Foto: 71 media

De to nedrykningskandidater i bunden af Nationalligaen havde svært ved at få flyttet bolden i en lavtscorende afslutning på den regulære sæson

I den sidste kamp af den regulære sæson mødtes de to nedrykningskandidater, AaB 89ers og Horsens Stallions, hos sidstnævnte, og det blev ikke et festfyrværkeri til at afslutte den regulære sæson.

Kampen endte med en hjemmesejr til Stallions på 15-13, og der var da heller ikke meget tilfredshed at spore hos de to holds head coaches. ”Jeg er egentlig mest utilfreds med mig selv som play caller i kampen. Jeg blev lidt for konservativ til sidst, og det er lige ved at lukke dem ind i kampen igen. Egentlig spillede holdet fint, men det var lidt op og ned,” siger Stallions Head Coach, Anders Bysted.

Hans kollega fra Aab 89ers er heller ikke tilfreds med holdets indsats i kampen mod Stallions. ”Det er da en træls måde at slutte sæsonen af, men vi spillede ikke godt nok til at vinde kampen. Offense har en trist dag på kontoret, og defense har et enkelt drive med en masse personlige fejl, og det scorer de på. Det er med til at afgøre kampen. Så kan man sige, at det er meget heldigt, at kampen reelt var uden betydning,” siger Head Coach Thomas Thomsen.

De to forsvar skal dog have ros i denne kamp for at gøre livet svært for modstanderholdets angreb. Blandt andet fik 89ers forsvar holdt Stallions til kun 4 completions på 19 forsøg med en interception og et touchdown, mens Stallions forsvar hele 7 gange fik stoppet 89ers før line of scrimmage.

”Vores defence spillede godt, og der skal også ros til 89ers forsvar. De har nogle gode cornerbacks. Men vores MVP for kampen var Kenneth Jensen, vores punter. Han var bedre, end jeg har set ham i årevis, og han sendte flere gange bolden ned på 10- og 5-yard linjen. Uden ham havde vi ikke fået den safety, der blev afgørende,” siger Stallions head coach Anders Bysted.

Blikket vendes mod KL

For de to mandskaber handler det nu om at blive i National Ligaen. For at nå det mål, skal der duelleres mod de to tophold fra Kvalifikations Ligaen, og som det ser ud lige nu, kommer Stallions til at skulle dyste mod Roskilde Kings, og 89ers skal op imod Copenhagen Tomahawks.

Tomahawks er en kamp foran Kings forud for sidste spillerunde i KL, og derudover har københavnerne en væsentlig bedre score end holdet fra Roskilde.

”Jeg har desværre ikke haft mulighed for at se Kings spille i denne sæson, som vi sandsynligvis skal spille mod. Så må vi se, om vi ikke kan grave noget video frem, som vi kan se,” siger Stallions head coach, Anders Bysted.

Samme mission har Thomas Thomsen og hans 89ers mandskab, der dog lige skal have styr på mentaliteten først. ”I denne uge skal vi have rettet nogle fejl og fokus på os selv, og så kan vi de næst to uger fokusere på vores modstander. Vi er et ungt hold, og vi har haft det svært, når vi har mødt modgang, og vi må forvente modgang mod et hold, der har vundet hele året i KL,” siger Thomas Thomsen.

Hvem de to hold møder i kampen om overlevelse i National Ligaen bliver endeligt afgjort på lørdag.

Scoringer

1. quarter

6-0 AAB – A Brandsen 1 yd run (J Nors kick failed)

6-7 HOR – T Bach 1 yd run (M Nielsen kick)

2. quarter

6-13 HOR – N Lester 12 yd pass from T Andersen (M Nielsen kick failed)

6-15 HOR – R Christensen safety

3. quarter

no score

4. quarter

13-15 AAB – J Nors 58 yd pass from A Kronborg (J Nors kick)