Foto: Michael Quist

Herlev Rebels og Copenhagen Towers indleder deres sæson lørdag, når de to hold mødes i Gentofte. Der er vidt forskellige forventninger til de to hold, og meget skal gå galt, hvis ikke hjemmeholdet skal vinde komfortabelt.

Udskiftning i Rebels-kulissen

Rebels har haft en turbulent off-season, hvor deres head coach fra forrige sæson, Daniel Lassen, takkede af. Det kostede en del energi i klubben, og efter en del tids søgen endte Ronnie Kjær med at tage tjansen til den kommende sæson. Kjær siger til Nationalligaen.dk, at uroen har kunnet mærkes i klubbens optakt til sæsonen: ”Nu har vi haft en svær optakt, hvor vi kom sent i gang med off-season, fordi jeg først blev ansat midt i januar, og holdet var gået i dvale, indtil der kom en afklaring. Men da vi meldte ud, hvor vi stod for holdet i år, var folk klar, og vi har fået trænet godt siden da. Vi har også været på en camp, hvor vi virkelig fik lært hinanden at kende, og jeg kan mærke, at vi som hold bliver stærkere og stærkere for hver træning, vi har!”, forklarer han. 

På trods af udfordringerne i klubben har Kjær stor tro på sit holds evner: ”Målet i år bliver overlevelse, og hvis vi forsætter vores udvikling, kan jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne slå alle hold i den nederste del af rækken. Og så må vi jo se, hvad der sker mod de fire tophold.”

Til spørgsmålet om hvem man som National Liga-fan skal holde særligt øje med, har Kjær særligt fidus til fire spillere Jeg tror godt, vi kan forvente os en del af QB Simon Dellgren, som er 2 års senior, og er kommet tilbage fra militæret. Han ser virkelig sulten ud for at vise, at han vil spille QB, og ikke ”hvor der lige er plads til ham”. Ellers har vi WR Rasmus Brandt, som også kun skal til at spille sin anden sæson med tackle, og jeg tror, han bliver et giftigt våben for os. Angående de lidt mere erfarne spillere skal vi holde øje med RB Tor Strandgaard, som har set skarp ud til træning, og virkelig viser vejen. På defence den altid hårdt rammende Mark Peters, som altid kommer med fantastisk gejst og 110% hitstick.”, fortæller Kjær.

Kjær siger afsluningsvis, at grundet den start, som han har fået med holdet, har fokus frem mod Towers-kampen primært ligget hos dem selv og deres egen spillestil.

Sultent traditionshold jagter oprejsning

Hos Towers er de sultne. De er sultne efter at vise, at deres niveau er til mere, end det vi så i slutningen af 2015-sæsonen. Hos head coach Peter Herbild er målsætningen klar. Mermaid Bowl skal genvindes.

Udskiftningen på Towers’ hold er til denne sæson ikke nær så stor, som den var til den seneste sæson. Vi mistede rigtig mange spillere inden sidste sæson og undervejs. Generationsskiftet var dog gennemført sidst på sæsonen, og med yderligere tilgang af dygtige spillere fra vores ungdomsafdeling, må det siges at være et nyt og friskt hold vi får at se på søndag”, fortæller Herbild.

På det friske Towers-hold er der flere spændende navne at holde øje med, men særligt én fremhæver Herbild: Vi har flere rigtig spændende talenter i år, og de vil hver især få deres chance. Har man set U19 fodbold, vil man nok vide at man skal holde et ekstra øje med Anton Witmeur som for Danmark er en meget unik spiller.”

Et andet ungt talent er Marcus Bennett, som fik chancen som quarterback for Towers i slutningen af forrige sæson. Han vil igen se snaps sammen med Kasper Skyum, mens endnu en ung quarterback nu er en del af ”puljen”, fortæller Herbild:  ”Vi har tre rigtig gode QBs i Kasper Skyum, Marcus Bennett og Lukas Ravn. De har kæmpet hårdt siden januar, og det vil de fortsat gøre i resten af sæsonen. Du vil få dem alle sammen at se på søndag.”

Der er altså mange spændende nye tiltag hos de to hold, og det bliver godt at se, hvad de to trænere har fået ud af off-season. Vores eksperter spået Rebels til at være det dårligste hold i National Ligaen netop nu, og dette burde også komme til udtryk, når de møder et af de stærkeste hold i National Ligaen de seneste mange år. Vi spår en sikker sejr til Towers, men ønsker alle spillere og tilskuere en god kamp søndag eftermiddag!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/226135321086845/

Kampen spilles på søndag d. 17. april klokken 14.00 på Towers’ hjemmebane (Ved Stadion 10, 2820 Gentofte)

Seneste indbyrdes opgør

20.9.2015 – Herlev Rebels @ Copenhagen Towers – 0-30

20.6.2015 – Copenhagen Towers @ Herlev Rebels – 48-0