Fotograf: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Frederikssund Oaks’ kvalitet bliver sat på prøve allerede fra første fløjt, hvor de på udebane i Gentofte i første kamp gæster de forsvarende Mermaid Bowl vindere fra Copenhagen Towers.

Forventninger versus svar

Tiden er inde for Frederikssund Oaks, hvor de skal bevise deres værd i landets bedste række mod de forsvarende mestre fra Copenhagen Towers. Frederikssund Oaks viste stor kvalitet i forrige sæson og sikrede sig let oprykning til NL med en solid 21-0 sejr over Amager Demons. Trods den forrige sæson hersker der ingen tvivl om, at konkurrencen i denne sæson bliver væsentlig hårdere. Trods den lange vinter har forberedelserne hos oprykkerne dog set gode ud og forventninger til denne sæson ligeledes.

Sæsonens første kamp bliver punktet, hvor Head Coaches får svar på en masse spørgsmål og kan vurdere, hvilke forventninger der skal haves til den kommende sæson. En kamp hvor forventninger og træning bliver til svar.

Forsvarende mestre forpligter

Når Copenhagen Towers på søndag løber på banen i Gentofte, er det med den store favoritværdighed. Som forsvarende mestre med en overbevisende 20-7 sejr i Mermaid Bowl over et ellers storspillende Søllerød Gold Diggers hold følger der forpligtelser til den kommende sæson.

Klubben selv føler sig dog rystet til denne opgave og ser frem til en god sæson: ”Forventningerne til den kommende sæson er høje. Der er ingen hemmelighed at vi har fået en masse tilgang, og vi har mistet meget få spillere. De spillere der er kommet til, er i international klasse, hvilket kun gør forventninger endnu større. Sidste år vandt vi MB, og den bedrift vil vi rigtig gerne gentage. Derudover brugte vi sidste år på at forberede truppen på at spille internationalt, hvilket er forårets helt store mål. Vi skal have succes internationalt”, udtaler ass. Head Coach Victor Andersen. 

Niveauforskel mellem rækkerne

Overgangen fra Kvalifikationsrækken til National Ligaen har tidligere vist sig at være hård. Bl.a. Copenhagen Tomahawks havde store problemer med omvæltningen. Fra en sæson i Kvalifikationsrækken med storsejre på op til 40 point med mindre gode præstationer, fik Copenhagen Tomahawks sig et mindre chok, da holdet i sidste sæson rykkede i National Ligaen, hvor man ikke kom sovende til nogle resultater.

Dog virker Frederikssund Oaks som et hold, der tager NL seriøst, hvilket også vurderes fra modstanderholdet. Assisterende Head Coach Victor Andersen udtaler til Nationalligaen.dk: ”Jeg tror det bliver en interessant kamp. Oaks ligner et oprykkerhold der virkelig har forberedt sig på at skulle spille NL, så jeg er sikker på at de kommer med en masser energi og intensitet. For os gælder det om at få en god start på et spændende forår. Vores drenge er helt vildt tændte og glæder sig til at spille fodbold. I min optik er det en seervenlig cocktail”.

Hvorvidt Copenhagen Towers lever op til favoritværdigheden eller om Frederikssund Oaks kan opretholde kvaliteten i landets bedste række, får vi svarene på søndag i Gentofte. Et brag af en kamp, som skyder en længe ventet sæson i gang både for spillere, trænere og fans.

Kampen bliver skudt i gang søndag d. 8. april kl. 15.00 på Gentofte Sportspark, 2820 Gentofte

Facebook event: https://www.facebook.com/events/191167198156325/