Foto: Mikkel Bo Rasmussen – 1st Down Photo

I en kamp, der ud fra de to holds sidste møde kunne frygtes at blive en ensidig affære, formåede Herlev Rebels at overraske forhåndsfavoritterne fra Aarhus Tigers. Efter 13-0 til Tigers ved halvleg, fik Rebels vendt kampen, som de endte med at vinde 14-13.

Som beskrevet i previewet til kampen, så kunne resultatet på sigt vise sig at blive afgørende for begge klubbers slutspilsambitioner. Med sejren har Herlev, der forud for opgøret blev vurderet til at være blandt ligaens svageste hold, nu muligheden for helt selv at afgøre om de skal med i wild card-runden eller ej. Forude venter to kampe mod henholdsvis Aab 89ers og Amager Demons – to klubber, der ligeledes er i spil om slutspilspladser. Lige meget hvad bliver der ikke plads til alle tre hold, og da Horsens Stallions også håber på slutspilsdeltagelse, kan kampen om pladserne altså gå hen og blive utrolig spændende i den regulære sæsons sidste spillerunder.

Omvendt er Aarhus Tigers nærmest så godt som sikret deltagelse i Play Offs – ambitionerne for deres vedkommende har nok derfor nærmere været at sikre sig en bedre seedning forud for vind-eller-forsvind-kampene. Med lørdagens nederlag er det nok usandsynligt, at Tigers ender bedre end fjerdeseedet – en plads, der dog giver dem hjemmebanefordel i wild card-runden.

Kampen bar tydeligt præg af, at begge hold var svækket i forhold til stærkeste opstilling. Således manglede der profiler på begge sider af bolden. For Rebels har skader været ødelæggende igennem hele sæsonen, men holdet manglede derudover deres leading receiver, Rasmus Brandt, der var afsted med flaglandsholdet. Tigers har ligeledes skader til bl.a. import Daniel Masifilo og hverken Marco Rysgaard eller Jesper Kold Larsen var med for deres angreb. De fraværende spillere har uden tvivl været med til at gøre, at begge angreb i perioder af kampen havde problemer med at rykke bolden.

Første halvleg virkede meget lige, men Tigers formåede bedst at udnytte modstanderholdets fejl. Først gav en misforståelse i Rebels’ bagerste forsvar plads til at Frederik Oldenburg kunne løbe helt fri ned langs venstre sidelinje. Derfra var det intet problem for QB Jakob Karkov at finde den hurtige receiver, som uhindret kunne gribe bolden og løbe i endzone for et 65-yard langt touchdown. Rebels kunne godt rykke bolden til tider, men manglede det sidste i vigtige situationer. Således blev holdets bedste drive i første halvleg afsluttet brat, da et højt snap røg over hovedet på QB Thomas Wolff Clausen for efterfølgende at blive samlet op af Tigers. I 2. quarter begik rebellerne endnu en fatal fejl, da WR Moses Dayson, der ellers umiddelbart havde konverteret en lang tredje down, fumblede bolden omkring egen 30 yard-linje. Den frie bold blev hurtigt samlet op af Nikolas Sten Knudsen, som kunne løbe uberørt i endzone. Da det efterfølgende ekstrapoint kiksede, kunne Tigers tage en føring på 13-0, som altså skulle holde til halvleg. Føringen kunne have været endnu større, men Rebels slap med skrækken, da CB Frederik Skræddergaard lavede en vigtig interception i egen endzone kort før pausen.

Kampens anden halvleg kom meget til at ligne den første. Dog med den klare forskel, at Rebels’ offence kunne eksekvere bedre. Herlev modtog bolden efter pausen og satte med det samme et langt drive sammen, som til sidst endte med, at Moses Dayson kunne gribe en slant for et kort touchdown og på den måde få lidt forløsning efter sin fumble i første halvleg. Kort efter var Dayson igen på spil. Endnu engang løber han en slantrute. QB Thomas Wolff Clausen fandt ham ind over midten af banen, hvorefter Dayson fik de første to Tigers-spillere til at misse, for derefter at løbe fra resten af forsvaret for et spektakulært 77-yard touchdown. Da Rebels scorer på begge deres ekstrapoint er de foran 14-13. Derfra var der stillingskrig resten af kampen. Tigers ser flere gange ud til at kunne rykke bolden bedre end Rebels, men det udmunder ikke i nogen scoringer. Til sidst i fjerde quarter kommer de langt nok frem på banen til at forsøge et 35-yard field goal, men da sparket er skævt kan Rebels tage et knæ og på den måde realisere upsettet.

Vidt forskellige halvlege for Dayson
Kampens to halvlege var nærmest som nat og dag for Herlevs Moses Dayson. I første halvleg så det ud til, at han have flere drops, som han burde have grebet, og han var ligeledes manden bag den fumble, som Tigers kunne score deres andet touchdown på. Adspurgt til hvad der gjorde forskellen i de to halvlege svarede Dayson, der spillede både wide reciver og d-line i kampen, at selvsikkerheden var større i anden halvleg:

“I anden halvleg troede jeg mere på det. Når man spiller begge veje, så gør det, at man er træt, men i anden halvleg fik jeg lidt flere pauser. Lige så snart jeg fik halvlegens første catch, gik det derudaf.”

Det gik i særdeleshed derudaf for Dayson i tredje quarter, hvor han havde flere vigtige catches og altså også scorede de to touchdowns, der skulle vise sig at blive de afgørende point. Selv mente Dayson dog ikke, at hans indsats nødvendigvis var mere værd end resten af holdkammeraternes:

”Ærlig talt så synes jeg ikke, at jeg afgjorde kampen. Jeg synes, at alle dem, der har hjulpet til og er kommet og har gjort deres, har været med til det. Jeg har tabt mange bolde i dag – jeg har endda lavet en fumble, så jeg synes ikke, jeg afgjorde kampen. Jeg var med til det, og så synes jeg, at holdet og coaching staffen afgjorde kampen.”

Hjemvendt tiger i nye striber
Tigers manglede, som beskrevet, flere offensive startere i kampen, men omvendt var der også kommet et kendt ansigt tilbage på holdet. I sommerpausen har Tigers nemlig fået en gammel kending tilbage i flokken. Mathias Lilhauge, som de sidste mange år har været holdets startende quarterback, er kommet tilbage fra Tyskland og det passer ham tilsyneladende fint:

”Det er lækkert at være tilbage i Aarhus! Det er dér, jeg er født og opvokset, og dér jeg føler, at jeg er hjemme. Det var lækkert at komme tilbage til drengene. Da jeg kom hjem fra Tyskland var det som om jeg ikke havde været væk – vi jokede med hinanden og det var som før, jeg tog afsted.”

Lilhauge er dog ikke tilbage i den samme funktion, som han tidligere har udfyldt. Tigers har i fået QB Jakob Karkov til fra Odense Swans, og da han har spillet så godt, som han har, var det spændende at se, hvad Tigers ville gøre på QB-positionen. Da Karkov tidligere har spillet WR på landsholdet, kunne man fristes til at tro, at dette kunne gentage sig hos Tigers. Det viste sig dog, noget overraskende, at det i stedet var Lilhauge, der spillede WR i det meste af kampen (han havde også nogle snaps som RB). Der skal dog åbenbart mere end et positionsskifte til at slå Lilhauge ud; han viste igennem hele kampen sikre hænder, og kunne konvertere en række vigtige downs for Aarhus. Hvordan Tigers vælge at bruge både ham og Karkov fremadrettet bliver spændende at følge med i. Med hensyn til kampens resultat pegede Lilhauge på en manglende skarphed, som gerne skal findes frem igen, hvis holdet skal gentage sidste års Mermaid Bowl-deltagelse:

”Vi er ikke skarpe nok i dag. Man kan selvfølgelig altid komme med undskyldninger og sige, at vi mangler nogle key positions, men det gør alle hold jo. Herlev ville det bare mere i dag. Vi fik måske undervurderet modstanderen og taget lidt for let på det, og så får man altså nogen gange tæv. Det var fortjent, de var bedre end os i dag, og sådan var det.”

Tigers har lige præcis en uge til at finde skarpheden frem igen. Lørdag d. 29. august tager de hjemme imod Søllerød Gold Diggers. Rebels spiller deres næste kamp d. 5. september, hvor Aab 89ers kommer på besøg.

Billeder af lørdagens kamp kan findes her: https://www.facebook.com/1stdownphoto

Scoringer

1. quarter
0-7: 65 yd td pass – J. Karkov til F. Oldenburg (PAT good)

2. quarter

0-13: 30 yd fumble return – N. Knudsen (PAT no good)

3. quarter

7-13: 5 yd td pass – M. Wolff Clausen til M. Dayson

14-13: 77 yd td pass – M. Wolff Clausen til M. Dayson

4. quarter

– no score –