Foto: Tina Carstensen (arkiv)

Man kunne ikke ønske sig meget bedre forhold til en football-kamp, end det man fik lørdag eftermiddag i Søllerød. Samtidig var det tydeligt for enhver, at kampen betød meget for både Søllerød Gold Diggers og Aarhus Tigers. Gold Diggers trak sig sejrrigt ud af opgøret efter en tæt, intens kamp, der endte 34-21.

En lang sæson havde sat sine spor

Det var to hold, der begge var ramt efter sæsonens første halvdel. Særligt Gold Diggers’ offense og Tigers’ defense havde det hårdt.

Gold Diggers startede med bolden, og skaffede en ny første down ved hjælp af en screen til Marcus Bennett på kampens andet spil. Christian Egedal havde kort efter snydt forsvaret, men kunne ikke gribe bolden, og missede chancen for at bringe sit hold foran. Drivet endte brat med en flot interception af Timmi Rysgaard på 3. down.

Tigers forsøgte fra start at løbe bolden uden held. De gik derefter over til et dybt kast til Jesper Kold på 3. down, som lykkedes, og jyderne var nu kommet i gang, og havde en 1. down på Gold Diggers’ 30’er. Jakob Karkov fik sat en stopper for sig selv og holdet med en fumble.

Efter Gold Diggers havde forsøgt at gå på en 4. down uden at kunne konvertere, var Tigers igen på bolden. Lasse Lykke startede drivet godt. Derefter stod Karkov for et stort kast til Jesper Kold, og til sidst kunne Justyn Shackleford en smule heldigt sætte kampens første seks point på tavlen, da han jonglerede sig til et touchdown.

Gold Diggers viste dog ingen panik. De løb tålmodigt bolden mod slutningen af første quarter, og i starten af andet lignede det, at Gold Diggers skulle udligne Tigers’ føring, men Tigers steppede op, da det for alvor begyndte at brænde på, og Phillip Friis kunne ikke sætte field goal-forsøget mellem stængerne.

Så var det på ny Jakob Karkovs tur til at gøre sig uheldigt bemærket med en ny fumble. Denne gang slap Tigers ikke lige så godt fra det, og Morten Forsbøl kunne sammen med nyerhvervelsen Marcus Bennett udligne til 7-7.

Tigers flyttede nu bolden uden de store problemer, men var plaget af tilbagevendende småfejl som dårlige snaps af centeren, og med under to minutter tilbage af halvlegen fik hjemmeholdet bolden igen. De knap to minutter brugte de effektivt, og efter en dyb completion til Phillip Holm Boye scorede Phillip Friis til 10-7.

Tigers bedst fra start i anden halvleg

Morten Forsbøl fumblede på første Gold Diggers-drive i anden halvleg. Det var Tigers’ Peder Kjær, der forcerede den. Momentum var i den grad tilbage hos Tigers, som kort efter igen bragte sig foran.
Og igen var det Justyn Shackleford, der kunne løbe jublende i endzone efter et kast fra Jakob Karkov.

Nu kom der yderligere drama i en i forvejen spændende kamp. Morten Forsbøl fik et stort hit på vej ud af banen efter at have undgået flere taklinger, og han måtte efterfølgende tilbringe en del tid på sidelinjen. Thomas Johansen viste sit værd, og sørgede for adskillige missede Tigers-taklinger på vej mod sin første scoring i kampen.

Gold Diggers’ forsvar havde en rigtig god periode, der betød, at Tigers blev presset langt tilbage mod egen endzone, og et dårligt punt fra Tigers til omkring egen 30 yard-linje, gav gode betingelser for backup quarterback, Nikolaj Jørgensen, og resten af Søllerød Gold Diggers. Med Jørgensen på banen blev Gold Diggers-angrebet naturligvis også mere forudsigeligt, og løbet var i fokus. På trods af det forudsigelige spil fik Gold Diggers kæmpet sig til et field goal i starten af fjerde quarter, og var nu foran 20-14.

Scoringen gav åbenbart Troels Vestergaard og Gold Diggers så meget selvtillid, at de forsøgte sig med et onside-kick. Sparket tog Tigers på sengen, og blev opfanget af Marcus Bennett. Forsbøl kom tilbage på banen, men Gold Diggers gik alligevel ”3 og ud”.

Midtvejs i fjerde quarter lignede det en afgørelse, da Forsbøl fandt Daniel Mortensen på et 26 yard langt touchdown-kast. Mortensens catch dybt i venstre side af endzone var et af kampens helt store øjeblikke, og selvom Forsbøl blev liggende i græsset, var jublen stor hos trænere og spillere fra Søllerød.

Tigers forsøgte tidligt at gå dybt til Shackleford for at komme tilbage i kampen, men det mislykkedes. På tredje down var de lige akkurat kort af ny 1. down, og da deres kast på fjerde down var incomplete, var det nu nærmest umuligt at tro på et comeback.

Forsbøl blev på sidelinjen, og Gold Diggers løb lidt tid af klokken.

Da kampen så ud til at være død, scorede Tigers et langt 80 yard touchdown med et kast fra Karkov til Jesper Hansen.

Thomas Johansen afgør reelt set kampen med et langt løb til Tigers’ 4 yard-linje, og kan selv løbe kampens sidste scoring ind til slutresultatet 34-21.

Tigers kom godt fra start i begge halvlege, men Gold Diggers virkede specielt i anden halvleg i kontrol. Troels Vestergaard forklarede efter kampen, hvordan han og holdet justerede i pausen: ”Vi var enige om at det var små ting der skulle lykkedes for at vi kom igang, så vi forsøgte at holde det simpelt i anden halvleg og det lykkedes.”

Gold Diggers kan nu gå på sommerferie med en god fornemmelse i kroppen, og Towers og Razorbacks må ryste en smule i bukserne med tanken om truslen fra det nordsjællandske.

Vestergaard lagde heller ikke skjul på sejrens betydning ”Den var vigtig. Det er godt for os at gå til pause med en sejr og så var det også rart at vinde over lige netop Tigers, efter sidste års nederlag på deres hjemmebane.”

Søllerød Gold Diggers kan nu holde ferie frem til d. 14. august, hvor de skal en tur til Amager, mens Aarhus Tigers får en uges ekstra ferie, før de d. 21. august skal møde Stallions på udebane.

Scoringer

1st quarter:

0-7 – #4 Karkov to #8 Shackleford, 24 yard pass (PAT good)

2nd quarter:

7-7 – #12 Forsbøl to #3 Bennett, 11 yard pass (PAT good)
10-7 – #24 Friis Andersen, 31 yard field goal

3rd quarter:
10-14 – #4 Karkov to #8 Shackleford, 38 yard pass (PAT good)
17-14 – Johansen, 14 yard run (PAT good)

4th quarter:
20-14 – #24 Friis Andersen, 38 yard FG
27-14 – #12 Forsbøl to #82 Mortensen, 26 yard pass (PAT good)
27-21 – #4 Karkov to #88 Hansen, 80 yard pass (PAT good)
34-21 – #7 Johansen, 4 yard run (PAT good)