Foto: Fabian Noah Rasmussen / 1st Down Photo

På en solrig, men blæsende forårsdag i april, skete noget de færreste ville have troet inden sæsonen startede – Frederikssund Oaks vandt deres blot anden NL kamp 16-7 over Mermaid Bowl finalisterne, Søllerød Gold Diggers.

I en hvad skulle ende med at blive en spændende kamp, startede Frederikssund Oaks med at modtage bolden. Efter et kort return, startede de med bolden på deres egen 18 yardlinje, og efter 3 completions og 6 gode løb, stod Oaks kun 16 yard fra endzone, med en 4. down og 4. QB Jonas “JJ” Jørgensen fik 3 yards på 4 down, og Gold Diggers overtog bolden på egen 13 yardlinje. De blev efter 1 incomplete og 2 løb for 8 yards tvunget til at punte.

Oaks fik bolden igen på 50 yardlinjen, og efter et par korte løb, kom der et stort løb af Jonas  Jørgensen på 23 yards. Oaks fik ny 1. down, og efter et par korte løb og en incomplete, havde Oaks igen en 4. down i redzone. Oaks valgte at sparke field goal, og altmuligmanden Patrick Tambour sparkede bolden imellem stængerne til en 3-0 føring midt i 1 qtr.

Gold Diggers modtog bolden og et fint return af Frederik Oldenburg på 26 yards, og Søllerød startede fra egen 35 yardlinje. Efter et stort løb af Alex Ibsen-Abela på 15 yards, og et par Gold Diggers penaltys, står de nu med en 3 down og 22. Et langt kast ned af banen gik incomplete, og Gold Diggers måtte igen punte til Oaks i starten af 2 qtr.

Oaks gik 4 og ud, men Patrick Tambour udnyttede vinden på puntet, og sparkede bolden fra egen 19 yardlinje til Gold Diggers 6 yardlinje. Gold Diggers lagde ud med et langt kast i højre side på ca. 40 yards, men måtte igen se sig nød til at punte, og det er som om at de ikke kan få gang i løbeangrebet, og især Oaks d-line, og linebacker Mikael Mortensen er hurtigt over Gold Diggers’ runningbacks.

Begge hold er tvunget til at punte på deres næste drive, og på Gold Diggers efterfølgende punt blev bolden ramt skævt, og Oaks startede fra Gold Diggers 44 yardlinje. QB Jonas “JJ” Jørgensen udnyttede den korte bane, og tog chancen på et dybt kast til WR Mathias Svendsen, som bliver tacklet på 1 yardlinjen, og 2 spil senere løber Patrick Tambour bolden ind i endzonen efter at Oaks import Troy Porter Jr. lavede et kæmpe hul til ham. Ekstra pointet blev blokeret, og Oaks førte nu 9-0.

Begge hold kaster interceptions på deres efterfølgende drives, først er det linebacker Uraia Tabua fra Oaks, som hiver bolden ind, og to spil senere er det safety Jacob Skytte fra Gold Diggers’ som intercepter en “lame duck” fra Oaks’ QB.

På Gold Diggers’ sidste drive inden pausen var der gode takter at spore hos udeholdet, hvor QB Kenneth Stender ramte sine receivers igen og igen. Til trods for dette, sluttede første halvleg med et dybt kast af WR Søren Bakbøl, hvor bolden bliver ramt af Cornerback Hassan Youssef, inden den faldt ud af wide receiver Frederik Oldenburgs hænder i endzonen. Oaks gik til pausen med en føring på 9-0.

I 2. halvleg kom Gold Diggers endelig på tavlen. I slutningen af 3. quarter fik Gold Diggers gang i angrebet med et 78 yard langt drive, og et 21 yard touchdown kast til reciever Casper Foltmann Larsen, ekstra pointet er godt, og den står nu 9-7 til Oaks

Kampen bølgede frem og tilbage, og de godt og vel 200 tilskuere på sidelinen var med til at skabe en god stemning med deres defense råb, og dybe suk når bolden blev tabt.

Inde på banen, droppede QB Kenneth Stender tilbage fra 50 yardlinjen, og defensive end Sebastian Ploug havde direkte adgang til ham, og efter et strip sack, samlede linebacker Christian Rasmussen bolden op, og returnerede den 40 yards til huset. Sidelinjen eksploderede, og Oaks var igen foran med 2 scoringer.

Kick off Oaks, og Patrick Tambour sparkede bolden fladt, og den rammer en spiller i Gold Diggers front 5. Det så ikke ud som om det var meningen, da Oaks ikke er klar på det, og Søllerød får da også fat i bolden på Oaks 47 yardlinje. Dette virkede til at være det tætteste Gold Diggers kom på en scoring, og efter flere sacks af QB Kenneth Stender tager Oaks knæ. Kampen er slut, og Oaks har vundet deres første NL kamp 16-7 over Gold Diggers.

Take-aways fra kampen

Gold Diggers var uden starting QB Morten Forsbøl, som blev skadet imod 89ers. Havde han været klar, ville det måske have været en anden kamp. Der blev lavet mange dumme penalties, hvilket ikke er normalt fra Gold Diggers, så mon ikke det også er noget som der skal fokuseres på fremadrettet.

Det bliver spændende at følge dem resten af sæsonen, og som Head Coach Troels Vestergaard udtalte efter kampen: “Vi har en masse ting, som vi skal blive bedre til, og der er nogle små ting som sket ikke lykkedes, og skal vi kigge på det objektivt så har vi ihvertfald ikke en O-line, som lige nu spiller på højeste niveau, og det skal der arbejdes med, men vi viger ikke fra planen.”

Oaks fik vist at de kan flytte bolden i luften og på jorden, men det er stadigvæk QB Jonas Jørgensen, som bærer holdet. Det er yderst vigtigt, at han forstår at beskytte sig selv bedre hvis han skal holde en hel sæson.

Oaks import Troy Porter lignede en spiller som der er blevet sin skade kvit, og han spillede hele kampen. Head Coach Mark White forklarede også at: “Vi havde en plan, vi kunne se de muligheder der var og vores løb og dybe kast var lige det vi skulle bruge, vi fik rettet en del fejl fra uge 1og vi tacklede meget bedre og blokerede meget bedre”

Scoringer

1. quarter

3-0 Patrick Tambour (FG)

2. quarter

9-0 Patrick Tambour (2 yard løb)

3. quarter

9-6 Casper Foltmann Larsen (21 yard reception)

9-7 Mark Voll (PAT)

4. quarter

15-7 Christian Rasmussen (40 yard Fumble Recovery)

16-7 Patrick Tambour (PAT)

Post Game Interviews med de to Head Coaches