Gæsterne kom først på tavlen og fik også forsøgt sig med et comeback i kampens sidste minutter, men uden held. Derfor kunne AaB 89ers sætte et W ud for årets første kamp med en sejr på 31-20 over Herlev Rebels.

Det så dog ikke godt ud til at starte med for hjemmeholdet, der hurtigt måtte se startende quarterback, Alexander Kronborg gå ud med en skulderskade.

AaB-lejren kan ikke umiddelbart dagen efter kampen melde, hvor alvorlig skaden er, men de håber på det bedste.

Efter skaden til Kronborg var hjemmeholdet et par drives om at komme rigtigt i gang, hvor gæsterne fra Herlev kunne bringe sig foran med 6-0. En meget naturlig reaktion for et angreb, der mister en starter på så vital en position som quarterback.

Heldigvis for 89ers er der en masse playmakere på holdet, der kan gøre det lidt lettere for en ny quarterback. En af dem er Jens Ole Kaae Jensen, som vi også nævnte i optaktsartiklen til denne kamp, og netop han fik sat 89ers på tavlen.

En høj og lidt risikabel bold blev kastet mod end zone, men AaB-receiveren viste både god fysik og godt boldøje, da han steg op mellem to Rebels-spillere og plukkede bolden til touchdown.

Begge hold bider fra sig

Det bølgede lidt frem og tilbage, som kampen skred frem gennem de efterfølgende to quarters, hvor begge hold fik sat point på taven.

For Rebels var det som ventet Simon Dellgren, der var fast mand bag center, og han viste flere gange sin kunnen med benene såvel som armen.

Sidste år spillede Rebels som bekendt med to deltidsquarterbacks i Thomas Wolff og Dellgren, der skiftedes om at stå bag center, men efter Thomas Wolffs skifte til finsk fodbold er det altså Dellgren, der har tøjlerne til Rebels angreb alene.

Dellgren var ofte på banen, selvom Thomas Wolff spillede quarterback sidste år, fordi han kan få ting til at ske med bolden i hånden, og hans løb var flere gange med til at drive gæsterne ned ad banen.

Hjemmeholdet trækker fra

Selvom begge hold formåede at finde end zone, gik det altså bedst for hjemmeholdet, der mod kampens slutning trak fra gæsterne fra Herlev.

Bagud 31-20 mod kampens slutning forsøgte Rebels sig med et onside kick for at holde liv i muligheden for at komme tilbage i kampen, men AaB formåede altså at holde fast på forsvaret.

Dermed kunne gæsterne se tiden langsomt rinde ud på trods af god fight mod kampens slutning, og københavnerne måtte altså kapitulere i sæsonens første kamp, som AaB 89ers vandt.

Dermed fik AaB 89ers sat 2017-sæsonen godt i søen i holdets jagt på endnu en tur i det forjættede slutspil, og næste kamp for nordjyderne er endnu en dyst på hjemmebane. Det bliver en god styrkeprøve mod københavnerne fra Copenhagen Towers.

Gæsterne fra Herlev Rebels står foran endnu en svær udekamp, da deres næste dyst bliver i Gentofte – også mod Copenhagen Towers.

Scoringer:

  1. 1.Quarter

0 – 6 – Simon Dellgren, 30yd rush (2pt no good)

  1. Quarter

6 – 6 – Jens Ole Kaae Jensen, 28yd catch (pass, Martin Møller Christensen)(2pt no good)

9 – 6 – Theis Due Rosing, 31yd FG

  1. Quarter

17 – 6 – Magnus Krogh Jensen, 20yd rush(2pt good)

17 – 14 – Simon Dellgren, 9yd rush (2pt good)

23 – 14 – Jens Ole Kaae Jensen, 65yd catch (pass Martin Møller Christensen)(2pt no good)

  1. Quarter

31 – 14 – Magnus Krogh Jensen, 43yd rush (2pt good)