Den 198 cm høje og 137 kilo tunge vestsjællænder, Frederik Hejbøl Fabricius vil de kommende år skulle beskytte quarterbacken og skabe plads for runningbacks for Indiana State Sycamores. Det skriver American Football International Review.

I den kommende sæson vil der derfor være ikke færre end seks danskere i den bedste college-række i USA. Og interessant nok er de alle sammen offensive linemen – bortset fra Troys Lukas Plum Olsen, der er Tight End.

Frederik Hejbøl Fabricius, der er fra Sorø, begyndte sin karriere hos Slagelse Wolfpack i 2012, og kom allerede året efter på U17-landsholdet.

Han var også udtaget til U19-landsholdet, men her valgte han i stedet at tage på high school i USA, hvor han spillede for La Lumiere High School i staten Indiana fra 2014 til 2016. Her var han blandt andet holdkammerat med de to danskere Steven Nielsen, der nu spiller OL for Eastern Michigan, og QB Christian Carlsen, der nu er på Elmhurst College.

Skal møde Peyton Mannings gamle hold
Indiana State spiller i det der svarer til den næstbedste college-række, Division i FCS, hvor de er medlem af Missouri State Valley Conferencen, sammen med blandt andet Carson Wentz’ gamle skole North Dakota State, som traditionelt er et af FCS-rækkens tophold.

Indiana State sluttede 2016-sæsonen med fire sejre og syv nederlag.

Indiana States er ikke kendt for at masseproducere spillere til NFL. Den måske mest kendte spiller er tyrkisk-fødte Tunch Ilkin, der efter at være draftet i 6. runde, i 1980 spillede 177 kampe i NFL for Pittsburgh Steelers og Green Bay Packers, og blev valgt to gange til Pro Bowl i midten af 80’erne.

Indiana State begynder sæsonen torsdag den 31. august hjemme i Terre Haute mod Eastern Illinois, men allerede ugen efter kommer sæsonens største styrkeprøve, når Sycamores tager til Knoxville for at møde Tennessee Volunteers.

Et ”sycamore” er i øvrigt et stort træ.