Foto: Tina Carstensen

Det er godt et halvt år siden, at Søllerød Gold Diggers sidst var i kamp. Dengang var det i en tæt Mermaid Bowl, hvor de til allersidst blev snydt for sejren. Da de lørdag eftermiddag spillede, var det ikke til at se, at de ikke havde været i kamp længe. Der var ingen slinger i valsen for det nordsjællandske mandskab.

Koncentreret defensiv start for Gold Diggers

Amager Demons startede kampen med bolden, og Micki Nielsen leverede et godt return, og på trods af, at han til sidst fumblede, kunne Demons starte deres angrebsserie fra egen 41 yard-linje. Herefter var der dog ingen gaver fra et hårdt spillende Gold Diggers-forsvar, og Demons måtte hurtigt punte.

Gold Diggers’ Thomas Johansen spillede en god kamp, og ledte sit hold an med et godt løb på første down. Senere var Morten Forsbøl tæt på at finde Jacob Sørensen i endzone, men Gold Diggers måtte nøjes med et field goal og en 3-0-føring.

Hjemmeholdets forsvar fortsatte med at spille godt på forsvaret, og specielt i første halvleg havde Demons svært ved at få bolden frem ad banen. Det betød også, at Gold Diggers for det meste fik gode udgangspositioner, når deres angreb skulle på banen. Det resulterede i en ny scoring på holdets næste drive. Efter tålmodige spilkald kunne Forsbøl til sidst løbe bolden de sidste få yards ind, og han bragte sit hold foran 10-0.

I starten af andet quarter fik Demons’ angreb igen bolden, men Gold Diggers fortsatte med at holde dem langt fra endzone, og Demons gjorde det kun sværere for sig selv med nogle uheldige penalties. Senere i halvlegen valgte Demons at gå på 4. down, men symptomatisk for deres halvleg snublede quarterback Mads Edvardsen, og Gold Diggers fik en chance for at sætte yderligere point på tavlen inden halvleg.

Den chance udnyttede Gold Diggers, da Forsbøl fandt Phillip Holm Boye, der viste god koncentration og greb bolden over hovedet på en forsvarsspiller. Gold Diggers kunne gå til pause med en 17-0

Demons kom bedre med

Søllerød fortsatte anden halvleg, hvor de slap. Først med et godt return til midterlinjen og derefter et catch af Daniel Mortensen. Det lignede et nyt touchdown, men en dum straf gjorde, at Phillip Friis Andersen skulle sparke et 47 yard field goal for at bringe sit hold foran 20-0.

I anden halvleg kom der bedre gang i Demons’ angreb, omend det aldrig virkelig sprudlede. Edvardsen var tæt på at blive interceptet på holdets første drive i anden halvleg, men var i stedet heldig, og bolden røg igennem hænderne på forsvarsspilleren, og receiver Mathias Burdumi var vågen, og holdt liv i angrebet. Da de senere gik på 4. down, røg bolden igennem hænderne på Frederik Normann Larsen, og det blev ved lige ved og næsten.

Herefter scorede hjemmeholdet igen, da en velspillende Forsbøl fandt Peter Ebdrup for et 29 yard touchdown. Scoringen var sat op af en dyr straf til Demons, efter en forsvarsspiller, måtte hive en fri receiver ned.

På trods af de offensive vanskeligheder, som Demons havde dagen igennem, havde de indtil midten af tredje quarter ikke smidt bolden væk. Det skete dog, da Edvardsen forsøgte sig med et dybt kast mod sin receiver, men i stedet kastede bolden i hænderne på Gold Diggers’ Morten Hejndorf.

Edvardsen blev reddet af sit forsvar på kampens næste spil. Gold Diggers havde givet den unge quarterback Andreas Willumsen chancen, og han fik en uheldig start, da noget gik galt i forbindelsen med et hand-off, og Willumsen og hans runningback fik fumblet bolden. Demons var først over bolden, og nu lignede det, at de skulle på scoringstavlen for første gang i sæsonen.

Sådan skulle det dog ikke ende, og Demons valgte noget overraskende at gå på en fjerde down omkring Gold Diggers’ 15 yard-linje, og angrebet måtte løbe skuffede mod sidelinjen.

Demons fik i starten af fjerde quarter igen chancen for at score efter en god angrebsserie, men deres kicker brændte et 32 yard field goal-forsøg.

Gold Diggers sluttede i stedet kampen flot af, da de efter et drive sat op af gode løb af Thomas Johansen og Frederik Neggebauer Knudsen, scorede på endnu et kast fra Forsbøl. Denne gang var det Daniel Mortensen, der kunne juble i endzone, da han scorede til slutstillingen 34-0.

Tilfredshed i begge lejre

I forrige sæson havde Gold Diggers nogle startvanskeligheder, men dem var der ingen af mod Demons. Head coach Troels Vestergaard var da også glad for holdets præstation ”Det var godt endelig at komme i gang med sæsonen. Det havde vi brug for. Der var positive elementer, men vi har et stykke vej til topformen.”, udtalte Vestergaard, der desuden roste Demons for at være et godt hold, der aldrig gav op. Fokus frem mod næste kamp bliver blandt andet at arbejde mere i dybden med specials team og rette de fejl, som holdet lavede mod Demons.

Demons fik det forventede nederlag, og der venter en svær sæson for det udfordrede Amager-hold. På trods af de manglende point var der gode takter for Demons i perioder, og man kunne se potentialet i holdet. Head coach John Stevenson var efter kampen stolt af sit hold. ”Normalt ville det at tabe 34-0 være forfærdeligt, men jeg må sige, at mit unge hold spillede godt på forsvar og special teams hele kampen. Scoringen vi gav væk kort før halvleg fra 10-0 til 17-0 var hårdt for os, og gav Gold Diggers ro. Vores angreb havde det svært mod et rigtig godt Gold Diggers-forsvar, men de gav aldrig op, og fik mere og mere selvtillid, som kampen skred frem. Det var en skam, at vi ikke fik sat point på tavlen, men alt i alt lærte holdet en masse om, hvad der kræves for at spille NL-football, og ser frem mod næste kamp.”, udtalte Stevenson.

Amager Demons skal forsøge at komme ovenpå igen, når de Store Bededag d. 22. april møder Aarhus Tigers på hjemmebane, mens Søllerød Gold Diggers møder Herlev Rebels på udebane d. 24. april.

Scoringer

 1. quarter:
  3-0 – Phillip Friis Andersen – 30 yard field goal
  10-0 – Morten Forsbøl – 4 yard run (PAT good)
 2. quarter:
  17-0 – Morten Forsbøl to Phillip Holm Boye – 35 yard catch (PAT good)
 3. quarter:
  20-0 – Phillip Friis Andersen – 47 yard field goal
  27-0 – Morten Forsbøl to Peter Ebdrup – 29 yard catch (PAT good)
 4. quarter:
  34-0 – Morten Forsbøl to Daniel Asger Læby Mortensen – 17 yard catch (PAT good)