Under den højtstående forårssol, tog Søllerød Gold Diggers i går imod Aalborg 89ers i Nationalligaens første kamp.
Allerede inden kampen opstod nogle spørgsmål? Hvad var ligaens to største profiler fra sidste sæson, Christian Vahl og MVP Magnus Urth? Hvor er Dawid Tawake? Det var ikke alle spørgsmål, der blev besvaret, men ikke desto mindre, så har Christian Vahl desværre valgt at stoppe sin karriere. Magnus Urth er taget til Triangle Razorbacks. Dawid Tawake har i et par år flirtet med ideen om, at rykke karrieren til USA, så det kan meget vel have spillet ind i hans fravær til gårsdagens kamp.

Når det så er sagt, så var der lagt op til en spændende kamp. SGD stillede op i en noget smallere trup end vi er vant til at se dem. 28 stk. var omklædt til kampen i mod 89ers’ 33, som har fået selskab er TE Kasper Kaufmaan, der spillede sidste sæson i den tyske liga.

89ers startede med bolden, og efter begge hold havde svært ved at flytte bolden, er det 89ers, der først kommer på tavlen, da WR Jeppe Petersen sparker et FG, som giver en føring på 3-0. SGD har fortsat svært ved at få flyttet bolden. Derimod får defense lagt pres på 89ers QB, DeAndre Clayton, som ender med at kaste en interception, som unge Sebastian Lüneborg returnerer til TD og dermed er SGD kommet i gang og fører 6-3 ved udgangen af 1 quarter. Det er også SGD’s defense, der sætter gang i det igen, da Kristoffer Richoff og Hjalte Dencher forcerer en fumble, som Mike Schultz får fat i. På det efterfølgende spil, griber Simon Føns en bubble screen, hvor han får lidt plads at arbejde på og kan derfor løbe 65 yards i endzone. Bagud med 12-3, svarede 89ers prompte tilbage, hvor en række kast til Thomas Zinck og Jeppe Petersen, blev afsluttet med et løb af Jakob Michaelsen, som gør det til 12-10. 89ers’ rutinerede safety, Jeppe Okholm bringer bolden tilbage i 89ers-hænder efter en interception i egen redzone. Det er dog alligevel SGD’s Simon Føns, der er næste mand til at finde endzone, da han på et kort kast, skaffer 70 yards og 6 point. Ligesom Simon Føns, så så SGD sig heller ikke tilbage, da de var kommet på 20-10, som også var stillingen i pausen. Amerikanske Louis Colosimo tager sagen i egen hånd ved anden halvlegs start, da han løber 42 yards til stillingen 26-10. De resterende scoringer sættes ind som følger:

89ers til 26-18. Langt kast på 55 yards. Det ligner nr. 12, der scorer, men han står ikke registreret til kampen.

SGD til 34-16. Langt kast til Jonathan Steinhauer, som også scorer på efterfølgende 2 point conversion.

SGD til 40-16. Et løb på 51 yards af RB Magnus Nørgaard

4th quarter:

89ers til 40-24. 3 yard kast til Jeppe Petersen

SGD til 48-22. 56 yards langt løb af Magnus Nørgaard

SGD til 54-22. 76 yards punt return af Simon Føns

Selvom SGD’s trup var smallere end vi plejer at se den, så var det en fornøjelse at se så mange af de unge drenge, der træder i karakterer. De scorer på både offense, defense og special teams. Alligevel virkede det til tider til, at de havde svært ved at flytte bolden og var afhængige af de lange spil, som særligt Simon Føns og Magnus Nørgaard stod for.
For 89ers’ vedkommende, er det lidt samme problemstilling, de står med i år, som de har stået med de seneste år – deres defense tillader for mange store spil og det bliver altafgørende for kampen og for deres sæson fremadrettet.

Næste kamp for Aalborg 89ers er den 21. maj, hvor de tager i mod Copenhagen Towers.

Næste kamp for Søllerød Gold Diggers er ligeledes 21. maj, når de tager turen til Vejle for at møde Triangle Razorbacks.