Efter en første halvleg uden scoringer beviste Frederikssund Oaks, at de fortjener pladsen i National Ligaen i næste sæson fremfor Amager Demons. Oaks trak fra i anden halvleg, og vandt overbevisende 21-0.

Fotograf: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Oaks afværgede chokstart

Værterne fra Amager startede kampen for fuld damp. To store løb gjorde, at det lignede en tidlig føring til Demons. Oaks-forsvaret så slet ikke klar ud fra kampens begyndelse, men da det for alvor begyndte at brænde på, fandt de et stort stop frem, og Demons’ angreb måtte, på trods af en god start, gå fra banen uden point.

Oaks’ angreb kom på banen med bolden placeret uhyggeligt tæt på egen endzone, men frygten for en safety var kortvarig, da man fik skrabet en del yards sammen allerede på de to første plays fra scrimmage.

Efter en god offensiv start fra Demons skabte ingen af holdene mange offensive yards. Det mest spændende ved resten af første quarter var de tre høje snaps i forbindelse med punts, der må have givet fansene et sug i maven.

Kampens første turnover stod Oaks’ quarterback Jonas Jørgensen for i midten af andet quarter, da han kastede en interception i hænderne på Demons’ Micki Nielsen. Allerede kort efter kom kampens anden turnover, også en interception, da Demons’ Anders Krarup Haubroe kastede mod endzone, men i stedet smed bolden i hænderne på en Oaks-forsvarer.

Krarup Haubroe kastede endnu en interception inden første halvlegs afslutning. Det var Joakim Peter Falk, der stod for interceptionen. Heldigvis for hjemmeholdet brændte Oaks et halvlangt field goal-forsøg, og således formåede ingen af de to hold at sætte point på tavlen i første halvleg.

Med anden halvleg kom scoringerne

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, før Oaks bragte sig foran. Det skete med en end-around fra Hasan Youssef, der dermed bragte Oaks foran 7-0.

Micki Nielsen var på det efterfølgende return meget tæt på at udligne gæsternes føring, men blev stoppet på Oaks’ 35 yard-linje. Heller ikke denne gang fik Demons’ angreb sat point på tavlen efter det ellers fine udgangspunkt.

I stedet viste Oaks, hvordan det skulle gøres, da de fik bolden igen. Med et nyt stort løb bragte de sig på 13-0, og nu duftede det for alvor af National Liga-bold. Det var den tidligere Gold Diggers-spiller, Patrick Tambour Petersen, der nu er vendt tilbage til Oaks, som kunne glæde sig over scoringen.

Nu var Demons presset til at finde de helt store spil frem, men i stedet afgjorde Oaks kampen endegyldigt i løbet af ret kort tid. Først fik de foræret to point ved en safety, og så scorede Jonas Jørgensen og Joakim Peter Falk kampens sidste touchdown.

Amager Demons, som i sidste sæson var i semifinalen i National Ligaens slutspil viste, hvor hurtigt det kan gå i den bedste danske række, og efter adskillige sæsoner i det fine selskab, skal de nu i næste sæson forsøge at kæmpe sig tilbage via Kvalifikationsligaen. Omvendt venter der en spændende tid for Frederikssund Oaks, som må have svært ved at skulle vente helt til foråret, før de kan spille deres første kamp i National Ligaen nogensinde.