Foto: Tina Carstensen

Gold Diggers møder lørdag Copenhagen Towers i en kamp, som kan få stor betydning for kapløbet om de vigtige top 2-placeringer. Gold Diggers tabte årets første topkamp mod Razorbacks, og det er Towers’ første rigtige test i år i National Ligaen.

Det ligner en kamp om Mermaid Bowl mellem tre hold i år. Derfor er de indbyrdes kampe vigtige for Razorbacks, Gold Diggers og Towers. De to sidste mødes lørdag i en sådan kamp – en kamp, som kan få stor betydning for, hvem der kan sidde wild card-runden over i slutspillets første uge.

Copenhagen Towers har uden det store besvær kørt hen over Rebels to gange og Horsens Stallions i sæsonens første tre kampe. Gold Diggers har også taget sig af kampene mod bunden af rækken, mens de måtte se sig slået af Triangle Razorbacks i sæsonens første rigtige topkamp.

Lørdag er så sæsonens anden rigtige topkamp, og selv om vi lovede en mere spændende kamp mellem Razorbacks og Gold Diggers, så tør vi godt våge at gøre det igen frem mod weekendens kamp mellem naboerne fra Søllerød og Gentofte.

De to hold har gennem årene spillet nogle spændende kampe. Især vil folk nok huske et par semifinaleopgør. Både den noget anderledes 3-0 kamp fra sidste sæson, men også den vilde overtidskamp for et par år siden, som endte i et af de mere vanvittige spil i slutspilshistorien.

Kamp om seedning

Søllerøds head coach, Troels Vestergaard, lægger selv vægt på, at de indbyrdes kampe betyder meget for seedningen i slutspillet. ”Det er en rigtig vigtig kamp ift. at sikre sig at sidde over i wild-card runden, men den er ikke altafgørende, for vi har flere indbyrdes kampe endnu, og der kan godt ske nogle ting,” forklarer han.

Søllerød smed den første af den slags topopgørene mod Razorbacks, da de kom alt for langsomt ud af starthullerne, og Troels Vestergaard mente efter kampen ikke, at hans hold var klar nok på et hold som Razorbacks. Til kampen mod Towers er det derfor et fokus at få offense godt i gang for Gold Diggers. “Det var skidt, at vi ikke fik scoret flere point mod Razorbacks, hvor vi brugte en hel halvleg på at komme i gang. Jeg synes, vi står bedre efter Razorbacks med nogle gode træninger, og jeg håber, at vores offense er bedre i den her kamp. Så den vigtigste match-up mod Towers bliver vores offense mod deres defense,” fortæller Vestergaard.

Sidste kamp, de to hold spillede, endte 3-0 til Gold Diggers i semifinalen sidste sæson. Begge hold var stærke, men Troels Vestergaard ser stadig forbedringer hos lørdagens udgave af Copenhagen Towers. ”Jeg vil våge den påstand, at de er et bedre fodboldhold, end de var sidste år. Deres offense virker solidt i år, hvor det var lidt svingende sidste sæson, og så spiller de jo bare altid godt defense,” fortæller han.

Favoritværdigheden er ikke rigtig til at placere, men der er i hvert fald ikke noget, der taler imod en flot og hård fight mellem to af de bedste hold i dansk amerikansk fodbold. Vinderen vil tage et pænt skridt nærmere en plads i top 2 og en fri-uge i slutspillet med hjemmebanefordel i semifinalen.

Tidligere opgør
26.9.2015 Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers vs. 0-3
21.8 2015 Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers 21-13
14.5 2015 Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 35-0
27.9 2014 Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 8-33
28.6 2014 Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 26-0
25.8 2013 Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 28-10
12.5 2013 Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 16-41