Foto: nationalligaen.dk

Der var en helt specielt stemning fredag aften i Gentofte. Kulisserne er sjældent set bedre til en grundspilskamp i National Ligaen end til kampen mellem Copenhagen Towers og Søllerød Gold Diggers. Towers havde planer om at skulle fejre deres 25 års jubilæum med en sejr mod ærkerivalerne, men Gold Diggers ville det anderledes!

Grillen, de kolde øl, speakeren og de to hold var alle klar til et brag af en kamp fredag aften. Favoritværdigheden lå hos hjemmeholdet. Holdene havde inden kampen vundet og tabt lige mange kampe, men mavefornemmelsen hos de to må have været vidt forskellig. Størrelsen på sejrene for Gold Diggers havde ikke været så store, som man kunne forvente fra dem, og Towers havde tromlet over næsten al modstand, inklusiv Gold Diggers, som tabte det første indbyrdes opgør i sæsonen 35-0.

Det store nederlag var glemt, og Gold Diggers var klar fra start. Det lignede en tidlig føring til Gold Diggers, men så kastede Morten Forsbøl en interception til Towers’ Anders Lomholt Christensen i redzone.

Nu skulle Towers’ angreb på banen, og også deres angrebsserie skulle ende med en interception. Kristoffer Seem læste spillet flot, og interceptede Kasper Skyum, og tog bolden langt ned ad banen. Kort efter kom kampens første scoring. Det var kombinationen af Thomas Johansen og Morten Forsbøl, der førte til en 7-0-føring til de undertippede.

Føringen skulle ikke få lov til at stå længe. Gold Diggers havde i størstedelen af kampen styr på Towers’ eksplosive B.J. Lee, men i slutningen af første quarter, kunne de intet gøre, da han greb et kort kast og brød en takling ved hjælp af sit lave tyngdepunkt. Den hurtige amerikaner var derefter væk, og der var balance på scoretavlen.

Senere i første halvleg fik Towers’ unge backup-QB Marcus Støvring Bennett spilletid. Han var tidligt indblandet i endnu en Towers-turnover. Der gik noget galt i kommunikationen mellem ham og B.J. Lee på et toss, og den løse bold landede på midten af banen, hvor Gold Diggers fik fat i den. Bennett skulle senere få en vigtig rolle for Towers.

Efter endnu en turnover, denne gang en interception af Towers, var Skyum tilbage på banen. Han og resten af hans hold fik ikke sat flere point på tavlen i første halvleg. Fra sidelinjen kunne han dog se Gold Diggers’ Peter Ebdrup komme til skade som noget af det sidste i første halvleg.

Gold Diggers kom godt fra start i anden halvleg. De fik stoppet Towers’ angreb, og da Towers puntede, formåede de at få blokeret sparket. Det lignede nu en ny føring til udeholdet. Forsbøl forsøgte heroisk selv at få bolden i endzone, men det tillod Towers ikke, og gav ham i stedet én på munden utroligt tæt på endzone. Søren Bakbøl måtte færdiggøre angrebsserien, og det gjorde han til UG. Han fandt bagerst i højre del af endzone Jonas Bo Hansen, og det begyndte nu at lugte af en overraskelse.

Det virkede nu som om, situationens alvor var ved at gå op for Towers. Angrebet så ud til at få bedre styr på tingene, men det skulle vare kort. Ikke meget fungerede for mestrene, og det blev bevist, da Skyum ikke kunne få fat i et højt snap, og i stedet var Rasmus Bjørn Nielsen hurtigst til at få fingrene i den. Det momentum, som Towers var ved at opbygge, forsvandt på et splitsekund.

Towers fik ikke meget hjælp fra en velspillende punter hos Gold Diggers, Phillip Friis, som konstant sørgede for, at Towers måtte start dybt på egen banehalvdel. Det blev ekstra dyrt for Towers i starten af fjerde quarter. Presset tæt på egen endzone blev for stort, og Skyum blev sacket og fumblede samtidig. Mikkel Lindsø samlede bolden op, og kunne juble, da han løb ind i endzone med den til en 21-7-føring.

På Gold Diggers’ 21-7-scoring blev Kasper Skyum samtidig skadet og måtte forlade kampen. Det gjorde ikke, at et comeback blev mere sandsynligt. Når det er sagt, gjorde Marcus Støvring Bennett det rigtig flot, da han fik chancen. Bedst gjorde han det, da han kort efter bragte sit hold tilbage i kampen med et langt løb til touchdown.

Som om der ikke havde været drama nok, kom der yderligere lidt, da Gold Diggers med et kort field goal-forsøg endegyldigt kunne afgøre kampen. I aftenmørket var det umiddelbart svært at vurdere, hvorvidt bolden røg ind mellem målstolperne på grund af mørket og de nærliggende træer. En del af Gold Diggers-tilskuerne samt spillerne var sikre på, at den gik ind, men dommerne var uenige.

Det missede field goal gav Towers en sidste chance for at udligne. Sådan skulle det dog ikke gå, og kampen sluttede, da Bennett forsøgte med et desperat dybt kast, som blev interceptet af Gold Diggers.

Gold Diggers’ head coach, Troels Vestergaard, var også glad for hans holds store præstation ”Vi har et godt hold og i fredags viste vi for første gang, at vi kan spille med de bedste. OL spillede en rigtig god kamp, så nu skal vi bare bygge på den gode præstation.” Han vil endnu ikke begynde at snakke om, at det vil være en skuffelse, hvis ikke hans hold nu fastholder andenpladsen. Der er kun fokus på én ting ”Vi fokuserer ikke på andet end at slå Tigers på lørdag.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Towers inden publiceringen af artiklen.

Næste kamp for Gold Diggers bliver endnu en jubilæumskamp. Denne gang er de inviteret til Aarhus Tigers’ jubilæum d. 29. august, mens Towers dagen efter skal møde førerholdet fra Triangle Razorbacks. Det ligner en skarp duel om andenpladsen i de sidste kampe i grundspillet!

Scoringer

1. quarter

0-7 – #12 Forsbøl to #11 Johansen, 15 yard pass (PAT good)

7-7 – #14 Skyum to #28 Lee, 47 yard pass (Pat good)

2. quarter

– No score –

3. quarter

7-14 – #21 Bakbøl to #80 Hansen, 2 yard pass (PAT good)

4quarter

7-21 – #20 Lindsø, 3 yard fumble recovery (PAT good)

13-21 – #2 Bennett, 67 yard run (PAT missed, wide left)