Foto: Tina Carstensen

Det blev som forventet Søllerød Gold Diggers der hev sejren hjem i lørdagens kamp i Aalborg, hvor det vist sig at 89ers var en større mundfuld for favoritterne end først antaget. 38-28 lød scoren da slutfløjtet lød i det nordjyske.

Det var 89ers der kom bedst fra start i en kamp der grundet torden blev udskudt en time. Alexander Kronborg fandt Alexander Nielsen i endzone på 89ers første offensive serie til 7-0, der holdte 1. quarter ud. På den anden side havde Gold Diggers sværere ved at komme i gang offensivt, og måtte se deres angreb gå tre-og-ud på de første tre serier. På trods af en scoringsrig kamp startede begge forsvar stærkt og gjorde det ikke nemt for modstanderne at flytte bolden på en regnvåd bane. Gold Diggers fik sig dog langsomt spillet ind i kampen og kom på 14-7 ved Morten Forsbøl til hhv. Søren Bakbøl og Jacob Sørensen. Forsvaret hjalp holdet med at trække yderligere fra da Kristoffer Seem, fandt endzone på en fumble recovery i starten af 2. halvleg. Herefter blev det et sandt festfyrværkeri af scoringer i det holdene skiftedes til at score, og til sidste blev det helt tæt, da en på dagen velspillende Alexander Kronborg endnu engang fandt Alexander Nielsen til 31-28. Ligesom kampen endnu engang så åben ud, smækkede Gold Diggers den i for snuden af hjemmeholdet med en hurtig scoring da Forsbøl igen fandt Bakbøl der kunne løbe bolden til scoring.

Med sejren inden for rækkevidde var Thomas Thomsen også lidt ærgerlig over ikke at kunne få endnu et ”W” på kontoen, men føler trods nederlaget alligevel, at holdet havde spillet en god kamp. ”Når man spiller et hold så tæt som vi gjorde, så skal man være ærgerlig over ikke at vinde, og det er vi bestemt også. Når det så er sagt, så taber vi med 10 point til et top4-hold, og derfor kan vi godt tillade os at være opmuntrede af vores udvikling fra sæsonens første fire kampe, og til nu. Jeg synes, at vi gennemgående spillede en god kamp, med nogle enkelte uheldige udfald der gør, at vi taber, og det er ærgerligt. Vi havde godt styr på deres løb, men dummede os, og gav dem alt for mange lange completions” forklarer Thomas Thomsen, der forsætter: ”På offense ville jeg gerne have set os løbe mere og bedre, men det er mest af alt min fejl som play-caller. Alexander Kronborg spillede, pånær to spil, en brandkamp og det lover rigtig godt for fremtiden”.

Han og resten af 89ers kan holde pause til primo september hvor de besøger Herlev Rebels, mens Gold Diggers allerede på fredag møder ligaens nr. 2, Copenhagen Towers i deres 25års jubilæums kamp.

Det er ikke lykkedes os at få en kommentar fra trænerteamet fra Gold Diggers.

Scoringer

1. quarter
0 – 7 Alexander Kronborg til Alexander Nielsen, 5 yd pass (PAT good)

2. quarter
7 – 7 Morten Forsbøl til Søren Bakbøl, 4yd pass (PAT good)
14 – 7           Morten Forsbøl til Jacob Sørensen, 45yd pass (PAT good)
17 – 7           Nicolai Jørgensen, 29yd FG

3. quarter
24 – 7          Kristoffer Seem, 5yd fumble return (PAT good)
24 – 14        Alexander Kronborg til Jeppe Thanning, 10yd pass (PAT good)

4. quarter
31 – 14        Morten Forsbøl til Søren Bakbøl, 49yd pass (PAT good)
31 – 21        Andreas Brandsen, 69yd rush (PAT good)
31 – 28        Alexander Krongborg til Alexander Nielsen, 16yd pass (PAT good)
38 – 28        Morten Forsbøl til Søren Bakbøl, 42yd pass (PAT good)