Kaptajnerne på det danske herrelandshold hedder i år: Magnus Alexander Bitsch og Joachim Navntoft Christensen.

Kaptajner har mange forskellige opgaver. Udenfor banen er de head coachens kontakt til holdet og de enkelte spillere, og omvendt. De er kulturbærere, og er med til at sætte regler og rammer i samarbejde med trænerstaben. Opgaverne kan fx være at finde indløbsmusik og lave playlister til træninger. De er medbestemmende omkring valg af team wear på kampdag. På banen er de kontakten til dommerne.

Det er et stort kip med hatten at være kaptajn, og det er da også noget der betyder rigtig meget for de to kaptajner.

Kaptajnrollen er noget jeg værdsætter dybt og noget som jeg er utrolig stolt af. Det har i mange år været en stor drøm at drage til EM som kaptajn med det danske flag på brystet. At jeg nu har fået den tillid er noget jeg vil gøre mit ypperste for at opfylde bedst muligt”, udtaler Magnus Bitsch.

Det er en kæmpe ære at være tildelt rollen som kaptajn, og en lille drengedrøm efter man har set store navne i dansk amerikansk fodbold, som man har set op til, være netop i den rolle. Så er jeg meget stolt, og opsat på at være den bedste kaptajn jeg kan være” udtaler Joachim Christensen.

De to kaptajner er gamle kendinge i landsholdsregi, og det er da også en af årsagerne til at valget netop er faldet på dem. ”Vi har valgt en kaptajn fra offense og en fra defense. Både Magnus og Joachim er stærke kulturbærere. De har alle spilleres respekt, og ved hvordan jeg ønsker landsholdet skal fungere. Samtidig supplerer de hinanden rigtig godt med deres forskellige personligheder” udtaler Head Coach Lars Carlsen.

Jeg lægger vægt på at gå først, samt at gøre de rigtige ting, være et godt forbillede og en god holdkammerat for yngre spillere, som ser deres første rigtige kampe med A-landsholdet. Jeg kan huske det betød meget for mig at have de ældre kræfter at støtte sig op af da jeg var yngre, så den oplevelse og støtte vil jeg gerne give videre”, udtaler Joachim Christensen.

Kaptajnerne er i daglig dialog med Head Coach Lars Carlsen, hvor der bliver diskuteret praktiske beslutninger omkring holdet. Om rollen som kaptajn nævner de to spillere at hvervet indebærer en lederrolle, hvor trænerne kan skrue på knapper som fx intensitet og fokus i træningen, samt at inkludere de unge spillere med de mere erfarne spillere. ”Jeg deler ud af min erfaring fra tidligere slutrunder og andre internationale kampe, specielt for dem som ikke har været med før. Jeg kan godt lide at se andre spillere på holdet få succes. Jeg forsøger at gøre meget ud af at dele ud af det jeg ser på banen, samt hvornår vi kan slappe af og hvornår vi skal fokusere. Jeg tror på, at det bidrager til, at vi som hold er i den rette balance under slutrunden” afslutter Magnus.

Både Magnus og Joachim leder holdet ud på banen i kampen mod Østrig senere idag!