Foto: Michael Quist (Arkiv)

Amager Demons skal efter en uges pause igen i aktion i National Ligaen. Modstanderen på søndag er Copenhagen Towers, som i sidste weekend var ganske tæt på at slå de ellers så suveræne mestre, Triangle Razorbacks.

Demons har haft en turbulent sæson indtil videre. Højdepunktet var sejren over Aarhus Tigers i deres anden kamp, og der begyndte så småt at være en smule forventninger til Amager-holdet. De seneste par uger er tingene dog gået en smule skævt for Demons, der først fik sig en røvfuld på 48-0 på hjemmebane mod Razorbacks, og derefter tog til Aarhus og tabte 28-13. I den seneste kamp mod Tigers så det også ud til at påvirke spillerne en smule, og to spillere blev i slutminutterne udvist.

Nu gælder det for Demons om at komme tilbage på sporet, men det bliver ikke en let opgave. Copenhagen Towers har vundet sikkert over holdene udenfor top 3, og mod de andre to tophold er det blevet til både en sejr og et nederlag, begge med den mindst mulige margin.

Senest tabte Towers til Triangle Razorbacks, men head coach, Peter Herbild, mener, at der bestemt var positive ting at trække ud af opgøret.

”Der var mange positive ting at tage med, særligt indstillingen i 2. halvleg er noget jeg håber vi kan tage med videre.”

Demons har været svære at gøre sig kloge på, og det kunne tyde på, at Herbild deler den opfattelse. Han vil i hvert fald sørge for ikke at undervurdere søndagens modstander: ”Demons har spillet nogle gode kampe i år, så det kan sagtens blive vanskeligt for os.”

Fokus inden opgøret har primært ligget hos Towers selv, hvor skader har fyldt det meste. ”Endnu en gang har det handlet mest om at fylde hullerne ud som de skadede spillere har efterladt”, siger Herbild afslutningsvis.

En af nøglerne til sejr for Towers vil givetvis være at holde styr på de to Hyrsting-brødre hos Demons. Angrebet har i de fleste af Towers’ kampe fungeret upåklageligt, så hvis forsvaret kan holde sin vanlige standard, burde Demons ikke volde holdet fra Gentofte de store problemer. For Demons må opgaven være ret ligetil. De fleste forventer en sejr til Towers, og Demons kan dermed nærmest kun overraske. De har gjort det før i denne sæson, da de slog Aarhus Tigers, så de har bevist, at de har det godt i “underdog-rollen”.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Demons’ head coach, John Stevenson, inden deadline på dette preview.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/643380422486567/

Kampen spilles søndag klokken 14.00 ved Gentofte Stadion (Ved Stadion 6, 2820 Gentofte)

Seneste indbyrdes opgør

9.8.2015 – Amager Demons @ Copenhagen Towers – 0-59 – Stats
9.8.2014 – Copenhagen Towers @ Amager Demons – 31-6
11.4.2014 – Amager Demons @ Copenhagen Towers – 0-50