Foto: Michael Quist

Herlev Rebels måtte endnu en gang se sig slået af Copenhagen Towers, da de 2. pinsedag for anden gang i sæsonen mødtes. I de to holds første møde tabte Rebels 56-0, mens nederlaget denne gang ”kun” lød på 50-7.

Der var ingen tvivl om, hvor favoritværdigheden lå inden kampen. Towers kom til kampen fyldt med selvtillid efter to sikre sejre mod to af National Ligaens lavere rangerende hold. Inden kampen havde de ikke ladet modstanderen score imod dem, men det skulle Rebels lave om på.

Towers dominerede

Det var et motiveret Herlev Rebels hold der mødte op på hjemmebanen mod et noget mere afdæmpet Towers-hold. Spillet på banen viste fra start, at der var klare styrkemæssige forskelle på de to hold. Efter at have modtaget kampens første kick off scorerede Towers touchdown på første drive ved et kast fra Kasper Skyum til Lasse Tor Hansen. I starten af 2. quarter fulgte RB Mads Hermansen op med endnu en TD til stillingen er 16-0.

Stillingen på scoreboarded tog dog ikke gejsten fra værterne, der skruede et drive sammen, hvor Casper Foltmann Larsen fik hjemmeholdet på tavlen med stillingen 16-7, og festen på hjemmeholdets sidelinje brød ud. Al chance for et overraskende comeback, blev dog hurtigt afblæst af gæsterne. Efter at have modtaget KO på egen 5 yard linje, scorede Towers på blot to spil. Først et 83y kast til RB Michel Konate og derefter et 12y TD løb af Thomas Feer. Gæsterne rundende 1. halvleg af med et TD pass fra Kasper Skyum til Anton Witmeur og holdende kunne gå til pause ved stillingen var 30-7.

2. halvleg startede med en interception af Towers DB Nicolai Zacho dybt i Rebels territorium, og det blev promte omsat til et TD pass fra Kasper Skyum til Aske Troen Klixbüll. Herefter overtog 1. års senior Lucas Ravn som QB for Towers, og han ledte angrebet til to scoringer mere af henholdsvis Mads Hermansen og Thomas Feer, begge på løb til slutstillingen 50-7.

Ros fra Peter Herbild

Towers’ head coach, Peter Herbild, havde efter kampen rosende ord til både sit eget hold men i særdeleshed til modstanderen fra Herlev.

Jeg synes helt sikkert, at Rebels var bedre (end sidst, red.), specielt offensivt. Jeg synes, at Ronnie Kjær laver nogle gode ting derude, og jeg er sikker på, at de bliver bedre og bedre efterhånden som sæsonen skrider frem.”

Om forskellen på de to hold og grunden til sejren siger Herbild ”Vi kommer nok ikke uden om at vi har en fysisk fordel mod Rebels, både i form af størrelse men også hurtighed på nogen positioner. Jeg synes Rebels gjorde de rigtige ting, men det var et dårligt matchup for dem og det mener jeg var afgørende.”

Næste gang Towers skal i kamp venter der lidt bedre modstand, når sidste års nummer to, Søllerød Gold Diggers, venter. Målet for Towers er at nå Mermaid Bowl, men Herbild ved også, at hans hold har noget at bevise.

Målsætningen er at vinde Mermaid Bowl, og det tror jeg bestemt stadig på. Vi må dog også erkende at vi har tabt 4 kampe i streg til Top 4 hold, og det skal vi lige have vendt først. Det er desværre ikke muligt at snakke sig i en Mermaid Bowl.”, siger den vindende træner afslutningsvis.

Begge hold står overfor vigtige kampe. Herlev Rebels skal allerede på lørdag til Horsens og Towers skal d. 28. maj til Søllerød.