Robert Burton III spillede endnu en gang en hovedrolle, da Gold Diggers vandt sikkert over Demons på Amager. Han stod for tre lange touchdowns i sejren på 48-6.

Fotograf: Jesper Skovbølle

Grundspillet er ovre. Men der er flere kampe, der skal spilles. Blandt andet for deltagerne i weekendens kamp mellem Amager Demons og Søllerød Gold Diggers. Inden kampen var Demons sikre på at spille kvalifikationskampe om at blive i National Ligaen, mens Gold Diggers havde en mulighed for at overtage førstepladsen i grundspillet fra Towers.

Jævnbyrdig start på kampen

Det virkede til, at starten af kampen skulle bruges på at banke lidt rust af. De første tre offensive drives endte nemlig uden nogen form for udbytte. Et skidt punt fra Demons gav dog Gold Diggers et godt udgangspunkt for kampens fjerde drive, og det var lige, hvad kampen havde brug for.

Søllerød var nemlig ikke sene til at udnytte den gode placering på banen. Robert Burton III fik bolden og løb den 40 yards ind i end zone til en Søllerød-føring på 7-0.

Demons svarede dog hurtigt igen. Efter et rigtig godt kickoff return, var Demons på Søllerøds banehalvdel. Her fik runningback Lars Hyrsting bolden i hænderne, og han løb 40 yards mellem venner og fjender til end zone. Desværre fik de ikke konverteret den efterfølgende 2-point conversion, så stillingen var på dette tidspunkt 6-7 til Gold Diggers. På trods af scoringen virkede Demons ikke tilfredse. På det efterfølgende kickoff forsøgte de at tage Gold Diggers på sengen med et onside kick.

Gold Diggers viser klassen

Søllerød var dog vågne og fik fat i bolden uden problemer. Det gav dem et godt udgangspunkt for deres næste serie, og ikke overraskende havnede bolden i end zone nogle plays senere. Denne gang var det kastespillet, der begyndte at fungere for Gold Diggers. Morten Forsbøl fandt Marcus Bennett nede ad banen, og han kunne spadsere ind i end zone.

Demons gik helt i stå på angrebet i andet quarter. Faktisk fik de ikke en eneste første down før meget sent i perioden, og det gav Søllerød muligheden for at udbygge føringen markant. Og det gjorde de.

Først gjorde Robert Burton III det færdigt med et løb på 48 yards til huset. På det efterfølgende drive var det kastespillet, der gjorde forskellen, og denne gang var det Jonas Bo Hansens tur til at score et touchdown. Lige inden pausen fik Robert Burton III igen vist sine kvaliteter på et vanvittigt løb på 59 yards, der gav Gold Diggers en føring på 35-6 ved pausen.

Anden halvleg til glemmebogen

Fra anden halvlegs start bragte Gold Diggers reserverne i spil, og det smittede af på kampens niveau. Efter endnu et mislykket onside kick fra Demons side, havde Gold Diggers igen bolden i en favorabel position. Backup-quarterback Kenneth Stender valgte at tage sagen i egen hånd, og efter et par completions og et løb på 24 yards, så kunne han lunte i end zone fra 3 yard-linjen.

Søllerød fik cementeret sejren med en scoring i de sidste minutter af kampen, som endte med en sejr til Gold Diggers på 48-6.

For Demons gælder det nu om at forberede sig på kvalifikationskampene om at blive i National Ligaen, mens slutspillet venter forude for Gold Diggers.