Foto: Dan Knudsen – 71 Media

Den 3. cheftræner på blot 6 måneder står klar til at overtage truppen i Horsens Stallions. En beslutning der vil overraske mange efter Stallions ellers har haft en fin start på sæsonen, men også en beslutning der tilsyneladende har ligget i kortene længe. Nationalligaen.dk tog en snak med Stallions nye mand i spidsen; Anders Bysted Christensen.

Anders Bysted er bestemt ikke et ukendt blad i dansk football. Med en fortid i Aarhus Tigers og en af ingeniørerne bag den store succes holdet i disse år nyder godt af, og med en række tidligere roller over de seneste år i Horsens Stallions, har Anders opbygget sig et ikke ubetydeligt CV. Da holdet i marts sagde farvel til William Miller som klubbens cheftræner, påtog han sig rollen som konsulent for oprykkerne. ”Det har i lang tid været klubbens og mit ønske, at jeg skulle have chancen som HC, men mit arbejde har ofte været i vejen for at jeg ville dedikere mig til opgaven. Den primære årsag til trænerskiftet er, at jeg langt om længe har kunnet få arbejde og træning til at passe sammen” forklarer Anders om situationen. Det har været et skifte der har været har været længe undervejs, og hvor klubben langsomt har overdraget mere og mere ansvar til Anders: ”Da klubben henvender sig omkring næste sæson melder jeg ud, at jeg er klar til at træde til som HC, og gerne allerede fra august, da jeg føler det vil kunne gavne holdet både nu og fremadrettet”.

Nogle ville måske se skiftet som en overreaktion til Stallions seneste nederlag, men Anders forsikrer at det ikke er tilfældet, og forklarer at Dan Jeppesen tiltræder i en ny position som bindeled mellem trænerne og bestyrelsen, som en slags sportschef. Det bliver første gang, at Anders står i spidsen for Horsens Stallions, og første gang han står alene som cheftræner siden han forlod Aarhus Tigers i 2012, men han har ikke tøvet for at komme i gang med opgaven. ”Den første opgave på dagsordenen har været at få staben lidt bedre organiseret og få lidt humør ind i truppen efter en dårlig indsats i Aalborg inden sommerferien. Vi skal ikke ud og genopfinde den dybe tallerken, men i gang med hvad jeg ved vi er i stand til, nemlig at spille god, solid og fysik football” udtaler Anders og er ikke bange for at sige han har store forventninger til spillerne og klubben. ”Jeg har store forventninger til den trup der er i Horsens Stallions, både til stab og spillertrup. Jeg er overbevidst om at med de rette justeringer vil det blive til endnu et år i NL”.