Der er kun æren at spille om, når Triangle Razorbacks på lørdag spiller sin anden kamp i CEFL på Vejle Atletikstadion, men det er også rigelig motivation for de danske mestre, når modstanderen er sidste års Champions League-mestre Wroclaw Panthers fra Polen.

Begge hold har tabt deres kamp mod Tirol Raiders og kan derfor ikke gå videre i turneringen, men Razorbacks vil alligevel forsøge at gøre alt for at revanchere sidste års nederlag til polakkerne.

“Vi var også i pulje med dem i Champions League sidste år, og der rendte vi ind i en øretæve i Polen. Vi går efter revanche, og jeg er sikker på, at publikum kan forvente en rigtig god kamp mellem de europæiske mestre og de nu syvdobbelte danske mestre,” siger næstformand i Triangle Razorbacks Michael Panayotis til Lokalavisen Vejle.

Fredag klokken 15.30 er Razorbacks Head Coach Sebastian Fandert og WR Oliver Romer Holmlund igennem på Nationalligaen Facebook Live, hvor de blandt andet vil tale om kampen.

Vil bevise at de hører til i toppen
Det er et sejrsvant Panthers-hold som Triangle Razorbacks møder. Holdet fra det vestlige Polen har vundet alle deres seks kampe i det polske grundspil. Og alle kampe er blevet vundet med minimum 20 point. Holdets seneste kamp var en 56-3 sejr over Husaria Szczecin.

Amerikansk fodbold er stadigvæk forholdsvis nyt i Polen, men Panthers har de seneste år været i en voldsom udvikling og er et af de stærkeste hold uden for Tyskland og Østrig.

”Vi spillede en god kamp mod de østrigske mestre, men vi manglede lige det sidste for at kunne slå et så erfarent hold. Vi står overfor en ny vigtig kamp, hvor vi skal bevise, at vi hører til i toppen af Europa,” siger klubbens formand Jakub Głogowski til Panters’ hjemmeside.

De polske mestre stiller med tre amerikanske imports, der naturligvis udgør stammen på holdet. Angrebet styres af QB Tim Morovick, der efter en karriere på en meget lille skole i Kansas, har været forbi Albershausen Crusaders, i en lavere tysk række, inden han endte hos Panthers.

Morovicks favoritmål er den polske receiver Wiktor Zieba som i snit har grebet for 70 yards pr. kamp.

Panthers har desuden en amerikansk running back, Rickey Stevens og på forsvaret den 32-årige veteran DB Deante Battle, der er i gang med sin femte sæson i Polen. Battle var efter universitetet til tryouts hos Buffalo Bills og Atlanta Falcons, uden at det dog kastede en kontrakt af sig. Deante Battle har i fem kampe i denne sæson lavet fire interceptions.

Forventer tilskuerrekord
For en måned siden var der 1.300 tilskuere til kampen mellem Triangle Razorbacks og Aarhus Tigers, og klubben har sat alle sejl ind på, at der kommer endnu flere på lørdag.

”Der var 1300 tilskuere til sæsonens første hjemmekamp mod Aarhus Tigers, og det tal vil vi meget gerne slå. Stemningen og atmosfæren omkring amerikansk fodbold er ret speciel, og der er mange, der bruger det som et socialt event, for de blandt andet kan bruge pauserne til at snakke og hygge. Og vi har selvfølgelig stillet an med grill og boder,” lover Michael Panayotis.  

Triangle Razorbacks meddeler i øvrigt, at klubben har fået tilgang af OL Theis Bagnkop, der er kommet hjem til Danmark, efter at han mistede sit scholarship på UNC Charlotte. Bagnkop er dog ikke spilleberettiget til weekendens kamp, da hans spillercertifikat stadig ligger i North Carolina.

Kampen mellem Triangle Razorbacks sparkes i gang klokken 18.30 og der er stadigvæk alle mulige chancer for at skaffe sig fribilletter til kampen.