Der er lagt op til et jævnbyrdigt opgør, når Rebels byder Tomahawks velkommen på søndag.

FOTO: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Herlev skal i sin fjerde hjemmekamp i træk forsøge at tage sin anden sejr, hvilket skal gøres ved at rejse sig fra sidste uges nederlag til Tigers, og vise, at de hører til i ligaen ved at slå gæsterne fra Copenhagen Tomahawks.

Samtidig skal Tomahawks forsøge at bryde den nederlagsstime de er havnet i, efter deres flotte sejr i sæsondebuten.

Såfremt undertippede 89ers taber deres opgør mod Towers i weekenden, vil begge mandskaber med en sejr kunne bringe sig op på siden af AaB 89ers, der i øjeblikket indtager 5. pladsen. En sejr vil derudover give vinderen et forspring i forhold til bundstriden, som ser ud til at blive uhyre spændende i år.

Alle kan slå alle

Der er i National Ligaen en tendens til at opdele holdene i to grupper, hvilket blev fremhævet af begge trænere. ”Jeg forventer, det bliver en tæt kamp. Ud over ”the big 4” så kan alle hold slå hinanden, og det er specielt disse kampe, vi skal være stærke i”, siger Ryan Andersen, træner for Tomahawks til Nationalligaen.dk.

Han har, på trods af de sidste par nederlag, stor tiltro til sit hold. Han forventer bl.a. at de stiller med en bredere trup i weekenden, end de førhen har kunnet. ”I weekenden bør vores offensive linje være fuldtallig for første gang siden debuten mod Demons, hvilket er en stor hjælp for hele holdet”.

Med den tydelige vigtighed for holdet, nævner Ryan Andersen også hele den offensive linje som profilerne til weekendens kamp, der skal være anker for at det offensive spil fungerer.

På samme måde har Herlev Rebels igennem sæsonen været præget af skader, hvilket i weekenden ser ud til at ændres. ”Man undgår ikke små lårskader i denne sport, men vi stiller stærkt op i weekenden”, udtaler Ronnie Kjær, træner for Rebels til Nationalligaen.dk.

Han påpeger også opdelingen af holdene i ligaen, hvor han fremhæver vigtigheden af disse kampe. ”Vi minder meget om hinanden, så det er dagsformen og marginalerne, der afgør kampens resultat. Det bliver en ekstremt tæt kamp”, sigerer Ronnie som afsluttende kommentar.

Ligebyrdighed

Det er to hold med fælles historik for sæsonen, som møder hinanden i weekenden. Både Herlev Rebels og Copenhagen Tomahawks har efter deres fem første kampe vundet en og tabt fire (1-4). Denne sejr er besynderligt nok også kommet mod samme modstander, nemlig Amager Demons.
For at gøre holdene endnu mere jævnbyrdige har de desuden næsten identisk score for sæsonen. Herlev Rebels har en scoring på 79-217, hvor Copenhagen Tomahawks har 82-222.

Med andre ord er der lagt op til en tæt affære, hvor det er umuligt at forudse resultatet på forhånd.

Kampen sparkes i gang lørdag d. 11/6 kl 14:00 på Kildegårdsskolen, Dildhaven 40, Herlev

Se begivenheden her.