Efter head coach, John Stevenson valgte at skifte til Horsens Stallions, har Amager Demons valgt at forfremme holdets offensive koordinator Dennis Svensson til ny head coach.

Amager Demons har valgt at forfremme den 33-årige svenske offensive coordinator Dennis Svensson til head coach. Kontrakten gælder i første omgang et enkelt år, bekræfter klubbens nye formand Jacob Udengaard til nationalligaen.dk.

”Vi er glade for, at Dennis havde mulighed for at træde til som HC, efter afgangen af John Stevenson. Dennis kender allerede truppens stærlke og svage sider, eftersom han var træner under John sidste år. Tidligere har Dennis også været QB i Amager Demons, inden han i en periode var i Copenhagen Towers,” forklarer formanden.

Den nye head coach overtager et solidt hold, som sidste sæson nåede frem til semifinalen i National Ligaen, ikke mindst på grund af holdets RB, Lars Hyrsting Larsen, der blev ligaens MVP.

Erfaring fra Danmark, Sverige og USA
Dennis Svensson har godt 15 års erfaring som træner i både Sverige, Danmark og USA, hvor han har trænet samtlige positioner på denne offensive side, undtagen tight ends (men det er vist også de færreste hold i Europa som har en sådan).

Han startede trænergerningen som ungdomstræner i Ystad Rockets i 1999 og har siden været forbi Limhamn Griffins, Hässleholm Hurricanes, det amerikanske universitet UW-Stout og både det svenske og det danske ungdomslandshold. Dennis Svensson kom i 2009 første gang kom til Demons, først som assisterende head coach og siden som QB-coach.

Fra 2012-15 trænede han running backs og special teams hos Copenhagen Towers, inden han sidste sæson vendte tilbage for at træne Demons offensive linje.