp i National Ligaen i 2019. Dog var holdet allermest udfordret i Mermaid Bowl, hvor de lilla-blusede først kunne hive sejren hjem til allersidst blot med ét enkelt point over Triangle Razorbacks.

Som sagt var de to holds sidste indbyrdes kamp i Mermaid Bowl 2018. En kamp, der bølgede frem og tilbage fra første til sidste fløjt. En kamp hvor Dayton Winn, sidste to års MVP, var umådelig god og scorede hele tre touchdowns for Copenhagen Towers. En spændende spiller, der ikke længere er at finde hos Copenhagen Towers, hvilket blot gør opgøret endnu mere spændende og tæt.

Fra Triangle Razorbacks var det især Peter Linnemann og Geoffrey Lewis, der stod for pointhøsten i Mermaid Bowl, og fremviste gode takter. Generelt er de to hold kendte for nogle spændende indbyrdes opgør og Triangle Razorbacks kan formentlig være det hold, der kan byde Copenhagen Towers op til dans og udfordre den ubesejrede stime i 2019.

Rivaliseringen og formkurver

Trods op- og nedture i begge klubbers historie fremgår Copenhagen Towers og Triangle Razorbacks, som de to mest vindende hold i National Ligaen. Triangle Razorbacks har vundet Mermaid Bowl syv gange og Copenhagen Towers har vundet Mermaid Bowl otte gange, som det mest vindende hold i Dansk Amerikansk Fodbolds historie.

Triangle Razorbacks og Copenhagen Towers har siden 2011 siddet på tronen, og skiftes til at kunne kalde sig for Danmarks bedste amerikanske football hold. En rivalisering, der også er tydelig at spotte, når de to hold møder hinanden, hvor kampene oftest skriger af intensitet og fight. Dog har der været enkelte indbyrdes opgør de senere år, hvor Copenhagen Towers har været lidt overlegne, men ellers er det to hold, der passer godt til hinanden.

I forhold til denne sæson, så er formkurverne næsten identiske, hvor Copenhagen Towers stadig er ubesejrede efter fem kampe og Triangle Razorbacks blot har tabt én enkelt kamp til Søllerød Gold Diggers. Et nederlag til Søllerød Gold Diggers der dog har sendt Triangle Razorbacks på National Ligaens tredjeplads, hvor Copenhagen Towers indtager ligaens førsteplads.

De to holds defensiv har været relativ ens i denne sæson, hvor Triangle Razorbacks har tilladt 21 point pr. kamp og Copenhagen Towers har tilladt 19,4 point i gennemsnit pr. kamp. I den offensive del har Copenhagen Towers sat 45,4 point på kontoen pr. kamp i gennemsnit, hvor Triangle Razorbacks er lidt lavere med 36,2 point pr. kamp.

Dermed er der altså lagt op til spænding for alle pengene når der kan forventes en lignende kamp alá sidste års Mermaid Bowl, hvor to af landets bedste hold krydser klinger.

Kampen spilles søndag d. 23. juni på Gentofte Sportspark med kampstart 14.00.

Facebook event

Streaming

Se med live på søndag kl. 14.00 på https://www.zibrasport.dk/events/copenhagen-towers-vs.-triangle-razorbacks-583/

Seneste indbyrdes opgør

13.10.18 NL Copenhagen Towers Triangle Razorbacks 23 : 22
08.09.18 NL Copenhagen Towers Triangle Razorbacks 49 : 14
03.06.18 NL Triangle Razorbacks Copenhagen Towers 39 : 47
09.09.17 NL Triangle Razorbacks Copenhagen Towers 13 : 42
18.06.17 NL Copenhagen Towers Triangle Razorbacks 33 : 7