Den regulære sæson i National Ligaen er netop afsluttet, og forberedelserne til slutspillet er allerede begyndt. Søllerød Gold Diggers tog i mod Aarhus Tigers i en kamp, som ikke havde den store resultatmæssige betydning. Ikke desto mindre, var der en masse mentalt, at spille for. Gold Diggers vandt kampen 48-28.

Da SGD kun har mødt Towers i efteråret, hvor det blev til et nederlag, så er var det længe siden, at de sidst havde vundet en kamp. Dermed var det sidste chance for en sejr inden slutspillet. Tigers kom fra en sejr over Aab 89ers, som de skal møde i wildcard runden i næste den kommende weekend. Så de har en sejr og muligvis endda en fordel overfor 89ers inden den kommende kamp. Dette kan også være årsagen til, at begge hold var ramt af afbud, da de formegentlig ikke ville tage chancer med spillere, der døjede med mindre skader. For SGD sad f.eks Desmond Cooper, Jimi Laursen, Emil Neumann, Kristian Warhoe og Martin Stabel ude. Tigers var også ramt af afbud, hvor bl.a Marko Ilic, som i øvrigt ikke har været på rosteren siden sommerpausen, og Timmy Rysgaard ude.

Tigers kom ind til kampen med RB, Lasse Lykke i topform, med flere TDs i sidste weekend og på kampens andet play, løb Lykke 67 yards til TD. Den efterfølgende 2 point løb Rickey Stevens ind.

SGDs offensiv har været eksplosiv i år, ført an af QB, Nick Rooney, skulle svare hurtigt igen, men da de kommer ind på Tigers’ territorie, bider tigerne fra sig og intercepter et langt kast i mod WR, Griffin Norberg. SGD defense træder i karakterer med flere gode stop. Resten af første halvleg tog hjemmeholdet sig af. En scoring mere af Norberg, RB Frederik Knudsen og WR Frederik Oldenburg, som i øvrigt har en fortid i Aarhus Tigers, sørgede for en føring på 26-8.

Fra anden halvlegs start var SGD QB Nick Rooney sat på sidelinjen og backup QB Simon Dellgren kunne tage over. Hans første drive endte ikke helt, som han havde håbet på og blev interceptet i endzone af Simon Iversen. Alligevel blev Simon Dellgren dagens helt store oplevelse. Han endte med, at kaste 92 yards og 1 TD, løb for 76 yards og 1 TD, samt havde et catch for 1 yard. Foruden Dellgrens scoringer, scorede RB, Patrick Tambour også sit første TD siden han er vendt tilbage til SGD og den tilbagevendte WR, Philip Holm fik også grebet et TD.

For Tigers var det QB Isaiah Weed, der selv løb et TD, cornerback Milos Ilic, som vikarierede som WR, der greb et 19 yards TD og Rickey Stevens, der greb et dybt kast, som resulterede i et 80 yards TD. Det ender med en sejr til SGD på 48-28.

I optakten til kampen, ytrede jeg min bekymring om Tigers’ QB, Isaiah Weed evne til, at passe på bolden. Han kastede to interceptions i anden quarter og blev sacked for en fumble i fjerde quarter. Den ene interception har hans WR dog en andel i. Han kastede for 307 yards og 2 TD og completede 20/38.

Der var også fokus på SGD’s run offense i optakten. Med 252 rushing yards på 31 carries og 3 TD, kom løbeangrebet i gang. Frederik Knudsen tog sig af 103 yards samt 1 TD. Det sender ham op på 2001 rushing yards for SGD.

På SGD’s forsvar trådte den nye, unge, italienske LB, Tiberio Calbucci i karakterer. Han havde 8 tackles, 1 sack, 2 forced fumbles og 1 fumble recovery.

Undervejs i kampen så det desværre ud til, at Tigers blev ramt af en håndfuld skader, som også var med til, at køre dem trætte i mod slutningen af kampen. Med kampens betydning in mente, virkede det som om, at kampen kostede flere kræfter end de havde håbet på.

På lørdag tager Aarhus Tigers på besøg hos AaB 89ers i wildcard runden. Vinderen skal en tur til København, hvor Towers står klar i semifinalen.

SGD spiller semifinale søndag den 22. september på hjemmebane i mod Triangle Razorbacks.