Foto: Mikkel Bo Rasmussen/ Nini Blentved – Towers Media

Lørdag eftermiddag bliver sæsonen skudt i gang med en hjemmekamp for de forsvarende mestre Copenhagen Towers, når de tager imod Frederikssund Oaks

Genganger fra sidste år

For præcist et år siden d. 8. april 2018 blev sæsonen skudt i gang, hvor det også var Towers der bød Oaks op til dans på Gentofte Sportspark. En kamp som var præget af, at Copenhagen Towers var forpligtet til at hive en sejr hjem, mens Frederikssund Oaks skulle bevise sit værd efter oprykningen fra Kvalifikationsrækken.

Det er forventeligt, en meget lignende kamp, som der skal spilles på lørdag, hvor sæsonen skydes igang. Towers gik ubesejrede gennem sæsonen, og trak sig sejrrigt ud af Mermaid Bowl. Frederikssund Oaks lignende dog også et hold i sidste sæson der var mere end opsat på at skulle fortsætte tilværelsen i National Ligaen, hvilket også endte ud i at holdet fik tre sejre, og sluttede over henholdsvis Copenhagen Tomahawks og Søllerød Gold Diggers i tabellen.

Sidste års identiske kamp endte dog med en ubehagelig oplevelse for Frederikssund Oaks, der måtte forlade Gentofte med et nederlag på 40-0. Frederikssund Oaks blev fysisk outmatchet i denne kamp, hvor der også kunne ses en stor forskel i bredden på de to holds roster. Trods det store nederlag til Frederikssund Oaks viste netop den åbningskamp også, at Frederikssund Oaks havde nogle tydelige kvaliteter, som de også kunne byde ind med i National Ligaen, hvilket også senere kom til udtryk på banen.

Nyt år og ny sæson

Off-season er sluttet, og en del spillere har skiftet Frederikssund Oaks og Copenhagen Towers ud med andre klubber. Frederikssund Oaks har haft travlt off season. Her har man hentet tre nye amerikanske spillere ind til sæsonen 2019. Jimmy Walker er ny mand på QB-positionen, hvor han er kommet til fra Robert Morris Colonials i Pennsylvania. En stor amerikansk mand, som har kastet 3594 yards, lavet 29 touchdowns og 19 interceptions. Defensive-End Darion Simmons fra Mckendree University er også blevet tilføjet til holdet, sammen med Isiah Carter, der er en super eksplosiv Line Backer. Oprustningen på både defense og offense er et klart signal fra Oaks’ side om, at de mener det seriøst i denne sæson. 

Copenhagen Towers har omvendt sagt farvel til nogle bærende kræfter, hvor de har mistet QB Randy Schroeder og RB Dayton Winn, samt klippen og kaptajnen Joachim Christensen. Sidstnævnte skiftede til Frankfurt Universe blot for nogle uger siden, hvilket efterlader et stort hul hos Copenhagen Towers’ defense. Dog har holdet fået QB Danny Higgins og RB Ashton Heard ind, der skal overtage efter de mistede spillere. Begge disse spillere er også amerikanske, og bliver spændende at følge i Copenhagen Towers’ titelforsvar. 

Hvorvidt Copenhagen Towers lever op til favoritværdigheden, eller om Oaks’ nye imports kan gøre livet surt for de forsvarende mestre, får vi svarende på lørdag eftermiddag i en hæsblæsende kamp når National Ligaen endnu engang skydes i gang!

Kampen spilles lørdag d. 30. marts på Gentofte Sportspark, Ved Stadion 10, 2820 Gentofte med kampstart klokken 14.00

Facebook event

https://www.facebook.com/events/717057745358562/

Streaming

https://www.zibrasport.dk/sportsgrene/amerikansk-fodbold/