Foto: Tina Carstensen (Arkiv)

Det lignede på papiret en sikker sejr til Søllerød Gold Diggers, og de levede op til favoritværdigheden, selvom AaB 89ers aldrig gav op og mod slutningen fik pyntet gevaldigt på resultatet.

I vores optakt udtalte begge trænere, at de regnede med et mere tæt opgør end de to holds seneste møder. Gold Diggers var til kampen udfordret, da de måtte se bort fra deres sædvanlige quarterback, Morten Forsbøl. Han blev til kampen erstattet af unge Andreas Willumsen, og det må have givet 89ers’ træner, Jakob Thellufsen, endnu mere tro på, at hans holds secondary kunne holde styr på Gold Diggers’ kastespil.

Gold Diggers flyvende fra start

Willumsen fik en forholdsvis let start, og runningbacks og O-line flyttede bolden tålmodigt. Da Willumsen endelig fik chancen for at kaste bolden, var han millimeter fra at ramme Daniel Mortensen i endzone. I stedet blev det Thomas Johansen, der kunne score kampens første point, da han strøg igennem 89ers-forsvaret, og bragte gæsterne på 6-0.

Troels Vestergaard havde frygtet, at hans hold ville komme skidt fra start efter den lange køretur til det nordjyske, men det var ikke tilfældet. Værterne fra 89ers havde til gengæld deres udfordringer i starten af kampen, og måtte sende angrebet tilbage på sidelinien hurtigt efter en 3-og-ud.

Tidligere Towers-talent, Marcus Støvring Bennett, fik til opgøret sin debut i Gold Diggers-uniformen, og man kunne inden kampen gætte på antallet af touchdowns fra ”MB3”. Det første touchdown kom allerede i midten af første quarter, da Willumsen fandt Bennett ind over midten, og han kunne juble med sine nye holdkammerater over en fremragende start på kampen og Bennetts tid i Gold Diggers.

I starten af andet quarter blev det blot endnu værre for 89ers. Gold Diggers havde indtil videre haft stor succes med løbet, så der var jo ingen grund til ikke at fortsætte med det. Bolden blev givet til runningback Victor Skieller, som stod for kampens længste løb på 72 yards, og scorede til 20-0 for gæsterne.

Efter scoringen kom der en smule gang i 89ers-angrebet, som fik skabt nogle positive yards. Havde det ikke været for en tabt bold af Jeppe Thanning, kunne 89ers have været på vej mod Gold Diggers’ red zone.

Special teams fra 89ers gav forsvaret en smule arbejdsro, da de med et af første halvlegs bedste spil fik sendt et punt hele vejen ned til Gold Diggers’ 3 yard-linje. Også denne udfordring løste Gold Diggers dog uden de store problemer. Frederik Neggebauer sendte sit hold små 25 yards frem ad banen, og Neggebauer skaffede senere på drivet en vigtig 1. down efter en 4. down og 1. Thomas Johansen fik æren af at afslutte et flot drive og bringe sit hold på 26-0 med sin anden scoring i kampen.

Stillingen holdt til pausen, og skuffelsen må have været stor i 89ers-omklædningsrummet, efter de var blevet løbet i stykker af et velspillende Søllerød Gold Diggers.

Gæsternes dominans fortsatte

89ers kom aggressivt fra start i anden halvleg og forsøgte at komme tilbage i kampen. Det gav bagslag, og Alexander Kronborg kastede en interception til Nicolaj Elnef omkring midten af banen.

Denne gang skulle det ikke blive til point for Gold Diggers, da 89ers formåede at stoppe dem. Dog gik der ikke længe, før Gold Diggers kunne udbygge deres føring. Det skete da Willumsen og Bennett igen leverede, og Gold Diggers bragte sig på 33-0.

Nu så det ud til at være 89ers’ tur til at komme på scoringstavlen. Igen leverede special teams et stort spil, da de fik blokeret et punt fra gæsterne, men angrebet kunne ikke gøre arbejdet færdigt.

AaB 89ers brillerer til slut

I starten af fjerde quarter lykkedes det så endelig for 89ers at få scoret. Alexander Kronborg fandt Jens Ole Kaae Jensen i endzone og forløsningen var stor hos nordjyderne.

Der var en smule momentum hos 89ers, og kort efter scoringen kastede Willumsen en interception til Jonas Nedergaard Hansen, og der var nu basis for endnu en 89ers-scoring.

Kronborg skulle kun bruge et skud mod endzone, før han igen fandt Kaae Jensen, som med en koncentreret indsats greb bolden bag om ryggen på en Gold Diggers’ forsvarer.

Hvis der var det mindste håb hos 89ers, blev det slukket med kort tid igen, da indskiftede quarterback Anders Krarup Haubroe afgjorde opgøret med et kort løb til touchdown, og selvom 89ers scorede til 20-40, efter et drive med et stort løb af Kronborg, kunne gæsterne fra Søllerød glade tage tilbage mod Sjælland.

Gold Diggers’ kampbold blev fuldt fortjent givet til deres O-line, som hele dagen gav alle de forskellige runningbacks optimale vilkår, og 89ers blev løbet i sænk af en velsmurt Gold Diggers-maskine.

Næste opgør for AaB 89ers bliver allerede på lørdag, hvor de skal en tur igennem landet, når Herlev Rebels venter. Søllerød Gold Diggers spiller deres sidste opgør inden sommerpausen d. 25. juni, når de får besøg af Aarhus Tigers.

Scoringer

1st quarter:

0-7 – #7 Johansen, 24 yard run (PAT good)

0-14 – #10 Willumsen to #3 Bennett, 26 yard pass (PAT good)

2nd quarter:

0-20 – #26 Skieller, 72 yard run (PAT no good)

0-27 – #7 Johansen, 7 yard run (PAT good)

3rd quarter:

0-33 – #10 Willumsen to #3 Bennett, 34 yard pass (2 pt. conversion failed, pass incomplete)

4th quarter:

6-33 – #19 Kronborg to #21 Kaae Jensen, 20 yard pass (PAT no good)

12-33 – #19 Kronborg to #21 Kaae Jensen, 21 yard pass (2 pt. conversion failed, pass complete short of endzone)

12-40 – #8 Krarup Haubroe, 6 yard run (PAT good

20-40 – #19 Kronborg to #11 Zinck Thellufsen, 11 yard pass (2 pt conversion successful, #19 Kronborg to #21 Kaae Nielsen)