Foto: Christoffer Guldstrand

Søndag tager AaB 89ers imod Triangle Razorbacks, og det kan let blive en stor mundfuld for hjemmeholdet. Gæsterne gav nemlig i deres seneste kamp ligaens førerhold kamp til stregen

Aalborg bliver søndag kampplads mellem to af de tre jyske hold i årets National Liga, når AaB 89ers tager imod Triangle Razorbacks. Hjemmeholdet har efter et nederlag i holdets første kamp i sæsonen til Aarhus Tigers vundet de tre efterfølgende kampe og ligger på en flot tredjeplads, men selvom Razorbacks ligger en placering efter nordjyderne, har det været et farligt hold fra Vejle.

Senest har Razorbacks spillet næsten lige op med førerholdet Copenhagen Towers i en kamp, som kun endte med en enkelt scorings forskel.

Om vi får en lige så spændende kamp at se i Aalborg er svært at spå om, men begge hold må være utroligt motiverede for at vinde kampen. Selvom der er et par kampe endnu inden sommerpausen, er denne kamp den femte ud af ti i denne sæsons grundspil.

Med 89ers på 3-1 og Razorbacks på 2-2 i sæsonen indtil videre, kan det altså være vidt forskellige udgangspunkter, de to klubber kan stå med ved halvvejsmærket.

En sejr til AaB vil betyde, at 89ers står utrolig stærkt med en 4-1 record, og de vil ligge på lur, hvis et af ligaens to ubesejrede hold skulle snuble, mens Razorbacks vil være 2-3. En situation der er meget uvant for det traditionelt så succesfulde hold.

Omvendt vil en udesejr betyde, at de to hold står helt lige efter 5 kampe, og ligaen vil reelt være delt op i 3 lag – Tigers og Towers som er ubesejrede, 89ers, Razorbacks og Oaks, som er tæt på .500 og så Gold Diggers og Tomahawks som stadig har første sejr til gode.

Kampen kan samtidig godt blive et kapløb om, hvem der kan score flest point. Det er alle kampe jo i og for sig, men nøglen til denne kamp kunne meget vel blive, om 89ers kasteangreb kan følge med Razorbacks pointhøst.

Meget af det offensive ansvar har ligget på quarterback Alexander Kronborgs skuldre og de receivere, han skal kaste til, og med offensive våben på Razorbacks-holdet som Jairus Moll, Oliver Holmlund og en kompetent duo på running back i Geoffrey Lewis og Mathias Kragh, har gæsterne altid muligheden for at score mange point.

Hvem der kommer til at få scoretavlen til at lyse op flest gange søndag må vi vente på at få besvaret, men historisk set ligger fordelen tungt hos gæsterne.

Vi skal nemlig helt tilbage til 2014 for at finde sidste gang, et 89ers hold satte point på tavlen mod Triangle Razorbacks, og den gang blev det til et enkelt touchdown.

 

Du kan se kampens begivenhed på Facebook her:

https://www.facebook.com/events/2004250483158883/

Tidligere opgør:

20.08.17 AaB 89ers Triangle Razorbacks 0 : 27
25.06.16 Triangle Razorbacks AaB 89ers 41 : 0
03.05.15 AaB 89ers Triangle Razorbacks 0 : 52