Foto: Mikkel Bo Rasmussen – 1st Down Photo

National Ligaen slutter i år for Horsens Stallions og AaB 89ers på en lidt særpræget måde – de to hold skal nemlig spille uden mulighed for at komme overnedrykningsstregen – og de skal spille mod hinanden!

Den regulære sæson i Danmarks bedste liga i amerikansk fodbold bliver rundet af på søndag, og et af stederne der bliver spillet bold er i Horsens, hvor AaB 89ers gæster Stallions. Kampen er dog lidt speciel. Der er ingen af de to hold, der kan nå over nedrykningsstregen, og det betyder, at denne kamp skal gentages senere – til den tid vil der dog være overlevelse på spil.

Kampen er derfor ’gratis’ for de to hold og deres trænere i forhold til både at eksperimentere med nye ting og finpudse detaljerne i det spil, der er blevet spillet gennem hele sæsonen. Og det lyder på de to trænere som om, at der bliver lagt mest vægt på det sidste.

”Vi har allerede en taktik, der er prøvet af, og det er også den, vi kommer til at køre videre med i kampen på søndag. Vi skal ikke ud og opfinde den dybe tallerken til kampen om nogle uger,” siger 89ers head coach, Thomas Thomsen.

Stallions Head Coach, Anders Bysted, har ligesom sin kollega ikke lyst til at beskæftige sig specielt meget med dybe tallerkner; ”Jeg har den filosofi, at der ikke er grund til at opfinde den dybe tallerken hele tiden. Jeg holder mig til, at der skal være nogle spil man altid kan gå tilbage til og få yards på,” fortæller han.

Motivationen kommer af sig selv

De to trænere er også rørende enige om, at der ikke kommer til at mangle motivation til kampen, selvom der reelt ikke er noget at spille om – i hvert fald hvis man udelukkende kigger på tabellen.

”Vi kan jo spille frit, så det er da en speciel kamp. Jeg er nu ikke bekymret for spillernes motivation – det er jo derfor, der er her, for at spille fodbold. Så betyder kampen eller modstanderen ikke så meget,” siger Stallions head coach, Anders Bysted.

Heller ikke 89ers coachen er bange for, om spillerne kan sætte sig op til at yde deres bedste – der er måske ikke noget at spille for fra klubbens side, men det kan der være for spillerne. ”Vi får en mulighed for at se nogle spillere lidt an, for eksempel på running back. Vi skal prøve at motivere dem, til at motivere sig selv, men det er jo også en chance for at vise, at ’nu er det mig, der skal spille fremover’ – vi har en god kamp om pladserne på holdet,” siger Thomas Thomsen

Kampen, der bliver spillet på søndag klokken 14 på Dagnæs Stadion, skal altså nok blive en underholdende affære, selvom ingen af holdende kan hoppe op over nedrykningsstregen – Stallions har jo også et nederlag tidligere på sæsonen at revanchere.

Desuden bliver der varmet godt op for publikum med live musik en time før kampstart, og Stallions trakterer også med en gratis øl eller sodavand til de første 100 tilskuere til kampen.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1647647662146639/

Tidligere opgør

27.06.15 AaB 89ers vs. Horsens Stallions 30-6

18.08.13 Horsens Stallions vs. AaB 89ers 6-32

27.04.13 AaB 89ers vs. Horsens Stallions 30-14